Orange optika

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
Mek
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Enduro3333 napísal:100GB FUB to je celkom slušne to myslim že ty ako jeden user za mesiac neprečerpaš... tak 79GB by som bral pri online hrani a stahovaní :wink:
ano ano, jeden user nie :wink:
ale ide o to, ze ja uz teraz mam net za dve stovky mesacne 1024/256 neobmedzeny (ale velmi silo zdielany), takze aby sa mi oplatilo FTTH (nechcem totiz platit za net vyrazne viac), musel by som sa spojit s tromi susedmi, a tu, ako je asi zrejme, to s FUP nepojde... :cry:
inac, co som cital tu ich stranku, tak do FUP sa nezaratavaju telefonne hovory a prenosy digitalnej televizie. ale to je jedno, lebo ja mam zaujem len o ten net :D
Enduro3333
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Enduro3333 »

Silne zdielanu :shock: ja mam 1536/256 platim 1000sk a som spokojny... To je jednoducha dylema pre teba .. CHces rychlejsi internet ? nechces ale platit viac ? tak sa musis o to podelit .......a ohladom toho FUP ..skus ty prečerpat čo najrychlejsie tie data ty a oni nehc si piskaju :lol: :lol: :wink: No ale teraz vazne ... ja si myslim keby si sa s tym netom rozdelil teraz ešte s jednou osobou tak 50GB cca by ti malo v pohode stačit... aspon ja si myslim... predsa kazdy den nestiahnes 5filmov .... :wink:
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Enduro3333 napísal:No ale teraz vazne ... ja si myslim keby si sa s tym netom rozdelil teraz ešte s jednou osobou tak 50GB cca by ti malo v pohode stačit... aspon ja si myslim... predsa kazdy den nestiahnes 5filmov .... :wink:
ja si tiez myslim, ze by s tym nemal byt problem... ale poznas slovensku naturu... "ked uz je to zaplatene, tak nech aj ruky-nohy odtrhne" :D neviem, kolko dat mesacne prenesiem, ale viac ako nejakych 15 GB to urcite nebude...
co sa tyka toho "silneho zdielania", nie je to az take strasne... sme tu desat domacnosti na jedno 2Mbit DSL a pre jedno PC je to zaskrtene na 1Mbit. Vacsina ludi len pozera stranky, tak download ide rychlo, az na tie pingy... ale to trapi mojich susedov, co furt drtia CS.
OK, tak uz ostava len jedna otazka, ze ako to oni myslia s tym FUP, akoze FUP neplati do 31.7. vobec, a potom hej? Alebo FUP neplati vobec nikdy pre tych, co si daju net od nich v pilotnej prevadzke?
Mohli by ste niekto sem, kto mate ten net, vycapit naskenovanu zmluvu? Samozrejme svoje udaje zaciernite/vystrihnite :wink: thx
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Mek: Do konca toho obdobia sa neuplatnuje FUP a po tomto obdobi sa uz zacne uplatnovat, takze ak na jesen vela stiahnes, tak budes zaradeny do agregacnej skupiny alebo zaplatis za data navyse (neviem ako je to v pripade providera Orange).
Lukkas
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Lukkas »

Hossa1881 napísal:tych 20 percent nato si ako prisiel? co mam dsl druhy rok stale taham nad speed limit
tych 20% si naozaj nechava pre seba WIN pre svoje prace ako aktualizacie atd ale da sa to vypnut cital som o tom ale ked sa to vipne neni to poznat ...
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

hojko napísal:Mek: Do konca toho obdobia sa neuplatnuje FUP a po tomto obdobi sa uz zacne uplatnovat, takze ak na jesen vela stiahnes, tak budes zaradeny do agregacnej skupiny alebo zaplatis za data navyse (neviem ako je to v pripade providera Orange).
dakujem hojko...
btw. s tymi datami nad limit je to tak, ze do konca mesiaca 256kbit :(
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

LuKKaS: Zrejme mas na mysli nastavenie QoS na 20 percent, to sa da upravit cez TuneUp Utilities.
jukel
Professional
Professional

Príspevok od používateľa jukel »

Neviete aké sú ceny za optické káble ? Orange mi ich do domu natiahnuť nechce tak a len tak informačne sa pýtam koľko to asi stojí m takého kábla. Je to niečo takéto ? :

http://www.hama-shop.sk/kategorie/opticke-kable/

//autoeditácia príspevku ( 30 Aug 2009, 19:24 )
up
refr0
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa refr0 »

lol to nieje take jednoduche ze si len zaplatis kabel a to je vsetko :D
tysan
Light Expert
Light Expert

FUP

Príspevok od používateľa tysan »

mam optiku od netboxu v brne a z vlastnej skusenosti 100gb nie je problem nestahujem nejak vela denne tak jeden dva filmy plus nejaky koncertik taham to v hd kvalite a nie je problem denne stiahnut 30 gb, takze u mna priemerne stiahnem 100 gb tyzdenne
DjBass
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DjBass »

No hej, nie je to iba také ľahké, že si kúpiš kábel, dorobíš koncovky... to ti musí niekto spraviť...
jukel
Professional
Professional

nechcem to ja, kamarat stava dom tak sa ma spytal ako to je, chcel by si teraz natiahnuť k pozemku opticky kabel spolu s ostatnymi IS, do buducna. Inak ten optický kábel ide potom kam ? Jeden koniec ide do PC :) a druhý ?
DjBass
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DjBass »

Tak rovno do PC ho určite nedáš. Potrebuješ na to converter, ktorý bude mať RJ-45 a ten pichneš do PC. Druhý koniec káblu dáš poskytovateľovi internetu, nech ho tam napojí (ak s tým bude súhlasiť)...
fikus-kukis
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa fikus-kukis »

jukel napísal:nechcem to ja, kamarat stava dom tak sa ma spytal ako to je, chcel by si teraz natiahnuť k pozemku opticky kabel spolu s ostatnymi IS, do buducna.
Pekne sa to číta, ale kde mu bude začínať to vedenie, ked končiť má v dome? :) A ako chceš ostatných ISP presvedčiť, že keď budú budovať svoju prístupovú časť siete, tak nech Ti ju budú ukončovať práve "tam"?

Ja osobne by som oné predĺženie optiky vyriešil metalickým CAT 5e a nepáral sa s "na-kolene-robenou" optikou. Teda za predpokladu že Ti stačí pripojenie na internet.

Teda konkrétne tak, že Box od Orange umiestniš na koniec optiky, až je pre to priestor a prostredie. Samotné napájanie Orange Boxu môžeš riešiť cez PoE v prípade, že práve na tom mieste trasy nemáš k dispozícií zásuvku 230V pre adaptrér modemu.
Robert
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Robert »

jukel napísal:nechcem to ja, kamarat stava dom tak sa ma spytal ako to je, chcel by si teraz natiahnuť k pozemku opticky kabel spolu s ostatnymi IS, do buducna. Inak ten optický kábel ide potom kam ? Jeden koniec ide do PC :) a druhý ?
Kabel by som urcite netahal, ale polozil by som chranicku, kde ISP zafukne kabel, aky uzna za vhodne. Stale vsak musis riesit otazku, kde by mala by ta chranicka koncit (resp. zacinat). Malo by to byt miesto, kde sa da predpokladat, ze casom tam optika pride. Potom nie je problem zafuknut dalsi kabel do pripravenej chranicky, aj ked ISP to povodne neplanoval.
jukel
Professional
Professional

Pytal som sa preto lebo niekto tu pisal že kupoval v rakusku či kde pozemok a už tam mal natiahnute IS a aj opticky kabel, tak ma to zaujima kedze kamarat ma pozemok v takom stave že tam ťaha IS
Napísať odpoveď