Dovolenka v chernobyle. Je to mozne ?
-
cORP.
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Dovolenka v chernobyle. Je to mozne ?
nemyslim to ako vtip je to vyuzivana oblast na poznavacie dovolenky velmi ma ta oblast laka chcel by som si to tam niekedy v zivote pozriet len netusim ci to je verejnosti pristupne vsetko okolo elektrarne kto ma prehlad resp tam bol prosim povedzte skusenosti neviem ci to momentalne je strazene armadou alebo tak takze za vsetko info dakujem 
Jasne, zober karimatku, rozloz na sargofagu a este rok po navrate domov usetris na elektrine- bude z teba vacsia ziarovka ; )
Teraz vazne. Pocul som, ze nejake ukrajinske CK organizuju zajazdy do tejto oblasti, napr. do toho evakuovaneho mesta ("mesto duchov"). Od elektrarne je vsak odstupnovanych niekolko bezpecnostnych pasiem, t.j. do ktoreho pasma je mozne sa dostat neviem- skus pozriet na nete, prip. napisat maila do CK, ktora taketo zajazdy organizuje (mozno ti poslu nejaky plan).
Teraz vazne. Pocul som, ze nejake ukrajinske CK organizuju zajazdy do tejto oblasti, napr. do toho evakuovaneho mesta ("mesto duchov"). Od elektrarne je vsak odstupnovanych niekolko bezpecnostnych pasiem, t.j. do ktoreho pasma je mozne sa dostat neviem- skus pozriet na nete, prip. napisat maila do CK, ktora taketo zajazdy organizuje (mozno ti poslu nejaky plan).
-
Old Dirty Bastard
Guru
presne tak ako hovori Tomasito, organizuju tam zajazdy, nie však až uplne k elektrarni, priamo tam je ešte stale velka radioaktivita, ale napriklad do mesta duchov sa možeš isť normalne pozrieť, musiš mať sprievod a je to iba na par hodin.. potom by ťa mohla zasiahnuť radiacia.. musiš tam dbať aj na prisne bezpečnostne podmienky, napriklad pohybovať sa len po vyznačenych miestach ako chodniky a cesty, v žiadnom pripade nemôžeš isť na travu a tak.. stale je tam totiž zvyšene množstvo radioaktivity.. preto ta tam pustia len na par hodin..
Mozno toto ti pomoze tam vycestovat
http://www.ukrcam.com/tour/tour_3.html
A toto tam mozes vidiet http://www.turyna.cz/petr/cestopisy/cerno.html
A toto tam mozes vidiet http://www.turyna.cz/petr/cestopisy/cerno.html
ako niekto predomnou napisal,mozes chodit len po takom betonovom chodniku,do oblasti sa dostanes len so sprievodcom,ale tusim existuje specialne povolenie,ale to sa dlho vybavuje a mohlo by ta to stat zivot v takom zmysle,ze proste musis vediet kadial chodit,v okoli stale ziju ludia,pracovnici tam normalne na niecom robia a tak,je tam prekrasna priroda a su tam divoke zvierata,zije tam velmi malo obyvatelou a tie zvierata sa dokazali adaptovat niekto si moze zase pomysliet,ze su to monstra,ale nieje to tak,len asi svetielkuju v tme
,v pripjati je tiez velke nebezpecie radiacie,ale hlavne budovy su v znacnom rozklade,hocikedy sa to pod tebou,alebo nad tebou moze zrutit a jeden chalan co chodi na hojko tam tusim bol,nepametam si na nick,ale on by vam o tom vedel napisat viac
správa
Osobne by som ti to neodporučal, pretože ešte dnes je tam zvýšená radiácia, ktorá prevyšuje niekoľkonásobne stanovenú normu - minule o tom bola reportáž na JOJ-ke, a ľudia tam smú chodiť len po betonovom chodníku a potrebujú špecialne povolenie a navyše sa tam môžu zdržať tuším že menej ako hodinku - v celku súhlasím s názormi, ktoré som si tu prečital.
-
Old Dirty Bastard
Guru
Re: správa
ano, ešte 15 napište že je tam povolene chodik po betonovom chodniku a že vam treba špecialne povolenie... ste normalny? presne to iste som tu pisal pred vami.. spamujete kde sa len da..J.O.S.E napísal:Osobne by som ti to neodporučal, pretože ešte dnes je tam zvýšená radiácia, ktorá prevyšuje niekoľkonásobne stanovenú normu - minule o tom bola reportáž na JOJ-ke, a ľudia tam smú chodiť len po betonovom chodníku a potrebujú špecialne povolenie a navyše sa tam môžu zdržať tuším že menej ako hodinku - v celku súhlasím s názormi, ktoré som si tu prečital.
-
axxis
Addict
Ak chces vediet ako sa dostat co Cernobylu, ako to tam chodi, co sa smie a co nie urcite si zozen tuto knizku: http://www.martinus.sk/?uItem=32910
Tvrtko Vujity robi uzasne reportaze a jedna z nich je prave z jeho pobytu v Cernobyle.
Tvrtko Vujity robi uzasne reportaze a jedna z nich je prave z jeho pobytu v Cernobyle.
Re: správa
a napísal si tiež, že o tom bola reportaž na JOJ-ke? mne sa zda že nie tak to je zdroj odkiaľ to viem jaOld Dirty Bastard napísal:ano, ešte 15 napište že je tam povolene chodik po betonovom chodniku a že vam treba špecialne povolenie... ste normalny? presne to iste som tu pisal pred vami.. spamujete kde sa len da..
a neviem prečo mna cituješ a píšeš v množnom čísle - že spamujete - čo mi vykáš?
sam píšeš čo napísal Tomasito doslovne!!!!!!!! a sam to opakuješ, je to od teba pokritecke ak ty obviňuješ iba mna že spamujem - to asi preto lebo tu mám zo všetkých najhoršiu karmu, čo na ostatných nemáš aby si im to vyčítal? si slaby a zbabelý človek fúúúúúúúúúúúúj!!!!!!!!!Old Dirty Bastard napísal:presne tak ako hovori Tomasito, organizuju tam zajazdy, nie však až uplne k elektrarni, priamo tam je ešte stale velka radioaktivita, ale napriklad do mesta duchov sa možeš isť normalne pozrieť, musiš mať sprievod a je to iba na par hodin.. potom by ťa mohla zasiahnuť radiacia.. musiš tam dbať aj na prisne bezpečnostne podmienky, napriklad pohybovať sa len po vyznačenych miestach ako chodniky a cesty, v žiadnom pripade nemôžeš isť na travu a tak.. stale je tam totiž zvyšene množstvo radioaktivity.. preto ta tam pustia len na par hodin..
-
cORP.
Addict
pocuvaj urazajte sa cez ss dakujem ja som sa neico pytal mna nezaujima vasa vymena nazorov dakujem necchem sa hadat takze klidek kazdy ma pravdu kazdy pomohol tak ak uz nemas co uzitocne napisat nepisJ.O.S.E napísal:sam píšeš čo napísal Tomasito doslovne!!!!!!!! a sam to opakuješ, je to od teba pokritecke ak ty obviňuješ iba mna že spamujem - to asi preto lebo tu mám zo všetkých najhoršiu karmu, čo na ostatných nemáš aby si im to vyčítal? si slaby a zbabelý človek fúúúúúúúúúúúúj!!!!!!!!!
OK, sorry - ale ja sa tu nenecham osočovať, že spamujem názory iných, ked som uviedol aj svoj zdroj.INDIGOcorp. napísal:pocuvaj urazajte sa cez ss dakujem ja som sa neico pytal mna nezaujima vasa vymena nazorov dakujem necchem sa hadat takze klidek kazdy ma pravdu kazdy pomohol tak ak uz nemas co uzitocne napisat nepis
Vola sa pripyat a pokial ja viem, je to najdalej ako sa moze obycajny civilista dostat. Priamo do oblasti maju pristup len ozbrojene jednotky, vyzkumnici a novinari so specialnym povolenim. Cize ak sa tam chces dostat, votri sa na par rokov do jednej z tychto zloziekTomasito napísal:Jasne, zober karimatku, rozloz na sargofagu a este rok po navrate domov usetris na elektrine- bude z teba vacsia ziarovka ; )
a tych sprievodcov nezasiahne radioaktivita?Old Dirty Bastard napísal:presne tak ako hovori Tomasito, organizuju tam zajazdy, nie však až uplne k elektrarni, priamo tam je ešte stale velka radioaktivita, ale napriklad do mesta duchov sa možeš isť normalne pozrieť, musiš mať sprievod a je to iba na par hodin.. potom by ťa mohla zasiahnuť radiacia.. musiš tam dbať aj na prisne bezpečnostne podmienky, napriklad pohybovať sa len po vyznačenych miestach ako chodniky a cesty, v žiadnom pripade nemôžeš isť na travu a tak.. stale je tam totiž zvyšene množstvo radioaktivity.. preto ta tam pustia len na par hodin..
cital som zaujimavy clanok o tom, ze radioaktivita v cernobyle vobec nie je taka strasna, v dobe nehody sa proste nevedelo co to spravi, lebo s takym niecim velmi neboli skusenosti
casom sa zistilo ze radioaktivita v okoli elektrarne moze byt povazovana za nebezpecnu na oblasti asi 1km2, pricom dalej je radioaktivita podobna ako prirodna radioaktivita napriklad v niektorych castiach francuzka
ten clanok pisal jeden polsky fyzik, nepamatam si meno
ale teraz just idem na nete hladat dalsie info