Ak myslis to, ze im neprideluju dynamicku ip adrsu tak urcite to nie je bohvie co pre ludi co tahaju z DL serverov ako rapidshare.com a nemaju PREMIUM account
Tak chces mi povedat ze by si bol radsej ze mas verejnu IP adresu ako dynamicku IP adresu? Tak pisu ze by mala byt dynamicka ale ten vysledok sa akosi nedostavil...
junior3 napísal:Tak chces mi povedat ze by si bol radsej ze mas verejnu IP adresu ako dynamicku IP adresu? Tak pisu ze by mala byt dynamicka ale ten vysledok sa akosi nedostavil...
ona je dynamicka a cuduj sa svete aj verejna ....
dynamicka totiz znamena ze je pridelovana DHCP protokolom zo servera pri zapnuti PC (alebo modemu ... nie som isty) ... to ako si uz oni poriesia to pridelovanie serverom je len ich vec ...
no a oni to poriesili tak ze IP prideluju jednemu PC/modemu stale rovnaku ... nic zlozite
Aky ma vyznam pre teba pouzitie danej technologie??? Ja myslim, ze uplne ziadne, nakolko nepredpokladam, ze by firma predavala klientom 10mbit linky po 500 korun.
Andik8 napísal:chcem sa opýtať , keď vypadne TV (vplyvom búrky) , či automaticky bude nefunkčný aj Martico internet ? alebo každý využíva iný signál prenosu?
Zdá sa mi že TV a net sú nezávisle od seba a majú iný signál prenosu...
No mne sa napríklad stalo že dnes keď bola tá veeeľká búrka v Martine, tak TV išla úplne v pohode, ale zato Marticonet malo výpadok internetu po cca pol roku aj to kôli búrke asi... Takže asi tak...
No mne sa napríklad stalo že dnes keď bola tá veeeľká búrka v Martine, tak TV išla úplne v pohode, ale zato Marticonet malo výpadok internetu po cca pol roku
počuje rád by som poznal odpoveď na tieto veci
-uplatňuje sa FUP aj cez víkendy/sviatky ?
-počul som že P2P býva zakázané,ale ja si to nemyslím,ako to je?
-potvrdte ak správne chápem ich politiku IP adries
My používatelia máme pevne? alebo dynamicky pridelenú IP adresu DHCP servrom u Martica ,kde všetký tie adresy nás klientov sú prekjladané(NAT) na jednú IP adresu ktorá vstupuje do Internetu , to vysvetluje prečo rapidshare nepripadá často v úvahu (keď nezarátam PROXY alebo Premium Acc)
- FUP sa neuplatnuje vobec (zatial do 1.8.) .. sleduj ich web
- neviem o tom ze by nejake p2p obmedzovali
- s IP je to trocha zlozitejsie .. mame "staticku" IP ale je pridelovana DHCP serverom takze je vlastne dynamicka .. ale je viazana zrejme na modem takze ti vzdy prideli rovnaku .. preto to "staticka" v uvozdovkach .. a navyse je VEREJNA (ziadne NAT) .. takze Rapidshare v tazkej pohode
No končí doba neuplatňovania FUP, uvidíme či ho predĺžia, je zase nové pokrytie, niekoľko stoviek domácností ma televízne terciálne rozvody v byte, teraz mali upgrade celého systému...
Čo si myslíte, ako sa postaví Martico oproti ponuke Orage Fibernetu?