Instalovanie windows z prostredia uz nainstalovaneho systemu
Instalovanie windows z prostredia uz nainstalovaneho systemu
Zdravim vsetkych, komu sa este nechce chrapat
, mam jednu otazku, mam dva systemy nainstalovane, obidva winxp, jeden je normal a druhy je len na skusku. Obidva sa nachadzaju na jednom disku. Takze nabootujem ten druhy win a spustim instalacku windowsu, dam instalovat. Na vyber mam len moznost nova instalacia. Co sa stane so subormi na tej particii, kde mam ten nabootovaný win? Ostanu ostatne particie bez straty? Teda vsetko, co spravim, spravim len s konkretnou particiou. Ja viem lama, no nemam cd prazdne a musim takto vyskusat instalacku, inak to takto nerobim nikdy. Surne please. Diki
uff poviem pravdu ze v tom mam trosku zmatok 
Takze porade... predpokladam ze sa jedna stale o WinXP
Na particii C:\ mas nainstalovane dva windowsy a xces tam nainstalovat este treti? stane sa to iste, ako ked si mal len jeden a hodil si tam aj ten druhy - o tom nizsie..
Na particii C:\ mas jeden system a na particii D:\ mas system druhy, a na particii D:\ zaroven xces nainstalovat windows treti, tj na particii D:\ budu dva windowsy? Potom sa stane nasledovne:
- instalaciu musis zahajit tak, ze sa HDD nesformatuje a ani sa neda preinstalovat (tj opravit system povodny)
- Na particii D ti vznikne nova zlozka s windowsom (napr WINDOWS.0)
- v Documents and Settings uz mas defaultne accounty ako Administrator, Default User. Novy windows si spravi nove defaultne zlozky, s tym ze budu Administrator.nazovPC, default user.nazovPC. Takze k prepisaniu tiez nedojde.
-Program Files - ak sa jedna o rovnaku verziu systemu, nemalo by dojst prakticky k nicomu zlemu. Ale ak je to ina verzia (napr bez SP2), dojde k tomu, ze zlozky patriace systemu budu prepisane touto instalovanou verziou, co nemusi korektne slapat pod tym druhym WIN.
V pripade ze na disk s Windows XP instalujes Vistu, vytvori sa adresar Windows.old, kde sa presunu povodne Program files a aj povodna zlozka windows. Zlozka Documents and Settings by mala ostat kedze vista pouziva zlozku Users.
Ale este na zaver sa spytam - nebolo by rozumnejsie a aj praktickejsie odskusat tu instalaciu na virtualnej masine? Microsoft VirtualPC je zdarma k stiahnutiu na strankach MS. Nutna validacia systemu (WGA)
Takze porade... predpokladam ze sa jedna stale o WinXP
Na particii C:\ mas nainstalovane dva windowsy a xces tam nainstalovat este treti? stane sa to iste, ako ked si mal len jeden a hodil si tam aj ten druhy - o tom nizsie..
Na particii C:\ mas jeden system a na particii D:\ mas system druhy, a na particii D:\ zaroven xces nainstalovat windows treti, tj na particii D:\ budu dva windowsy? Potom sa stane nasledovne:
- instalaciu musis zahajit tak, ze sa HDD nesformatuje a ani sa neda preinstalovat (tj opravit system povodny)
- Na particii D ti vznikne nova zlozka s windowsom (napr WINDOWS.0)
- v Documents and Settings uz mas defaultne accounty ako Administrator, Default User. Novy windows si spravi nove defaultne zlozky, s tym ze budu Administrator.nazovPC, default user.nazovPC. Takze k prepisaniu tiez nedojde.
-Program Files - ak sa jedna o rovnaku verziu systemu, nemalo by dojst prakticky k nicomu zlemu. Ale ak je to ina verzia (napr bez SP2), dojde k tomu, ze zlozky patriace systemu budu prepisane touto instalovanou verziou, co nemusi korektne slapat pod tym druhym WIN.
V pripade ze na disk s Windows XP instalujes Vistu, vytvori sa adresar Windows.old, kde sa presunu povodne Program files a aj povodna zlozka windows. Zlozka Documents and Settings by mala ostat kedze vista pouziva zlozku Users.
Ale este na zaver sa spytam - nebolo by rozumnejsie a aj praktickejsie odskusat tu instalaciu na virtualnej masine? Microsoft VirtualPC je zdarma k stiahnutiu na strankach MS. Nutna validacia systemu (WGA)
DIKI koci, uz mi tak seda kora mozgova nefunguje v tejto pozdnej hodine, ono by to asi aj tak nefungovalo. ISO winu planujem pripojit cez daemon tools a spustit instalaciu. Na c: mam jeden win--normal
, na d: druhy win, tento spustim a cez daemon pripojim image a spustim instalaciu, mam na vyber len moznost instalovat novu instalaciu. No lenze ak by naformatovalo tu particiu, tak by islo k cudu aj daemon a asi by to krachlo. Alebo si tie subory najprv ulozi na disk pripadne do ram a potom uz len odtial cita? Je to lepsie koci vysvetlene ci nie
VMC ma instalnuty, sak skusim, ked uvidim co odpises.
v pripade ze instalujes z prostredia windowsu, nemas moznost HDD sformatovat. A instaluje to tak ako si pisal.. najprv si nakopci instalacne subory na HDD, zavedie si instalacku do zavadzaca a po restarte uz cita z toho co si nakopcil. Viem ze s vistou som takto nemal problem instalovat, kedze ta si skopirovala kompletny obsah. Ale v pripade XP to bude problem, lebo pocas instalacie sa nadalej odvolava na CD.. A spravne tusis - po nabootovani instalacky uz nebude bezat ziaden daemontools... takze CD akokeby neexistovalo.. Takze odporucam - VirtualPC
tam nemas problem vytvorit vytvorit akoze opticku mechaniku z ISO suboru, takze bude instalacka dostupna pocas celeho priebehu instalacie. Jedine minus je, ze VirtualPC bezi ponekud pomalsie .. ale ak to potrebujes len na vyskusanie, tak to nejak prekusnes
To je pravda, xp si nacitava aj v procese instalacie, fck. No nic,uz sa pracuje na tom VMPC, no ale ako v nom otestujem ovladace k sata diskom, ku grafickej karte ci k inemu hardwaru. Rozumiem, ze nemoze emulovat plny vykon grafy, ked musi ostat aj na hostitelsky system. Ale uz instalujem, problem som mal v upravenej instalacke aj tak uz len s directx, my chybu hadzalo. Tak ked to pojde tak zajtra bude format all, nahodime novy win. Tak diki koci, mas to u mna.
edit: kurnajs, ale to vazne trva aj tolko, co ukazuje,to veru vo VMPC nie je blud
edit: kurnajs, ale to vazne trva aj tolko, co ukazuje,to veru vo VMPC nie je blud
To uz zajtra asi poriesim, bo ked nieco dodrbem a pridem o vsetko, tak pridem aj o háro
Musim hodne veci skopirovat na iny disk, lebo tu mam niekolkorocne prace, grafiky mojej segry, plus dake moje veci. To by bolo placu
EDIT: Takze vsetko vyzera, ze funguje ako ma, vsetky programy zahrnute v instalacke sa nainstalovali, dx9 funkcny, rovnako aj jeho aktualizacia prebehla v poriadku uz v procese instalacie. Takze ak su drivre v poriadku, tak to bude fasa. Ani nezaspim
EDIT: Takze vsetko vyzera, ze funguje ako ma, vsetky programy zahrnute v instalacke sa nainstalovali, dx9 funkcny, rovnako aj jeho aktualizacia prebehla v poriadku uz v procese instalacie. Takze ak su drivre v poriadku, tak to bude fasa. Ani nezaspim