FUP a p2p

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
samion
Novice
Novice

FUP a p2p

Príspevok od používateľa samion »

caute, chcem sa opytat, ci sa da nejak oblbnut fair use policy, ktora mi blokuje pouzivanie strogdc++ a inych programov vyuzivajucich p2p siete...Mam internet od t-comu a blokuje mi to takym sposobom, ze mi nepusti rychlost downloadu v tychto programoch nad 2kB/s pocas pracovnych dni...cez vikend mi to zatial slape tak jak ma....ono mi to vlastne slapalo uz od augusta normalne, az teraz kedysi v aprili, ci v maji mi to zacali obmadzovat....
Za kazdu radu Vam budem vdacny...
t0m4s3
Admin
Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

FUP nie je o blokovani pristupu, ale o znizeni celkovej rychlosti pripojenia po prekroceni urcitych podmienok - typicky: DATA/CASOVE OBDOBIE. Oblbnut sa to nijako neda. Provider ti blokuje p2p pocas celej doby, okrem vikendov, to ber ako vyhodu. Ak to nie je ukotvene v zmluve, mozes ju skusit napadnut, ale dobre si to rozmysli, ci najdes lepsieho providera vo svojom okoli ;-)
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

Môžeš sťahovať po polnoci (a samozrejme cez víkendy).
samion
Novice
Novice

Príspevok od používateľa samion »

no ono mi to neznizuje celkovu rychlost pripojenia...ked totiz nieco stahujem z webovych stranok, tak to ide tak ako ma...
v zmluve je:" zásady korektného používania služby – (Fair Using Policy) boli stanovené spoločnosťou Slovak Telekom v záujme dosiahnutia rovnakej kvality a dostupnosti služby Vysokorýchlostný internet pre všetkých účastníkov a sú uplatňované len pri službe Internet Maxi Študent, kde sú aplikácie využívajúce P2P prenos schopne pracovať len v čase od 23:00 – 07:00 a v tomto čase sa bude aj obmedzovať ich rýchlosť na 16Kbit/s. Všetky ostatné aplikácie nevyužívajúce P2P prenos budú pracovať plne korektne počas celého dna a nebude im ani obmedzovaná rýchlosť v čase od 23:00 do 07:00"
No ide o to, ze internet mam od jula minuleho roku a doteraz mi nic neobmedzovali....teraz mozem pouzivat strongdc++, ale rychlost downloadu je max 2 kB/s (teda 16 kb/s ako pisu oni), kdezto upload je daleko vyssi, podla ludi co odo mna stahuju...tak neviem, ze co sa robi...
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

No zrejme to tak maju nastavene, presne v sulade so zmluvou. Obist to ale neobides.
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

no, predsa len byt na tvojom mieste tak by som skusil klienta na bittorrent - vola sa uTorrent (www.utorrent.com), a ten ma v nastaveniach taku volbu ze Sifrovanie prenosu, tu nastav na Povolene (Enabled). To by mohlo vyjst... ja mam tiez bittorrent blokovany a skrze tuto volbu fachci uplne paradne. A co som pocul, tak len prednedavnom sa zacali vyrabat routery, ktore dokazu blokovat aj sifrovanu prevadzku protokolu BT a tie su aj tak velmi drahe. Za pokus to stoji :wink:
Zial, StrongDC++ ziadnu takuto volbu nema, takze tam s tym nic neurobis.
Napísať odpoveď