EDIT:Chybny pixel na digitalnom fotaku / chybny zaznam zvuku

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
xbarney
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

EDIT:Chybny pixel na digitalnom fotaku / chybny zaznam zvuku

Príspevok od používateľa xbarney »

Caute,
kupil som pred dvomi dnami Canon A630 a dnes som si na disleji vsimol prvy vypaleny pixel. To by ma az tak nestvalo, ale cvakol som schvalne foto v tme aby som videl ci to nie je aj na fotke a JE ! Dokonca mimo tohto som nasiel dalsie dva menej vyrazne.

Da sa to reklamovat ? Alebo co s tym ?

Cloveka to nastve, ked si kupi novu vec a uz od novoty toto . . .
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

skus reklamovat, ak nepojde, tak skoc do puskarstva, nakup potrebny arzenal a skus reklamaciu opakovat :D podla mna ti to zoberu bez zavahania. cim skor im to pojdes oplieskat o hlavu, ze je to vadne, tak tym vacsiu sancu mas. predajcovia sa lubia vykrucat, takze beeeeez to vratit :wink:
miki690
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa miki690 »

reklamovat a imho nechat locknut tuto temu ... neviem aky to ma vobec zmysel a co ti tu k tomu akoze mame poradit ... ak ti ho nereklamuju zajdi do servisu ... Dufam ze necakas , ze ti tu niekto napise postup ako opravit vypaleny pixel pomocov srubovaku, svajciarskeho nozika a izolacnej lepiacej pasky ;)
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa axxis »

A nieje to nieco podobne ako mrtve body na LCD displayoch? Ked si ich mal do urciteho poctu tak to nevyreklamovali.
k6
VIP
VIP

Príspevok od používateľa k6 »

Vymenia Ti to bez problemov, predpokladam ze kus za kus. Taky problem v podstate fotoaparat znemoznuje plnohodnotne pouzivat. A630 je stredna trieda, tam by nemal byt ziaden problem s uznanim reklamacie.
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

Skôr si myslím, že na ňom iba upravia firmware (aby sa ten chybný bod nepoužíval).
xbarney
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Bol kupovaný v Nitrianskom Metre, dnes tam budem volať, uvidim aká bude reakcia.

Miki690: presne ako napísal axXis, neviem či je to ako pri LCD monitoroch alebo nie. A v príručke je napísané, že vypálené body na LCD fotoaparátu nemajú negativný dopad na kvalitu zaznamenávaného snímku, ale tu práveže ide o zhoršenie kvality, aj keď fakt miniatúrnej (pri makre to jedoducho zbadáš, a to je moja obľúbená kategória).
killa_bee
Star
Star

Príspevok od používateľa killa_bee »

Ak je chybny bod na LCD!!! displayi, tak by som sa na to vykaslal, lebo to naozaj nema vplyv na kvalitu fotiek a ak je chyba na snimaci!!! fotaku, tak vacsinou to byva prach na nom, resp. prach na objektive fotaku.
xbarney
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Takze som ho dnes zaniesol. O vymene ani pocut, oni su velkosklad (Metro), tak ak chcem mozu ho poslat na reklamaciu. Tak co mi ine ostavalo. Teraz cakat do 30 dni na vybavenie. No parada, som cely happy.

Som len zvedavy, co mozu spravit s vypalenymi pixelmi, ale urcite viem, ze si ho poriadne po prichode skontrolujem, ktovie co tam snim porobia . . .
chrono
VIP
VIP

Ako som už písal, pravdepodobne iba upravia firmvér aby sa ten chybný pixel nepoužíval.
xbarney
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

A co to vlastne znamena, ze sa pixel nebude "pouzivat" ? Nebude potom na fotografii vidiet cierny bod alebo tak nieco ?
k6
VIP
VIP

Príspevok od používateľa k6 »

xbarney napísal:A co to vlastne znamena, ze sa pixel nebude "pouzivat" ? Nebude potom na fotografii vidiet cierny bod alebo tak nieco ?
Jaj metro :roll: No tak to je jasne, to na mieste neriesia... Nebude ho vidno, soft sa da nastavit tak, aby ten pixel dopocital z okolitych pixelov... tusim sa tomu hovori interpolacia?
xbarney
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

A jasne, uz som to niekde pocul ci cital, tak potom to bude v poho.
Akurat po mne prisiel jeden "spokojny" zakaznik, ktory si na dost drahom kavovary uvaril raz kavu a odisiel . . . Dost sa tam na reklamacnom oddeleni hadal, ale nepomohol si. Jednoducho mu povedali, ze to mozu iba poslat na reklamaciu. Tak si zakaznik vypytal papaiere od koho to vozia ( z Madarska) a bude to riesit sam. No tiez nezavidim. Ja som uz len ticho pocuval s tym, ze fotak som uz odovzdal :?.
KikoKK
Novice
Novice
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa KikoKK »

... nabuduce rovno do servisneho strediska
... pre Canon to je www.prolaika.sk
... zbytocne sa to takto predlzuje reklamacia, v servise si do 10 dni vybaveny
xbarney
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Len skoda, ze si nenapisal skor. Ale takto aspom ma starosti predajca a nie ja. . .
xbarney
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Tak po troch dnoch co ho mam doma zistujem, ze pri zazname videa sa zo zvuku nahrava iba velka hladina sumu a nic ine. To iste aj pri nahravani poznamky k fotke, jednoducho pocut len hlasny sum. Ked vypalim hudbe ze by aj mrtveho zobudila az potom nieco trochu cez ten sum pocut. Je to zase chyba fotoaparatu.

O takyto vyrobok nemam zaujem. Je evidentne, ze tieto chyby mal uz od vyroby. Mam nejaku moznost ako sa proti tomuto branit ? Mozem ziadat vymenu ci vratenie penazi ???

Som z toho na narvy.
chrono
VIP
VIP

To je iná chyba ako predtým, takže žiadať peniaze späť zatiaľ nemôžeš.
Napísať odpoveď