Daruj krv!

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Frikso
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Daruj krv!

Príspevok od používateľa Frikso »

Prosim vsetkych hojkarov o pomoc! Spolužiak jedneho môjho kamaráta ťažko ochorel na leukémiu a veľmi súrne potrebuje krv akejkoľvek krvnej skupiny aby mu mohli spraviť výmenu krvi. Jeho stav je fakt vážny, s kamarátmi sa snažíme poznáňať darcov, ale vačšina známych ešte nemá 18.
-Preto prosíme všetkých, čo môžu darovať krv, aby pomohli, ide tu o ľudský život.
-Darovať krv môžete za týchto miestach http://www.darujkrv.sk/vyzvy/Stations.aspx
-Aby tá krv šla tomuto chalanovi, pripojte k odberu túto žiadosť
"som darca krvi pre Tomasa Saba (28.7.1989), hospitalizovany: Detska Onkologicka klinika, Kramare, Bratislava"
-Všetkým, čo sa rozhodli pomôcť ďakujeme!!
recberko
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa recberko »

kua v mojom meste to akurát nie je čo som pozeral ten zoznam :? keďže chodím darovať krv keď sa dá tak mi to nerobí problém ešte skúsim do tej nitry skúsiť... inak to dostanem nejaký formulár kam napíšem tie infošky o tom komu chcem darovať tú krv??
Frikso
Darca
Darca

Neviem presne, ako to je, ja osm tam ešte nebol, dneska som sa to dozvedel.. Ale mal by si o tom dostať potvrdenie, že to ide tam, kam si praješ.
Explo!D
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Explo!D »

To je sice velmi smutne ale tema o darovani krvi tu uz je
http://www.hojko.com/darcovstvo-krvi-t6 ... tvo%20krvi

PS: verim ze sa najde co najviac darcov a kamarat tvojho kamarata nezomrie. :(
k6
VIP
VIP

Príspevok od používateľa k6 »

Si si isty ze zhanaju akukolvek krvnu skupinu? Ze dotycny prijemca ma AB? Aky ma Rh? V piatok by som teoreticky mohol zajst, budem na Slovensku...
2Pacaveli
Addict
Addict

Príspevok od používateľa 2Pacaveli »

[quote="Explo!D"]To je sice velmi smutne ale tema o darovani krvi tu uz je

PS: verim ze sa najde co najviac darcov a kamarat tvojho kamarata nezomrie. :([/quote
ale saq on chcel upozornit a poprosit o darovanie krvy svojmu kamaratovi, nebude predsa pisat do starej zaprasenej temy kde mu vela ludi neodpise.
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

k6 napísal:Si si isty ze zhanaju akukolvek krvnu skupinu? Ze dotycny prijemca ma AB? Aky ma Rh? V piatok by som teoreticky mohol zajst, budem na Slovensku...
je to sice pekne, ale sotva ti to pomoze, ked budes na SR len chvilu. darovat krv nepustia hocikoho. najprv musia spravit potrebne testy. ci si nemal zltacku alebo tak. ja som mal salmonelozu, takze ja by som napriklad nemohol ist darovat krv :( neviem ake vsetky choroby to su, ale viem ze zltacka, salmoneloza a tusim aj borelioza su uz take... kto ich prekonal asi nebudem moct...
k6
VIP
VIP

Príspevok od používateľa k6 »

turtlak69 napísal:....
No ale ja chodim krv darovat uz par rokov, takze spominane vysetrenia som samozrejme absolvoval a viem, ze mi uz staci rano prist na transfuzku a o hodinu ist odtial vycicany :)
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

k6 napísal:No ale ja chodim krv darovat uz par rokov, takze spominane vysetrenia som samozrejme absolvoval a viem, ze mi uz staci rano prist na transfuzku a o hodinu ist odtial vycicany :)
no tak to ano :) nevedel som, ze si darca :) ked to mas absolvovane, tak by nemal byt problem. ale prispevok je aj pre ostatnych. nech si nikto nemysli, ze pojde cestou do senku darovat krv :)
Frikso
Darca
Darca

k6 napísal:Si si isty ze zhanaju akukolvek krvnu skupinu? Ze dotycny prijemca ma AB? Aky ma Rh? V piatok by som teoreticky mohol zajst, budem na Slovensku...
ževraj nezáleží na skupine, takže bude ten AB, čo môže prijímať všetky.. neviem, nevyznam sa v tom veľmi.

//Tak je to tak, že tá darovaná krv sa vymení v krvnej banke za správnu skupinu.
Explo!D napísal:To je sice velmi smutne ale tema o darovani krvi tu uz je

PS: verim ze sa najde co najviac darcov a kamarat tvojho kamarata nezomrie. :(
Čakal som, že to tu niekto napíše. Avšak ako poznamenal sirmisoturbo, nejde tu o debatu na tému darcovstva krvi a janskeho plakety, ale čisto o tento jeden prípad, ktorý, myslím si, je hoden vlastnej témy.
Explo!D
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Explo!D »

Frikso napísal:Čakal som, že to tu niekto napíše. Avšak ako poznamenal sirmisoturbo, nejde tu o debatu na tému darcovstva krvi a janskeho plakety, ale čisto o tento jeden prípad, ktorý, myslím si, je hoden vlastnej témy.
ok ok, chapem, keby som bol teraz na jeho mieste a lezal niekde v nemocnici tak by mi asi do spevu nebolo, ale mat takych kamaratov ako ste vy, klobuk dole frikso, ja sa uz od malicka ihiel bojim a 18 este nemam, ale tak viem ako to inemu moze pomoct. dufam ze s hojka sa aspon niekto najde a tu krv poskitne. :)
Frikso
Darca
Darca

Uf, takže situácia sa vyriešila (pre zatiaľ) a darcov sa našliel dostatok. Ďakujeme všetkým, ktorí sa rozhodli takto pomôcť, tu z fóra sa mi zopír ľudé ozvalo, za čo im ďakujem.
-Téma sa môže zamknúť a diskusia pokračovať v exploidovom linku :)
Napísať odpoveď