Ukrajina z dovodu ,, ocka " na Europsku uniu a NATO dala statom EU a USA bezvizovy stup do ich krajiny. To vsak neplati pre Ukrajincanov stale plati vizova povinnost ak chce ist do SR alebo do inych statov EU smola Ukrajincania
budem asi opakovať to čo už odznelo vyššie, ale na Ukrajinu víza skutočne NETREBA, mám to odskúšane sám na sebe
ak ideš autom tak si treba tipnúť nejaký dobrý čas lebo sa možeš zdržať na hranici aj 8-12 hodín v pohode...
Tu sa dá presne vidieť úroveň krajiny... Vízová povinnosť síce naoko nie je ale ak chcete predísť naťahovačkám s colníkmi tak treba hodiť dáku maličkosť... Takých skúseností mám ale dosť aj z krajín ´na vyššej úrovni´ ako Chorvátsko.. Otec totiž robil šoféra medzinárodných liniek a občas som s ním niekde zašiel.. Prídeme na hranicu a hneď si colník príde vypýtať napríklad pár pív aby nenechal autobus čakať pár hodín
Suhlasim, na Ukrajinu viza netreba... ale doporuoval by som skor samopal, alebo ine nastroje sebeobrany... a terenne auto, cesty su tam skutocne PRISERNE. A nebrat benzin na malych pumpach, casto sa tam pancuje. Mam v studijnej skupine kamaratku z ukrajiny, ta to tvrdi. Inak pre ukrajinca vybavit viza do zapadnej Europy je udajne zalezitost pomerne DOST komplikovana.
Viza sice netreba, ale colnici casto sa colnici snazia nahovorit, ze vizum treba a su strasne doleziti, az kym im nejake 'vizum' nehodite do vrecka Ukrajina je skutocne dobrodruzstvo.