LOMO LC-A

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
jin
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

LOMO LC-A

Príspevok od používateľa jin »

LOMO LC - A znamená LOMO KOMPAKT AUTOMAT. Jedná sa asi o najhorší foťák na svete vyvinutý sovietmi v roku 1982, ako "odpoveď" na miniatúrne japonské foťáky. Súdruhovia neváhali, poverili závod LOMO (inak zbrojovka :P), aby vytvorili malý kompaktný a lacný foťák, ktorý si bude môcť dovoliť každý komunista :fajci:
Tak vznikol foťák s strašnou svetlosťou objektívu, vinetáciou až strach, malou výdržou batérie a tak ďalej. Neskôr po rozpade ZSSR sa tieto foťáky prestali používať a čoskoro sa nimi preplnili "old school shopy", no nikto to nechcel kupovať.
LOMO kmunita sa zrodila až v roku 1992, no pravý rozmach LOMO komunít nastal až v roku 1994. V súčasnosti sa LOMO dostáva aj do povedomia ľudí, no ide to veľmi pomaly, nakoľko, ako sami usúdite je to dosť nekonvenčná fotografia.
http://www.lomography.com/

Ako som surfoval po nete, na slovensku zatiaľ komunita neexistuje. Pokiaľ by to niekoho zaujalo, tak niečo môžeme zbúchať, s touto myšlienkou sa pohrávam už dosť dlho...Ešte zohnať LOMO :?
Prílohy
LOMO-
LOMO-
eMPiko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa eMPiko »

doplnenie k historii: LOMO zaznamenal velky rozmach po pade zeleznej opony, ked sa odvazlivci z Rakuska vydali na cestu do vychodneho bloku a nasli v bazaroch LOMO, kedze z neho vznikaju naozaj "umelecke" fotografie, stala sa z toho senzacia
Lord_3D
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Lord_3D »

Takýto fotoaparát by som ihneď bral :) aké super foto z toho musí isť :)
Kupil by som teleobjektív a 2gb pamäťovku a to by boli fotky 8) Škoda že si ho nemôžem dovoliť lebo niesom kuminista :( ale dedo hovoril ze mi ho kupi na vianoce :oops:

ale vážne: kukal som ti fotky čo boli na tom linku, no sú dosť zauimavé, tak pekne presvetlené.. Myslim ze by bolo naozaj zauimava mať taký foťačik doma...
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

Lord_3D napísal:Kupil by som teleobjektív a 2gb pamäťovku a to by boli fotky 8)
chcel by som vidieť, ako by si toto narval do foťáku z roku 1982 :P
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cORP. »

haha taky cchem doma urcite foti lepsie ako nejaka digitalna zrkadlovka vyssej triedy :lol:
Napísať odpoveď