Treba robiť niejaké odvody popri brigade?

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
J.O.S.E
King
King
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa J.O.S.E »

Holubar napísal:jedinu ujmu tvori uz spominany odvod do zdravotnej poistovne, ktory je 14% pri rocnom zarobku vyssom, ako 42 000 sk.(minuly rok bolo 42, je mozne, ze sa to nejak pohlo) Je to dost palka, ale cital som o jednom sposobe, ako to legalne obist, len uz neviem, kde
hovoríš za rok 42000 tak platím odvody? nie tak si to napísal
ale iní tu píšu v tejto téme, že viac ako7500 mesačne a musim platiť tých 14 percent tak neviem komu mam veriť skus spomenuť na ten článok
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Holubar »

urcite je to za tych cca 42 rocne (pre zdravotnu)...100%, tyka sa ma to, viem
o socialnej poistovni neviem, ale to by sa studentov tykat nemalo
J.O.S.E
King
King

Holubar napísal:urcite je to za tych cca 42 rocne (pre zdravotnu)...100%, tyka sa ma to, viem
o socialnej poistovni neviem, ale to by sa studentov tykat nemalo
a nevieš, či je nejaký zákon, ktorý upravuje kedy sa poistné platiť ma ?
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Vsetky tieto veci ti povedia v agenture, alebo uctovnicka v obchode, kde ides robit. Za tu zdravotnu je to novinka v poslednych rokoch a je to iste.
Potom moze byt zdanenie, ak prekrocis urcity pocet hodin (studenti mozu myslim 80 mesacne), ale to sa potom zvykne delit na viac vyplatnych obdobi...Blizsie info hladaj u odbornikov na zakonnik prace,alebo co to je.
J.O.S.E
King
King

Holubar napísal:Vsetky tieto veci ti povedia v agenture, alebo uctovnicka v obchode, kde ides robit. Za tu zdravotnu je to novinka v poslednych rokoch a je to iste.
Potom moze byt zdanenie, ak prekrocis urcity pocet hodin (studenti mozu myslim 80 mesacne), ale to sa potom zvykne delit na viac vyplatnych obdobi...Blizsie info hladaj u odbornikov na zakonnik prace,alebo co to je.
dikes za informácie
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Teraz som sa pytal znamej. To nad 7500 mesacne je dan pre socialnu, ale je moznost navratenia penazi pri rocnom zuctovani.Stara sa o to uctovnicka v podniku. Ja to vyuzvam ako formu sporenia, tento rok mi tak vratili sedmicku, je to celkom fajn injekcia akurat pred skuskovym. Chodi to zaciatkom maja.Akurat sa treba srat s danovym priznanim, ale su na to na nete oficialne formulare.
J.O.S.E
King
King

Holubar napísal:Teraz som sa pytal znamej. To nad 7500 mesacne je dan pre socialnu, ale je moznost navratenia penazi pri rocnom zuctovani.Stara sa o to uctovnicka v podniku. Ja to vyuzvam ako formu sporenia, tento rok mi tak vratili sedmicku, je to celkom fajn injekcia akurat pred skuskovym. Chodi to zaciatkom maja.Akurat sa treba srat s danovym priznanim, ale su na to na nete oficialne formulare.
čiže ak zarobím menej ako 7500 sk mesačne neplatim ani halier že!!!

vdaka za snahu zistiť pre mna tieto informácie
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

ako je s vratenim dane po praci v zahranici? zajtra odchadzam do Viedne tak by sa mi to mozno hodilo...
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

jackb, musis zaplatit. Neviem ti povedat presne, ale po mne chceli, ked som prisiel po roku a pol nejakych 4.000 SK. Netusim preco, odkial sa vziala ta ciastka, ale robila to nasa uctovnicka, tak mi povedala, ze sa to snazila vsetko porobit tak, aby to bolo co najmenej. Aj ked mi celkom nedava zmysel, preco musim platit Slovensku nejake dane, ked som tu nezarobil nic za rok a pol.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

jj je to na hlavu, a funguje to aj ked tam budem zamestnany brigadnicky?
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Neviem ti povedat, ja som mal normalnu pracovnu zmluvu.
will.i.am
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa will.i.am »

prujem sa ti zdanit moze a nemusi, ale ked zarobis za rok menej ako je stanoveny urcita ciastka momnetalne okolo 90 tisic, myslim, tak ti dan potom vratia... aj mne to tak robili...
Potvrdenie o navsteve skoly je preto, aby ti nemuseli stahovat poistenie, pretoze studentom plati poistenie stat...
Napísať odpoveď