Dobry den. Chcel by som si kupit PATA disk (nesmejte sa mi pls) len neviem jak to nakonfigurovat to master/slave... mam to takto:
Ide channel 0 Master - disk
Ide channel 0 Slave - nic
Ide channel 1 Master CD-ROMka
Ide channel 1 Slave - Nic
chcel by som to pichnut do channela 0 len nevim tu konfiguraciu toho
Jednoduche, ked kupis disk, tak na nom budes mat zobrazene pozicie jumper. Ku kazdej pozicii bude priradený rezim: master, slave, cs. Ten disk budes mat najskor nastavený na master. Tam kde pripajas k disku kable bude ten jumper, pozri obrazok. Tak ho vysunies a zasunies na spravnu poziciu. Tot vse.
ale trosku sa nevyznam preco to nemoze ostat na master... vlastne nechapem ani tomu master/slave... proste xcem ten disk hodit na kabel kde je prvy disk...
Tam kde maš system nechaj tam nechaj master a ten new disk asi budeš chcieť na data a nie system tak ten pripoj ako slave. (aby si vedel prečo lebo podla toho hlada system na zavádzanie)
Misox napísal:ale trosku sa nevyznam preco to nemoze ostat na master... vlastne nechapem ani tomu master/slave... proste xcem ten disk hodit na kabel kde je prvy disk...
Pretoze na tom kanali uz jeden disk v mode master mas. Ak chces zapojit druhy musi byt v mode slave.