Kúpa LCD...

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Akatosh
Light Expert
Light Expert

Kúpa LCD...

Príspevok od používateľa Akatosh »

Ktorý s týchto monitorov je lepší na hry a prácu z grafikou?

PHILIPS 19" 190C7FS
http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=9721062

19" LCD Samsung 932B
http://akcia.predajpc.com/?Mode=Sti&StiId=45830

LG 19" L1900E-BF 2ms DVI
http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=9466916

Alebo ak by ste vedeli o nejakom lepšom do 7000 - max.8000 sk.
ST1
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ST1 »

tak ztychto dvoch ten 2. bo je lepsi...ale ak neces nejak extra vymakany...tak ten 1.....a ete ktomu 2. dostanes tusim zadara aj bezdrotovu mys + klavesnicu.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Na grafiku ani jeden. Skus sa pozriet na recenzie na stranke www.svethardware.cz a sprav si nazor podla tych recenzii a diskusii uzivatelov.
Akatosh
Light Expert
Light Expert

No tak som si to tam prečítal fakt super. :D

A tento monitor by už bol aspoň tak trochu dobrý na grafiku?
Len newiem či aj na hry pri tej 8ms odozve.

http://www.shark.sk/default.aspx?conten ... od_id;8838
zachariasko
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zachariasko »

rozdiel v odozve 5 ms / 8 ms hádam nespozoruješ.. skôr tu ide o input lag, myslím že svethardware testoval aj toto pri monitoroch, ale ten záleží nielen od monitora.. tak sa skús pozrieť aj na recenziu čo sa týka input lagu - to je dôležité pri hraní hier (hlavne CS a podobne..)
pHysIQ
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pHysIQ »

Ak by som si mal vybrat z tychto 3, tak bez vahania beriem ten LG. Pre jeho vysoky kontrast a nizku dobu odozvy. Ale viem ze je to len moj subjektivny nazor. :)
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

ak uz mam vyberat monitor aj na grafiku, zalezi od toho ako je brany doraz na tu grafiku. Monitor ktory je vyborny na grafiku, nie je uplne idealna volba pre hry a opacne. Vsetky menovane modely maju pouzity typ panela TN/TN+, ktory na grafiku urceny nie je. Jedna sa o najnizsi segment, kde nejde ani tak o kvalitu ako o marketingovy tah - natlacit tam cim nizsiu dobu odozvy a aby to malo co najnizsiu cenu. To sa da len s TN panelmi.

Potom mas vyssie triedy panelov, trebars S-PVA. Tie uz su robene s dorazom aj na graficke vyuzitie, odozva nezvykne byt nizsia ako 8ms (aj ked uz som niekde zahliadol dokonca 5ms), ale ak nie si vasnivym hracom rychlych akcnych onlinehier (napr CS) tak ta 8ms nezabije.

Naopak cim nizsia odozva displeja, tym nizsia kvalita zobrazenia farieb. Preto aj monitory urcene vyhradne pre grafiku, zvyknu mavat aj 25ms, zvacsa sa jedna o panely typu S-IPS hodnoteneho ako najlepsi variant pre grafiku.

Ja sam som zvolil S-PVA, konretne 21" LCD Samsung 215TW, o ktorom sa vedu horlive diskusie ohladom inputlagu... aspon ja som nic podobne nezaregistroval, aj ked, jedno som zaregistroval - urcite to nie je monitor na hranie CS (predtym som mal CRT a to je sakra rozdiel) .. Ale farby su skvele, ani najjemnejsie prechody mu nerobia problem.

.. ovsem u panelov S-PVA, S-MVA, S-IPS treba ratat s citelne vyssimi cenami, ktore sa na uroven lacnych TN panelov nepriblizia tak skoro (ak vobec)..

Dalej co sa ostatnych parametrov tyka, tak ich treba brat viacmenej papierovo. Ako uz bolo vyssie spomenute, prejdi si par testov na svethardware alebo pctuningu, aby si ziskal prehlad o vymozenostiach tych ktorych modelov a na zaklade toho si vybral. Uz len na koniec dodam - monitor je kupa na dlhsiu dobu. Preto nie je odveci radsej nasetrit na lepsi model, tie peniaze do toho vrazene myslim za to stoja. (oci mame len jedny)
Akatosh
Light Expert
Light Expert

Ináč vďa všetkým za rady. Po všetkých zisteniach čo prináša LCD som zistil , že sa mi teda vôbec neoplatí. Má len samé obmedzenia a jedinou jeho výhodou je velkosť. Takže radšej asi zostanem pri starom dobrom CRT, ktorý je asi najlepší na zobrazovanie. Radšej si počkám na technologiu Oled :D :D .
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Akatosh: Zaujimavy pristup, avsak zabudas na jednu vec a tou je tvoj zrak. CRT technologia a frekvencia monitorov sa nikdy nedostane na kvalitu technologie LCD.
Akatosh
Light Expert
Light Expert

JJ tiež pravda. Veľké + LCD.
Napísať odpoveď