Kupa AMD zostavy

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
pato83
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Kupa AMD zostavy

Príspevok od používateľa pato83 »

Zdravím všetkých, rozmyšlam na kupou zostavy s AMD, konkretne tieto kokmponenty, ide hlavne o cenu za vykon:
1.procesor AMD Athlon X2 3600, 65nm, 512kB L2 cache pre kazde jadro
2.doska najradsej Asus M2N-E, heatpipe chladenie sa mi strasne paci :P, ale ak by bola daka ina kvalitou podobna alternativa tak by som porozmyslal
3. pamate tie poradte, rozmyslal som aj nad OCZ, no tie by som kupoval v amazon.com, teda najradsej celu zostavu, kedze cena je o tisicku nizsia, mam tam priatelkinu sestru, no ta pride az v auguste, takze to najskor pada, inak ak by niekto mal skusenost s amzonom, tak dajte vediet a dovoz co stoji
4. graficka bude z pod ruky, kludne aj 6600 alebo 7600, to nie je az tak podstatne
To je tak vsetko, rad by som bol, keby ste sem postli toto pripadne nieco ine, kde by to vyslo najlacnejsie, pripadne ako je to s tým amazonom. Preferujem vsak SK. A tiez aky je vykonnostný rozdiel medzi 667Mhz a 800Mhz pamatami rovnakej znacky, teda skor, ci sa to nejako priepastne zobrazi na chode celeho systemu, alebo je to len skor bagatel, radovo jednotky percent. Diki :)
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

podla zvoleneho CPU usudzujem ze ti nejde o nejake vysoke vykony, tak nemusis nejak zvlast zvazovat nad extra znackami pamati, ak ale chces vsadit na istotu, tak kupou pamati Kingston nepochybis. 1GB modul 667MHz bohato postaci.

K doske Asus M2N-E - dvaja kolegovia ju maju a obaja si stazuju ze integrovana zvukovka ma nejaky vyrazny sum. Asi uz som otrepany so znackou Gigabyte, ale co uz ked v mojich ociach je to najlepsi vyrobca zakladoviek.. Skus sa pozriet napriklad na model M55S-S3

Urcite ti odporucam kupovat na SVK, nakolko v pripade reklamacie to mas lahsie ako cez amazon. Co sa VGA tyka - zober barsjaku 7600GS/8500GT, ceny su zrovnatelne. Ked uz beries vsetko nove, tak aj tu VGA.
pato83
Addict
Addict

Ten procesor mi bude bohate stacit, urcite to bude zmena, momentalne mam semprona 2200@1,8GHz socket A. Zvukovu kartu mam, takze onboard ma netrapi, nebude využivaná. Grafiku este porozmyslam, uvidim ako budem na tom s peniazmi. Kupim to na SK, pretoze mam coskoro meniny, tak uz priatelka prispeje, som ju prehovoril, aby mi nic nekupovala :D Dačo daju rodičia, nieco bude z predaja terajsieho pc a uz by som asi nevydrzal cakat do augusta :) Kingston, Adata alebo Goodram kvalitativne su asi ako na tom. A co sa tyka taktu pamati, v tomto som neni moc zbehli, tak ake obmedzenia plynu z nizsieho taktu? No a este ak by sa niekomu chcelo popozerat ceny, kde by to tak asi najlacnejsie vyslo, v x-computers ma to vyde bez grafiky na 6500, to jest procesor, 1GB pamat a doska.

To Koci a ostatny tiez samozrejme: Co si spominal, ze dvaja znami ju maju, ako su spokojny, co sa tyka uz len napr. toho chladenia cipsetu a tak.
KoCi
Darca
Darca

okrem zvukovky sa nestazuju na nic ine.. jeden uz ju ma snad rok a dalsi stvrt roka a pohodicka. Co sa znaciek tyka - Kingston je vsadenie na istotu, u znaciek ako Adata, AM1, Apacer, ci goodram najpravdepodobnejsie nezbadas tiez nic zleho, ale sanca ze zrovna ti to s doskou nepojde je tam o cosi vyssia. Ceny Kingston pamati su pritom ozaj na nizkej urovni, a je to jedna z tych spickovych pamati.

Co sa obmedzeni tyka, vyssie takty su vhodnejsie pre taktovanie, dalej maju rychlejsi zapis, citanie a pod, ale nie je to nijak zavratne. Ci kupis 800 alebo 667, myslim ze rozdiely pri tejto zostave nepostrehnes (inymi slovami, u tejto vykonnostnej triedy nebudu brzdou).

BTW to si kde nasiel frajerku ktora investuje do PC? :D to aj za cenu ze budes mat na nu menej casu? :D

btw odkial si? ;)
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

tazko je radit. vidis do toho, teda nie zeby som ta chcel *j*b*t :) . ale chvilu by som naozaj pockal. pomaly sa etabluje mainstream od ati a vraj budu mat pozitivne ceny. preto pojde nvidia tiez dole s cenami. a je pravdepodobne, ze to co dnes das za ojazdene, by si mohol mat za tie peniaze nove zelezo.
pato83
Addict
Addict

To koci: Tak teraz mam problem s tym gigabytom, vyzera celkom dobre, mam tv kartu a zvukovku, takze tie dva pci sloty su uz v tahu, este jeden by mi tam bodol, len tak pre istotu, aj ked neviem, co konkretne by som tam zapojil :D. No ale čital som recenziu tej gigabyte dosky. Testovala sa revizia 1.1. Revizia 1.0 mala problemy s chladením cipsetu, v tej 1.1 to zmiernili, no v recenzii bolo spominane, ze aj napriek tomu, je ten cipset hodne horuci. Len to hodne je dost lama vyraz, nezadal ziadne konkretne teploty. No ale vysla uz aj revizia 2.0 tej dosky tak skusim popozerat, co to spravilo s doskou. Zaujimalo by ma vsak, keby som tam dal daky vyssi chladic cipsetu, nieco ako Thermalright Hr05 alebo Noctuu, co s grafickou kartou? Ono mi to tam pripada, ze by to nebolo moc mozne, jedno druhemu by zavadzalo. Este skusim pozriet tu asus a potom uvidim. Ale co sa tyka cenu, tak je na vybornu vzhladom na tie male minusy. Aj benche co som videl su absolutne vyrovnane.
Btw Priatelka je z NZ, no a nemaj strach, ze by ma v tomto podporovala. Neraz ma zdrbe :D aby som uz vypadol od kompu a podobne, no dneska som ju asi dako obmekcil :D Tajna zbran

To krija: Mainstream od Ati este nie je v obchodoch, ak sa nemylim. Kedy podla tvojho nazoru sa da predpokladat to zlacnenie, resp. prichod kariet od Ati a nasledna reakcia Nvidie? Ja ti doverujem a myslim, ze nemas dovod ma *j*b*t :D , presne toto potrebujem, daky schopny nazor schopnych ludi :) diki, taktiez aj kocimu
KoCi
Darca
Darca

ta teplota toho chipsetu by ma az tolko netentockovala, kedze nejdes z toho trieskat vykony.. samo ze cim mensia tym lepsia. Sam mam nForce 4 Ultra ktory pecie statocne (popalit sa na tom da spolahlivo) ale nikdy ziaden problem - tym netvrdim ze nizsia teplota by neprospela..

Co sa PCI slotov tyka - ja by som konecne uvital keby uz bolo dostupnych viac zariadeni do PCIe x1. Ale 2 volne PCI sloty su podla mna v pohodke.. sam vyuzivam len jeden (zvukovka), a neviem co by som tam este mohol tresknut (ozaj maximalne ta TVkarta, ale nejak ma nehecuje)

A co sa pasivnych chladicov tyka - myslim ze thermalright vyraba sikovnu vecicku, ktoru si mozes natocit takym smerom, aby to grafike nezavadzalo ;)
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

pato83
Addict
Addict

To koci: No tak teraz si ma odfajcil :D Takze gigabyte m55s s3, no a este ked zozeniem reviziu 2.0, tak bude uplne fajn. A co sa tyka oc, tak rad sa hrabem v biose :) a myslim, ze neskusit, čo to da, by bola skoda.

To krija: Ten link som si prestudoval, meniny mam 6. jula :D // mozte potom blahozelat :)//, tak by som to tak symbolicky chcel v tedy nahodit, no ale zariadime sa asi najskor podla toho clanku, kedze tie ceny su viac nez zaujimave. Len aby nvidia co najskor zareagovala, mne bude stacit uplne aj daka 7600 gs or gt, len nech daju ceny dole, lebo dat za tie karty okolo 4000 za gt, ked je tu uz dalsia generacia.

V alze som nasiel pamate ADATA Vitesta 800 MHz, 2x512 MB za 1458 Sk, zatial to nie je bohvieaka kapacita, ale myslim, ze postaci. A kvalita je myslim na urovni. A su cervene, lol //unava Inak k pamatiam, v dakom clanku ci tu na fore, som zaregistroval problemove chovanie pri osadení vsetkych styroch slotov, do buducnosti keby som tam dal este dva dalsie. Plati to stale? Ci uz z toho vyrastli?

Edit: Takze ziadne Vitesty, alza si pyta za dopravu cca 300 sk a nemaju zase dosky gigabyte. Zase x-computers, odkial su ceny a odtial asi to aj zoberiem, zase nemaju vitesty :) No co, fck it.

Takze zatial to vyzera takto:
AMD Athlon 64 X2 3600+ EE BOX 2 184,- ks
Gigabyte GA-M55S-S3 2 427,- ks
Kingston 2x512MB DDR2-667 CL5 Dual Channel 1 196,- ks

Spolu so zľavou s DPH: 5 807,- Sk
KoCi
Darca
Darca

kup radsej 1x 1GB Kingston 667MHz modul, vyjde ta to v konecnom dosledku lepsie ;) Gigabyte ma celkom siroke moznosti taktovania, takze v tomto by som sa neobaval (myslim ze moc vydareny bios maju ich dosky).

A 4 pamate .. hm dost zalezi aj od pamati podporovanych doskou. Ak pouzijes dobre pamate, nemal by sa vyskytnut problem. V pripade osadenia vsetkych 4 slotov moze dojst k tomu, ze budu bezat spolu len na nizsej frekvencii.. ostatne vacsinou to maju dosky uvedene v manuali ako je to v pripade osadenia takou ci onakou kapacitou, Jedno/Dvoj strannymi modulmi, a pouzitymi rychlostami. Takze aj preto radim radsej teraz 1GB a casom dokupit dalsiu gigovku (aj ked teraz su ceny mimoriadne vyhodne a maju vraj stupat hm.. uvidime co je na tom pravdy)

.. a keby si bol z BA, mozno by som ti vedel dopomoct s niektorymi komponentami :)
pato83
Addict
Addict

Diki koci, vezmem teda ten 1GB modul od Kingstonu. Na to ohladne urcitych obmedzení pri pouzití 4 modulov som celkom zabudol. Sam to mam aj na terajsej doske, max frek. by bola 333MHz aj pri pouzití 400MHz modulov. Tak už teraz len pockat aka bude reakcia Nvidie v oblasti graf.kariet, resp. kedy sa to odzrkldli aj u nasich predajcov.
KoCi napísal:.. a keby si bol z BA, mozno by som ti vedel dopomoct s niektorymi komponentami :)
Dakujem a važim si to :)

EDIT: Prave som si pisal s chlapikom z x-computers, nevedel mi povedat reviziu dosky, pretoze ju nemaju na sklade a najskor bude tak za 14 dni. No co, aj tak by som mal pockat ako to bude s grafikami.

EDIT2: Pripadne daky iny schopny eshop s doskami gigabyte a dobrymi cenami nepozna niekto? Lebo dako gigabyte a ich dosky uspech u nasich predajcov nemaju, ako tak pozeram.
Napísať odpoveď