čo sa môže stat ?
-
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
čo sa môže stat ?
totiž mam domace kino v takej policke ze kino tam akurat pasuje . dobre to vizera . nad nim je asi 1,5 cm volne a z obidvoch stran je asi 0,5 cm volne . a ked je chvilu zapnuzte je strasne horuce . ej jasne ze sa zahrieva . co sa mu moze stat ? lebo aj ked bolo dlho pustene tak ani nepukalo ani nedimelo ani nic
Neviem ako je to s domacim kinom, no napr. okolo TV, co sme kupovali bolo napisane aby vzdialenost od stien bola z kazdej strany aspon 10 cm. Nemusi sa mozno nic stat, no prehrievanie ziadnej elektrickej suciastke urcite neprospieva. Ak sa dobre pamatam, tak vyssich teplotach sa menia aj vlastnosti suciastok a tym by mohlo dojst k poskodeniu.
Samozrejme, ze sa hreje a citit to aj na plechoch, ale to ako kazdy elektricky spotrebic. My mame doma dvd na podstavci pod tv a hreje sa a je to citit, no on to ma na tesno zasunute v policke. Podla mojho nazoru to najvhodnejsie nie je. Ci sa mu nieco stane alebo nie je vo hviezdach, ale urcite je tam vacsia moznost. Mozno by sa k tomu mohol vyjadrit niekto, kto ma s opravami tv alebo dvd skusenosti a vyzna sa v tom.
-
fikus-kukis
Guru wannabe
Pisete, ze aj vam sa podobne zariadenia zahrievaju, to je uplne jasne. Ale tie vase sa aspon dokazu efektivne chladit okolitym vzduchom. Avsak ked je zrazu zatvorene a nie je tam dost meista okolo tak sa moze velmi lahko prehrievat a vyznamne to skracuje zivostnost alebo v extremnom pripade sa moze hned znicit. Je to to iste ako keby ste takto zatvorili pocitac a vypli mu ventilator na zdroji.