Digifotak do 5000 Sk

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
zelovoc
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Digifotak do 5000 Sk

Príspevok od používateľa zelovoc »

cafte, vzhladom na to ze som stratil svoj Canon Ixus 70, tak sa obzeram po niecom novom ale v nizsej cenovej relacii. Viem ze za taku sumu sa neda vela zohnat ale pri Ixuse som robil velmi dobre fotky, ktore mi zavidela aj sestra co ma EOS 350D a optika pri nom je urcite dost obmedzena. Takze sa chcem popytat na nejaky kompakt v tejto cenovej hladine 5000+-500Sk. Moje poziadavky nan:

Kód: Vybrať všetko

5 MPx minimalne ale uplne staci
VGA video so zvukom
makro od 1 cm
podpora SD kariet (nechcem sony a drahe pamatovky)
ISO do 400 uplne staci
zavit na stativ
vase dobre skusenosti
opt. zoom 3x staci
vlastna bateria je +
panoramaticke fotenie
zatial mi padli do oka 2 canony A460 a A550, planujem nakup az v auguste. Aj ked ta A550 vypada omnoho lepsie. Mozte navrhnut aj inu znacku. Diky moc.
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Re: Digifotak do 5000 Sk

Príspevok od používateľa jin »

zelovoc napísal:

Kód: Vybrať všetko

5 MPx minimalne ale uplne staci
VGA video
makro od 1 cm
podpora SD kariet (nechcem sony a drahe pamatovky)
ISO do 400 uplne staci
zavit na stativ
vase dobre skusenosti
opt. zoom 3x staci
vlastna bateria je +
panoramaticke fotenie
Canony nie sú zlé, no ja som večným zástancom Lumixov - vlastné skúsenosti. http://www.hej.sk/digitalne-foto/obchod ... -dmc-ls75/. Pokiaľ Ti však vážne pôjde o to makro a sekvencie so zvukom, tak by som volil tie Canony. Pokiaľ budeš viac fotiť, tak Lumix, kvôli optike, IISO, venus III, OIS a ďalším systémom :wink:
zelovoc
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Re: Digifotak do 5000 Sk

jin napísal:Canony nie sú zlé, no ja som večným zástancom Lumixov - vlastné skúsenosti. http://www.hej.sk/digitalne-foto/obchod ... -dmc-ls75/. Pokiaľ Ti však vážne pôjde o to makro a sekvencie so zvukom, tak by som volil tie Canony. Pokiaľ budeš viac fotiť, tak Lumix, kvôli optike, IISO, venus III, OIS a ďalším systémom :wink:
prave o tieto dve veci mi ide najviac.

ked som v prirode rad fotim ale skor detaily lebo na krajinky treba inu vybavu a ked je nejaka akcia s kamaratmi tak video sa vzdy zide. ved si videl co som pofotil http://www.hojko.com/fotite-art-fotky-s ... 3-360.html

a zacinam rozmyslat aj nad Sony DSC-W30/35, az na pamatovky splna skoro vsetko. no ludia radte.
.I.LoVe.lOvE.
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa .I.LoVe.lOvE. »

Skus na Hej.sk, porovnat si par, mas to tam vsetko krasne vypisane. Skusala som tieto: SONY DSC-W35, PANASONIC DMC-LS75, CANON PowerShot A550, OLYMPUS MJU 740, OLYMPUS MJU Digital 600.
Z tychto jediny ma stabilizator Panasonic (ja by som bez stabilizatora asi nebrala) a kukam, ze ISO az 3200 :) akurat, Videosekvencie bez zvuku. Z tychto by som brala asi ten panasonic, akurat, ze skusenosti s nimi nemam. Dobru skusenost mam so znackou canon a sony, ale s trochu drahsimi. :)
zelovoc
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

iso3200 je zbytocnost, lebo to by bolo zrnite az az, a videosekvencia bez zvuku nema akosi vyznam. je to skoda.
Napísať odpoveď