vypadavanie pingov

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
bartonko
Expert
Expert

vypadavanie pingov

Príspevok od používateľa bartonko »

Mam wifi internet a stava sa mi to ze ked ho zatazim teda zacnem cosi stahovat tak pingy sa zväčšia to by malo byt asi normalne, ale ked vypadavaju tak asi nie, Cim to moze byt sposobene , si myslim ze by to mohlo byt slabým signalom co vy nato?
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

co je to vypadavanie pingov? myslis stratu packetov?
Enduro3333
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Enduro3333 »

rušenie...... iečo trochu alebo viacej ruši wifi spojenie preto su tam asi vypadky....V kabli sa malokedy stavaju vypadky lebo je tieneny ale ked ste tak mudri ako kamoš ze si to tiahol v blizkosti mikrovlnky tak sa nedivim ..alebo mozne skraty v kabli ... po software stranke ma napada iba zeby moc jumpov medzi odosielatelom a cielom ??? :roll:
fikus-kukis
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa fikus-kukis »

bartonko napísal:si myslim ze by to mohlo byt slabým signalom co vy nato?
Môže byť, navyše ak si v prostredí, kde je WiFi na každom kroku + Ty máš slabý signál ...
Najúčinnejšie riešenie by bolo prejsť na kábel.

Ak nie, máš pár riešení, ako to skúsiť vylepšiť:
silnejšia anténa
lepšie umiestnená anténa
zmeniť polarizáciu
prejsť na vyššiu frekvenciu rádiospojenia (nereálne pre bežného smrteľníka)
Enduro3333 napísal:po software stranke ma napada iba zeby moc jumpov medzi odosielatelom a cielom ??? :roll:
S týmto nič nenarobíš, maximálne môžeš skúsiť poslať žiadosť k providerovi, nech zkvalitní svoju sieť (malá šanca).
bartonko
Expert
Expert

Príspevok od používateľa bartonko »

no ten net je na dedine takze tu neni moc na výber , a dsl tu nemame, s tym netom by som bol spokojný len niekedy proste vypadne ping na router poskytovatela cize nie internet, preto si myslim ze to bude asi v tom signaly,
mathev
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Re: vypadavanie pingov

Príspevok od používateľa mathev »

bartonko napísal:Mam wifi internet a stava sa mi to ze ked ho zatazim teda zacnem cosi stahovat tak pingy sa zväčšia to by malo byt asi normalne, ale ked vypadavaju tak asi nie, Cim to moze byt sposobene , si myslim ze by to mohlo byt slabým signalom co vy nato?
ked ti vypadavaju pingy iba vtedy ked internet zatazis na maximum by som nebral ako tragediu.....
zober si to tak mas nejaky shaper co ti linku obmedzuje ty tahas dajme tomu cojavim 512kb/s a teraz posles ping na nejaky server za ako dlho si myslis ze ti dojde spet odozva kedze mas tu linku maximalne vytazenu?
takze tvoj hlupucky ping.exe vo windowse to zapise ako cas poziadavky vyprsal.... samozrejme ze by sa to nemuselo stavat ale nebral by som to tak tragicky.... ja by som si skorej nehal bezat ping na nejaky server s 1000bytovym paketom pri nevytazenej linke ked netahas a potom posudil ci pingy stale vypadavaju alebo nie. pokial aj vtedy tak uz nieco nieje v poriadku. to moze byt viac faktorov (slaby signal, vytazene providerove ap co je vacsina strojcov tychto problemov vo wifi sietach, az po prkotiny ktorych moze byt dost vela ale su nepravdepodobne....)
Napísať odpoveď