WiFi cez USB do notebooku

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
Palin0
Medium Expert
Medium Expert

WiFi cez USB do notebooku

Príspevok od používateľa Palin0 »

Cafte chapani viem že tito temy sa tu už riešili 1000 krát ale ja ničomu nechapem. Tak sa ospravedlnujem ked bezdovodne zakladam novú tému.

Aký mam problém:
Tak mam doma mikrovlnku,normalne mam taku anténu na balkone z ktorej ide nejaký kabel do mojeho PC ma asi 2m, no a ja by som sa chcel poinformovat že ked mam USB WiFi adapter do netebooku tak ako by to išlo spojit dokopi aby mi išiel net aj v notebooku a čo ešte k tomu by som potreboval,lebo v temach pišete o niejakych AP, že mam naklonovat MAC adresu a podobne veci ktorým nerozumjem. Potrebujem to jednoducho vysvetlit.
PLS vysvetlite mi to niekto lebo som v tom uplna ale fakt uplna LAMA
Enduro3333
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Enduro3333 »

Ten wifi adapter by mal byt shopny pripojit sa na tu WIFI siet ktoru sprostretkovava lokalny provider len musis skočit za nim nech ti nastavi ten wifi adapter WEP kluč a IPcku... a mol by ti to fungovat ....

//Edit: a samozrejme dohodnut sa s nim aby si mal pod jenou fakturou dve Pecka....
snake2
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa snake2 »

no takze situejsn sa ma takto :

to jedno AP ( z kereho ide ten 2m kabel ) sluzi len ako CLIENT, cize s tym WIFI co mas na NB nic nevyriesis, pokial by si nezohnal este jedno WIFI zariadenie. Na tento pripad vsak mosis dost zainvestovat ( wifi-router ) , pokial by si xcel mat net nezavisle pusteny na NB od PC a naopak. Ak by si si zvolil iny postup ( mohol by si mat net na NB len ak by bol PC zapnuty ) , tak ti staci kupit nejaky lacny USB-WIFI-stick na vytvorenie jednoduchej WIFI siete .....
Palin0
Medium Expert
Medium Expert

Aha pochopil som.
A ešte keby ten Wifi USB adapter chitil signal od mojho providera tak cez jaku IP adresu by to išlo alebo jak to vlastne funguje cez ten USB
snake2
Medium Professional
Medium Professional

no tak to by musel mat ten tvoj provider dost vykonnu antenu .. myslim , ze to WIFI na NB ti chyti max tusim do 200 m ... ale ja o tom pochybujem , ze ten signal chytis
Palin0
Medium Expert
Medium Expert

no hej ale v zahraničí v nejakej priemyselnej zone ten signal chitíš ale neviem ako dalej že jak sa cez to vlastne pripojit na net pomocou akej IP-čky alebo ako to vlastne funguje?
snake2
Medium Professional
Medium Professional

no funguje to na principe asi takom , ze ked najdes nejaky HOTSPOT ( free AP ) tak si na svojej fifine nastavis IP na automaticku a ficis
Palin0
Medium Expert
Medium Expert

no hej ale jak si nastavím tu automatickú IP-čku
snake2
Medium Professional
Medium Professional

Palin0 napísal:no hej ale jak si nastavím tu automatickú IP-čku
http://hps.mallat.cz/view.php?cisloclanku=2005051801
or