fuji fine pix a800
super, a sak co sa cudujete, za tu cenu sa to vazne oplati a ak sa nemylim tak to tam bolo napisane ze do vypredania zasob a bud mali male zasoby ale velky zaujem 
EDIT/// dneska mi dosiel a je to parada, taka mal sranda
som s neho nadseni
ale berte to tak ze som nikdy nemal digitalny fotak, mame doma len stary fotak na film
EDIT/// dneska mi dosiel a je to parada, taka mal sranda
ale berte to tak ze som nikdy nemal digitalny fotak, mame doma len stary fotak na film
-
jurino88
Star
- Kontaktovať používateľa:
ja sa tiez neak nerozumiem fotakom mohli by ste mi priblizit co je to makro ?? a ci ma ten fotak vlastne stabilizator obrazu ??
////edit// precitla som neake mudre veci a stho my vyplinulo ze makro sap ouziva ked chem fotit nieco z blizka ??,
edit///a co to je rychlost uzavierky
a este sachem pytat ci ma tento fotak fuji finepix a 800 stabilizator obrazu ??,
////edit// precitla som neake mudre veci a stho my vyplinulo ze makro sap ouziva ked chem fotit nieco z blizka ??,
a este sachem pytat ci ma tento fotak fuji finepix a 800 stabilizator obrazu ??,
-
jin
VIP
Stabilizátor obrazu je asférický člen v objektíve, ktorý býva elektricky prispôsobovaný otrasom z ruky fotografa pomocou mechaniky a usmerňuje obraz z objektívu na snímač. V skrátenej podobe to je vec, vďaka ktorej sa ti akoby menej chveje obraz - je to akokeby pohlcovač vibrácií.jurino88 napísal:ja sa tiez neak nerozumiem fotakom mohli by ste mi priblizit co je to makro ?? a ci ma ten fotak vlastne stabilizator obrazu ??
Áno, makro sa používa na detailné fotografovanie vecí zblízka.
Rýchlosť uzávierky - Je to doba, na ktorú je uzávierka otvorená a na snímač dopadá svetlo. Uvediem príklad - dobré svetelné podmienky, netreba nastaviť až tak vysokú citlivosť snímača (ISO), svetlé objekty zachytí aj s miimálnou uzávierkou, napr 1/500s. Pokiaľ sú však podmienky horšie, tak snímač potrebuje buď dlhší čas na zachytenie snímky, alebo vyššiu citlivosť (aj šum).
A800 stabilizátor nemá.
-
jurino88
Star
aha no dik a teda ked fotis pri zatiahnutej oblohe treba dat to iso na vacsiu hodnotu ?? a ked je svetlo na menisiu hodnotu ?? alebo staci nechat automaticky
a cekoval som tak weby a na niktorych sa uvadza ze ma tento fotka stabilizator a na niektorych ze nema
///a suvisi to aj s tym ze kolko snimkov za sekundu dokaze fotak urobit ??
a cekoval som tak weby a na niktorych sa uvadza ze ma tento fotka stabilizator a na niektorych ze nema
-
jin
VIP
ee, keď je zatiahnutá obloha, tak stačí prestaviť vyváženie bielej na "oblaky". A možno ešte ISO na 200. Zhoršené svetelné podmienky som myslel tak, že napr interiér, málo svetla na veľkú miestnosť - šero, laebo umelé nerovnomerné svetlo. Vtedy veľmi nerád fotím a ISO mám okolo 800. Keď je normálne denné svetlo môžeš sa skúsiť aj hrať s rôznymi nastaveniami. Hlavne sa nedaj odradiť množstvom čísiel pri manuálnom nastavení, metóda pokus - omyl vždy fungujejurino88 napísal:aha no dik a teda ked fotis pri zatiahnutej oblohe treba dat to iso na vacsiu hodnotu ?? a ked je svetlo na menisiu hodnotu ?? alebo staci nechat automaticky
A pardón, zmýlil som sa - stabilizátor to má
Stabilizátor neovplyvní sériové snímanie, možno iba tak výdrž batérie. "Samopal" dokáže najviac ovplyvniť uzávierka, cache pamäť foťáku, procesor a rýchlosť zápisu.
-
jurino88
Star
nepoznas neaku stranku kde su zaklady fotografovanie ??
edit// ako som vrvel ze unas to je tka ak nemate znameho tka ten fotak nedostanete a znamosti zauradovali krsna tma ma spoluziacku a tak mi vybavila fotak
v sobotu ho budem mat fest sa tesim lebo doma mae iba tak fejki su dobre ale digital je digital 
edit// ako som vrvel ze unas to je tka ak nemate znameho tka ten fotak nedostanete a znamosti zauradovali krsna tma ma spoluziacku a tak mi vybavila fotak