http://www.tichepc.sk/produkt/ZALMAN-ZM-MFC1-897.html
nejak som nepochopil ako sa tam zapajaju tie kable... poradi mi niekto ? a este ked to chcem napojit tak tam mozu byt vsetky len 12 V alebo 5 V ? alebo ze aj ja a ked dam 5 V a bude mat 12 V tak pojde len na 5 V ?
a este to zapojenie ze but tam dam 2 kabliky alebo tu kravinu co ide aj do DVD romky ?
ako sa toto zapaja ?
-
zachariasko
Star
- Kontaktovať používateľa:
Re: ako sa toto zapaja ?
čo na tom nerozumieš.. máš tam 4 x 3 pin pre zapojenie ventilátorov a 1x 4 pin molex - to je napájanie samotného regulátora.. nič viac nič menej.. čo tam chceš zapájať? len regulovať ventilátory? a môžeš tam zapojiť akékoľvek ventilátory a akokoľvek vyregulovať..juslik napísal:http://www.tichepc.sk/produkt/ZALMAN-ZM-MFC1-897.html
nejak som nepochopil ako sa tam zapajaju tie kable... poradi mi niekto ? a este ked to chcem napojit tak tam mozu byt vsetky len 12 V alebo 5 V ? alebo ze aj ja a ked dam 5 V a bude mat 12 V tak pojde len na 5 V ?
a este to zapojenie ze but tam dam 2 kabliky alebo tu kravinu co ide aj do DVD romky ?
-
juslik
King
Re: ako sa toto zapaja ?
ako ten ventilator priamo do toho napajam ? lebo tam je taky obrazok cudny a nerozumiem mu...zachariasko napísal:čo na tom nerozumieš.. máš tam 4 x 3 pin pre zapojenie ventilátorov a 1x 4 pin molex - to je napájanie samotného regulátora.. nič viac nič menej.. čo tam chceš zapájať? len regulovať ventilátory? a môžeš tam zapojiť akékoľvek ventilátory a akokoľvek vyregulovať..
-
zachariasko
Star
-
zachariasko
Star
prosím ťa, vyjadruj sa nie ako dieťa/noob, ale ak sa trošku do PC rozumieš, tak namiesto kravina do dvd-romky napíš aspoň 4 pin konektor atd..juslik napísal:a tam si mozem aj vybrat ze ci tam dam ako tu kravinu co ide do dvdromkly alebo 2 kabliky ? a estye co je na obrazku ze FAN 5 a 6 tam to je na co ?
FAN 5 / 6 - to je to čo som ti písal - regulácia nie potenciometrom, ale prepínačom, a môžeš na to zapojiť akékoľvek zariadenie v PC, čo má ten 2 pin (2 kábliky) ale reálne využitie.. no neviem
na napájanie celého tohto regulátora slúži ten 4-pin molex (tvoja kravina do dvdromky), takže to tam musí byť..
..ja mám doma regulátor Akasa na 3 fany je to celkom fajn, mám tam 3 potenciometre, tak myslím že niečo takéto ti bude stačiť ak chceš regulovať len ventilátory