Notebook a baterka
-
hornblower
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
Notebook a baterka
Zdravim vas ludia,
prosim o radu skusenych pouzivatelov NB. Kupil som si prave dneska novy kus a predavac mi povedal ze sa ma nechat bezat nb 12hodin koli baterke.
Jednak nikde som sa o tom nikde nedocital v navode niekde tak otazka znie ci je to pravda a ak je potom ma bezat tych 12hodin nb zapnuty ale moze byt vypnuty alebo v spacom rezime.
Prosim o radu nevyznam sa je to moj prvy notebook.
PS: je to hp pavilion
prosim o radu skusenych pouzivatelov NB. Kupil som si prave dneska novy kus a predavac mi povedal ze sa ma nechat bezat nb 12hodin koli baterke.
Jednak nikde som sa o tom nikde nedocital v navode niekde tak otazka znie ci je to pravda a ak je potom ma bezat tych 12hodin nb zapnuty ale moze byt vypnuty alebo v spacom rezime.
Prosim o radu nevyznam sa je to moj prvy notebook.
PS: je to hp pavilion
-
zachariasko
Star
-
Mek
Addict
neviem ako to je, ale jedno viem iste - mal som novu baterku, ta prisla domov nabita zhruba na 31%. Tak som ju vybil na 0% a doplna nabil, a to 3x (viem, ze sa to tak ma robit). Ale, tym som jej asi vyrazne skratil zivotnost, lebo ludia na nete pisu, ze ma vydrzat 4-5h a mne vydrzi pri velkom stasti 2-2,5h. A este blbo indikuje percenta energie, ktore este v baterke ostavaju. Na 0% vydrzi bezat este polhodinu pri beznej praci na nete
Diagnosticky program IBM ThinkPadu tvrdi, ze baterka ma namiesto 52 Wh uz len 30 Wh a ze je v zlej koncicii a ze by ju bolo treba vymenit... no lol, vsak je nova, a pocet nabijacich cyklov je len zhruba 20.
A potom som sa na nete docital, ze baterky do notebookov treba po kupe zasadne hned nabit... no ale kto to mal vediet, v balicku s baterkou boli len varovania, ze baterku nehadzat do ohna a podobne wolowiny, ale toto, co som tam hladal, tam nebolo. Tak posudte sami
Diagnosticky program IBM ThinkPadu tvrdi, ze baterka ma namiesto 52 Wh uz len 30 Wh a ze je v zlej koncicii a ze by ju bolo treba vymenit... no lol, vsak je nova, a pocet nabijacich cyklov je len zhruba 20.
A potom som sa na nete docital, ze baterky do notebookov treba po kupe zasadne hned nabit... no ale kto to mal vediet, v balicku s baterkou boli len varovania, ze baterku nehadzat do ohna a podobne wolowiny, ale toto, co som tam hladal, tam nebolo. Tak posudte sami
-
vladino001
Light Professional
Mek : tak to blbe ukazovanie baterky sa dá jednoducho napraviť stačí nakalibrovať baterku ale iba ak maš na to soft. alebo môže byť od výroby v BIOSE a v manuále sa dočítaš o tom viac.
Baterka sa nikdy nemá nechávať vybiť na 0% preto je na NB vždy nastavená aspoň 5% hranica (inak by baterka pri každom vybití dostávala poriadne nafrak viď tvoj prípad).
PS :Vždy je lepšie sa pýtať druhých a pozerať po nete ako experimentovať.
Baterka sa nikdy nemá nechávať vybiť na 0% preto je na NB vždy nastavená aspoň 5% hranica (inak by baterka pri každom vybití dostávala poriadne nafrak viď tvoj prípad).
PS :Vždy je lepšie sa pýtať druhých a pozerať po nete ako experimentovať.
-
hornblower
Light Professional
Chcem sa spytat ci je normalne ak mi program notebook hardware control ukazuje ze baterka vydrzi 2:30 ? Mam hp pavilion dv6301.
Nikde sa neviem docitat o vydrzi baterie u tohot notebooku.
Robil som tak ze ked som ho kupil nabijal som ho 12 hodin v rezime so snizenou spotrebou /spaci rezim nie hybernacia/.
Nikde sa neviem docitat o vydrzi baterie u tohot notebooku.
Robil som tak ze ked som ho kupil nabijal som ho 12 hodin v rezime so snizenou spotrebou /spaci rezim nie hybernacia/.
-
vladino001
Light Professional
Najdi si neakú stránku kde ho testovali tam bude napísané aj kolko článková je ta baterka (ak je 4-člankova tak to ma dobré
) na google som nenašiel presne tvoj typ ale podobný http://notebook.cz/__/,clanky,recenze-n ... index.html
o niečo je lepší ale bateriu a take veci by mali byť podobne
o niečo je lepší ale bateriu a take veci by mali byť podobne