Treba chladit???
Treba chladit???
Poradte mi...mam Ati 9200 Sapphire a odisiel mi ten maly aktivny chladic co tam bol a teraz mam dilemu ci ju mam vobec chladit alebo nie..lebo to nie je nijaka high-end karta 
Pokiaľ Ti funguje, tak to asi aj môžeš nechať tak. 
Mne sa tiež na mojej GF4 Ti4200 dodrbal chladič, ventilátor sa nechce sám roztočiť, iba keď mu pomôžem.
Už sa mi nechce stále ho nakopávať a preto hrávam aj s vypnutým ventilátorm. Síce chladič je úplne horúci už iba vo Windowse, ale hry ako Bus Driver, OpenTTD, GrandPrix4 idú v pohode..
aj keď je pravda, že ja tie hry hrávam možno max 1hod týždenne.
Mám síce už kúpený nový chladič, ale nepasuje mi na grafiku. Jednak je iné napájanie (čo viem vyriešiť), ale tie nožičky, ktorými sa pripevňuje chladič na grafiku, sú príliš hrubé, aby prešli cez hentamtie otvory..
Mne sa tiež na mojej GF4 Ti4200 dodrbal chladič, ventilátor sa nechce sám roztočiť, iba keď mu pomôžem.
Mám síce už kúpený nový chladič, ale nepasuje mi na grafiku. Jednak je iné napájanie (čo viem vyriešiť), ale tie nožičky, ktorými sa pripevňuje chladič na grafiku, sú príliš hrubé, aby prešli cez hentamtie otvory..
no pokial tam bol chladic tak ju zrejme bude treba chladit, vyskusaj to jednoducho, nechaj ju spustenu pod zatazou a skus ju chytit rukou (ale predtym sa na chvilu uzemni aby si ju nahodou neodpalil) ak bude taka horuca ze na nej neudrzis ruku ani sekundu, tak jej treba chladenie, pokial na nej dokazes udrzat ruku viac ako 5 sekund tak je to v pohode
tieto karty nevyzarovali moc tepla, ale ktovie aky maly pasivcek tam je
tieto karty nevyzarovali moc tepla, ale ktovie aky maly pasivcek tam je
No jo, ono to bolo tak, ja som daval do kompu novu ramku a ked som mal otvorenu bednu tak som sa chcel este pokochat ako sa mi tocia vsetky vrtulky
pozeram na procak a ta sa tocila (nastastie) a ked som pozrel na grafiku tak som ostal prekvapeny lebo ta nie
..tak som vybral grafiku..sundal som chladic a tou vrtulkou sa nedalo ani ponut
A vtip je v tom ze ani len netusim kolko to frcalo bez toho chladica a karta je stale okay...sak vyskusam to teda chytit ze ake je to horuce a uvidim ci tam nieco pridam
A vtip je v tom ze ani len netusim kolko to frcalo bez toho chladica a karta je stale okay...sak vyskusam to teda chytit ze ake je to horuce a uvidim ci tam nieco pridam
-
cORP.
Addict
- Kontaktovať používateľa:
pozri sa aj ked sa ti odpali je to karta ktora ma hodnotu cca 600sk za co by sa dal zohnat slusny chladic na vga takze kasli na to ak isla doteraz a ak ide aj bez neho pojde aj nadalej ono to prehriatie by si badal v obrazcoch na obrazovke resp zamrzani pc restartovani proste ak zacne nieco cudne robit pc tak budes musiet zakrocit ak nie tak kasli na to 
Krija to myslel v tom zmysle, ze tie karty sa od seba nelisili nicim, zakladneho referencneho modelu sa s malymi obmenami musia drzat a ten plati pre vsetkych vyrobcov kariet. Tou malou obmenou mohol byt aj pouzitý pasivny chladic. A ked to fungovalo s nim na jednej karte, tak je predpoklad a myslim spravny, ze bude fungovat bezproblemov aj tvoja.
EDIT: Takze veci sa maju takto, som si spomenul, ze priatelka ma 9200 se od asusu a je tam pasivny chladic. Zahram si na tom aj NHL06 a vetranie v tej case je temer nulove, t.j. zdroj a prirodzene prudenie vzduchu
A je uplne v pohode, teploty neviem, bo cidlo to nema. Prikladam aj screen, ako vyzera ten pasiv:
EDIT: Takze veci sa maju takto, som si spomenul, ze priatelka ma 9200 se od asusu a je tam pasivny chladic. Zahram si na tom aj NHL06 a vetranie v tej case je temer nulove, t.j. zdroj a prirodzene prudenie vzduchu
no sak hej, ja nehovorim ze to bez neho nejde
ked som ten aktiv odtial vyberal tak s nim neslo ani pohnut a bez neho to mohlo ist kludne aj pol roka a ani som si to nevsimol, grafika na monitore nerobila ziadne kraviny a ani nerobi, akurat ze ta karta je sakra horuca
teraz som tam slahol taku malu vrtulku zo stareho procaka, pre istotu...
ked som ten aktiv odtial vyberal tak s nim neslo ani pohnut a bez neho to mohlo ist kludne aj pol roka a ani som si to nevsimol, grafika na monitore nerobila ziadne kraviny a ani nerobi, akurat ze ta karta je sakra horuca
teraz som tam slahol taku malu vrtulku zo stareho procaka, pre istotu...
-
Šu-Do
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
je citit ze je NOTEBOOK teply ??Lucasss napísal:Moze mat GPU na nVidii GeForce Go 6100 na notebooku 80 stupnov?Lebo Everest mi to tak ukazuje.. Vsetko ostatne ma okolo 45 stupnov ale GPU ma vzdy okolo 80..to bude asi nejaka blbost ?! Nie??
ak nie tak je to blbost... a ked ostatne ma len 45°C
je to dost ked si len vo wine
no aj ked ho odpojim tak teplota GPU vobec neklesa, takze v tom to asi nebude.. ale aj ked mi to STALE ukazuje 80 stupnov tak sa s tym vobec nic nedeje (myslim tym ze to nerobi ziadne kraviny) preto si myslim ze najskor bude pokazeny senzorwarezman napísal:odpoj ho aspon z napajania ak si to uz neurobil
skade si??mam takych ventilatorov za krabicu
a ake ventilatory si myslel ??