hammering na gitare

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...

dana skladba je...

ubohy odpad
2
6%
zaujimava, ale neoslovuje ma
18
51%
pocuvatelna
10
29%
brutalita xD
5
14%

Celkom hlasov: 35

uNreal_saTch^
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok

hammering na gitare

Príspevok od používateľa uNreal_saTch^ »

chcem sa vas spytat na nazor na toto video...z jedneho prosteho dovodu. ked som nehral na gitaru zdalo sa mi to neskutocne, teraz to je pre mna normalne...ake mate z tejto skladby pocity?
na videu hram ja, ale nezlozil som ju, original je od Joa Satrianiho
slavo120
Professional
Professional

Príspevok od používateľa slavo120 »

Mne sa to paci ale niesom odbornik :wink: ... myslim ze good vec :) ... len tak dalej ... a pockaj si kym tu niekto napise k tomu nieco odbornejsie no mne ako uplnemu neznalcovi sa to dost pacilo
pato83
Addict
Addict

Príspevok od používateľa pato83 »

Mne osobne sa to pacilo, mam rad gitary a muziku s nou spojenú, vid avatar :), ale pravdu povediac, do tej 37 sekundy kedy si stichol, sa mi to pacilo, fakt fajn, ale potom, moj skromny nazor, uz to bolo take hodne rozbite.
mastermind
VIP
VIP

Príspevok od používateľa mastermind »

nebolo to zle. potrenoval by som trosku lavu ruku. vobec sa mi nepaci ako ju pri hrani drzis. vyzera to ako by si v nej mal neustale krce... a malicek....

inak k tomu neviem vela povedat. ja som skor zastancom akustickej / spanielskej gitary. tam musi clovek hrat poriadne a nemoze sa spoliehat na to ze to za neho potiahne nejaky cool efekt.
uNreal_saTch^
Professional
Professional

to ano, hra na akejkolvek gitare ma svoje klady a zapory...ne elektrike lahko vyludis ton, ale je tazsie zase udrzat vsetky ostatne struny v tichosti...ze ano? :D
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

no vidis, na gitare Ti to ide... :D
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

milujem gitary a zavidim ludom co to s nimi vedia.. osobne skladba bez gitary je pre mna vacsinou nezaujimava.. A po zhliadnuti tohto.. hm... povedzte mi, co sa s gitarou neda zahrat? :)
Fall
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Fall »

no je to pekne, ale ako bolo spomenute vyssie poloha lavej ruky je pomerne divna, este som tak ruku nevidel, neviem ako by si to hral po stojacky, posobi to strasne krcovito, skus sa viac uvolnit, dalej obcas vypadnes s tempa, akoby si obcas nestihol a potom sa to snazil dohnat zrychlenim a trosku by som popracoval pracu s tonom treba to hrat trochu uvolnenejsie a precitenejsie, tebe zneju vsetky tony skoro rovnaku hlasno zatial co satriani sa s kazdym jednotlivym tonom vyhra, ale mozno to je len sposobene horsim zvukom, predsa len satch ma trosku inu aparaturu, ze? :D Ale inak dobra praca, len sa viac uvolnit a viac to precitit, len tak dalej :)
uNreal_saTch^
Professional
Professional

tak myslim, ze kvalitu zvuku netreba vobec komentovat...aparatura sa sice da zniest - Ibanez RG Seria 250 B RB Limited Edition a Marshall Valvestate S65R...takze vcelku znesitelne :D
len je to nahravane fotakom a po uprave v movie makery sa nejako este viac zhorsila kvalita zvuku...nvm preco, ale sak o to nejde... ;)

edit\\zahram aj postojacky, neuvedomujem si polohu tej ruky, ale ked ste mi to naznacili tak si to uz vsimam...
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

zaciatok bol zaujimavy, pekny potom mi to uz prislo take fadne co nieje tvoja chyba imho ta skadba je aj v satrianiho podani po prvej polovici uz len snaha o natiahnutie hracieho casu ale feeling ma riadny... a chalani ti uz povedali o lavacke a okrem toho som si vsimol ze tam kde nestihas spomalis a potom dobiehas snaz sa hrat v jednom tempe co neznamena ze sa nemozes hrat s agogikou a tempom(ale v ramci normy)
..ked budes mat technicku istotu budes sa moct lepsie pohrat aj s tonom aj s tempom ; ) drzim palec ..upni sem toto iste o nejaky mesiac myslim ze to uz bude ine kafe

hlasujem za druhu moznost
fikus-kukis
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa fikus-kukis »

Obdivujem ľudí, ktorí sa snažia hrať a následne hrajú sólovú gitaru, rovnako aj teba, že si sa do tohoto diela pustil.
Skladbu evidentne poznáš, o zrýchlovaní bolo spomenuté, tóne tiež;
len k tej ľavačke - podľa mňa držíš zbytočne ľakeť blízko trupu, ale to asi z dôvodu, že telo gitary máš skoro zlezené úplne z kolena, keďže pravačko sa pootrebuješ sostať na hmatník (kvôli Hammeringu).
Ja by som radšej pekne posadil gitaru na pravé stehno, dal ju viac vodorovnejšie a ľakeť pravačky dal nižšie na telo gitary (nie ho držať nad ňou).
Ale to je už o štýle hrania, takže netvrdím, že tvoj grip je zlý; len som si ho skúšal a prišiel mi menej pohodlnný.

Inak k značke Ibanez si sa dostal podľa Satrianiho? :)
uNreal_saTch^
Professional
Professional

ano, ked som kupoval komponenty, chcel som zachovat aspon znacky, kedze na vyssiu cenovu kategoriu som nemal... :nono:
Xanthy
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Xanthy »

keby ta kvalita zvuku je o niečo lepšia, výsledný dojem by bol tiež lepší, ale na to všetko hráš fakt peckovo ... a ešte keby tóny neboli až tak tenké tak... :respect: 8)
Lord_3D
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Lord_3D »

začiatok zauimavý, ale potom trochu fádne...
ale aj tak sa mi to páčilo..
pinacolada
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pinacolada »

Lord_3D napísal:začiatok zauimavý, ale potom trochu fádne...
ale aj tak sa mi to páčilo..
tieto satrianovky a vaiovky su stale fadne.tam ide prakticky o techniku-onania na strunach.
paci sa mi to po technickej stranke ale pocuvat doma by som to nemohol.hras dobre.isto je ti co vytknut ale som ticho lebo ja tak nezahram.ako dlho hras na gitare?
uNreal_saTch^
Professional
Professional

fu...da sa povedat ze teraz som ju zobral do ruk po 2 rokoch :D nemam na nu cas...video je spravene len tak pre srandu...predtym som hraval asi tak tri roky, ale nikdy som gitaru nestudoval...som samouk
Vesper
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vesper »

Cool presne skladba ktorú hráva môj gitarový spoluhráč. A dokonca jedna z ozaj dobrých piesní od Satrianiho :) Asi sa to idem hneď aj naučiť :) Ešte mi prosím ťa povedz aké efekty v tom pouzívaš aby tam zneli všetky hammeringy a zároveň aby to nerobilo bordel
Fall
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Fall »

Vesper napísal:Cool presne skladba ktorú hráva môj gitarový spoluhráč. A dokonca jedna z ozaj dobrých piesní od Satrianiho :) Asi sa to idem hneď aj naučiť :) Ešte mi prosím ťa povedz aké efekty v tom pouzívaš aby tam zneli všetky hammeringy a zároveň aby to nerobilo bordel
nato asi efekt nie je, treba iba spravne tlmit struny
pinacolada
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pinacolada »

Vesper napísal:Cool presne skladba ktorú hráva môj gitarový spoluhráč. A dokonca jedna z ozaj dobrých piesní od Satrianiho :) Asi sa to idem hneď aj naučiť :) Ešte mi prosím ťa povedz aké efekty v tom pouzívaš aby tam zneli všetky hammeringy a zároveň aby to nerobilo bordel
no podla mna mu to kricalo sem tam aj ked nemalo.moj skromny nazor :oops:
uNreal_saTch^
Professional
Professional

nie je tam ziadny efekt, je to cisty zvuk gitary. s efektami by to znelo isto lepsie, ale nechce sa mi do nich investovat peniaze, kedze nemienim hrat v kapele...
Napísať odpoveď