Zmeranie teploty CPU a harddisku
Zmeranie teploty CPU a harddisku
Kde sa da zmerat teplota CPU a harddisku. Viem ze teplota CPU sa meria v BIOS-e ale neviem kde presne. A harddisk cez daky soft vo Windowse ale neviem ako a cez aky soft. Mohli by ste mi pomoct?
Speedfan: http://downloads.sk/program/speedfan_43 Poskytuje všetko, čo ty potrebujes a este vela navyse 
To Tomase: A speedfan mu nezmeria teploty diskov, ak nezmeria, tak to nie je tym predsa, ze by to speedfan nedokazal.
To Tomase: A speedfan mu nezmeria teploty diskov, ak nezmeria, tak to nie je tym predsa, ze by to speedfan nedokazal.
-
t0m4s3
Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: Zmeranie teploty CPU a harddisku
Ten disk skus napr. cez HD Tuneryty napísal:Kde sa da zmerat teplota CPU a harddisku. Viem ze teplota CPU sa meria v BIOS-e ale neviem kde presne. A harddisk cez daky soft vo Windowse ale neviem ako a cez aky soft. Mohli by ste mi pomoct?
Ak chces ten Tomaseho HD Tune, tak sa smiem spytat, kde si uz hladal? U babicky na zahrade? Ci toto ti nestaci? : http://www.google.com/search?client=ope ... 8&oe=utf-8 -- vysledok: cca 1640 000 odkazov na HD tune download 
Ak chce moze, no nie je nutne, kedze aj free verzia ti teploty zobrazi-Everest home edition: Co: http://files3.majorgeeks.com/files/fc70 ... ome220.exe
diki uz mam free verziu a zistil som nove merania po starte PC (bol zapnuty asi 2 minuty):
Základná doska: 31C
Procesor: 51C
Disk: 29C
a po 5 minutach zacal hucat ventilator a teploty boli nasledovne:
:arrow:Základná doska: 34C
Procesor: 66C
Disk: 31C
Smutne ze?
Chcel by som sa este spytat ze ake su optimalne teploty pre jednotlive merania?
Smutne ze?
66 stupnov na procesore sa za optimalnu urcite povazovat neda, ani zdaleka. Ostatne su v pohode. Ked to mas zaplombovane, tak sa obrat na firmu od ktorej si ho kupoval a vysvetli im aky mas problem, pretoze ak ti odide, tak to bude ich problem. Ale na druhej strane ti to nemusi ukazovat spravne, ak by bolo cidlo zle nakalibrovane, pripadne aj programy mozu mat odchylku urcitu. Kazdopadne navstiv tych, od ktorých si to kupoval.
-
Waper
Amateur
aky mas procesor? ak by si mal AMD athlon xp tak by 66 stupnov nebolo nieco co by robilo problemryty napísal:diki uz mam free verziu a zistil som nove merania po starte PC (bol zapnuty asi 2 minuty):
Základná doska: 31C
Procesor: 51C
Disk: 29C
Procesor: 66C
Disk: 31C
Smutne ze?![]()
-
Waper
Amateur
takto ja ked som mal amd athlon xp tusim palomino verzia to bola ona znesie az do 84 stupnov lenze to nie je idealne lebo sa tym procesor nici(opotrebuvava) kazdopadne by si mal kupit lepsi vetrak nech sa mu to znizi na takych 60-70 to je na amd normalna teplotapato83 napísal:Lenze po 5 minutach, na prvej strane meral teploty a mal 78 C. To v pohode moc nemoze byt ?