LETENKY... a ich ceny...
-
Masaker
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
LETENKY... a ich ceny...
pani.. caute .. mal by som ist do pariza... a nechcem sa dusit v buse ked mozem letiet... no ale na nete su ceny paradne... 4000sk tam aj spat.. a v cestovke vyratali ze 7500 ...cim to je? ... ked rezervujem letenku na nete vynde ma to lacnejsie.. .pani proosim poradte... nemam s tym este skusenosti... a ked kupim letenku cez net... tak este na letisku budem daco platit ked pisu ze v cene su uz aj letiskove poplatky?
moze byt ze cestovka ma zmluvu s nejakou konkretnou leteckou spolocnostou a prednostne predava letenky od tej spolocnosti (ktora ma drahsie ceny), kdez to ty na nate si mozes najsť tu najlepsiu cenu
alebo si berie cash za sprostredkovanie... teda mozno lebo na letenku by si mal aj cenu napisanu tak by si videl kolko si zaplatil
alebo si berie cash za sprostredkovanie... teda mozno lebo na letenku by si mal aj cenu napisanu tak by si videl kolko si zaplatil
-
seth82
Darca
pozri si Skyscanner.net a tam ked si vyberies nejake datumy a kliknes na dalej, tak ti da ceny aj s poplatkami. Niektore aerolinie takto viac menej natahuju svojich zakaznikov, niekedy su poplatky vyssie ako samotne letenky...Skyscanner zahrna viacero leteckych spolocnosti, takze ulahcuje vyhladavanie...elektronicky ked objednas tak dostanes konfirmacny kod alebo cislo, ktore musis predlozit spolu s pasom alebo inou ID na letisku pri checkine a tam ti daju palubny listok, papierovu letenku s tym nedostanes...je to rychlejsie a praktickejsie...
COPY THAT , presne takto som to myslelseth82 napísal:pozri si Skyscanner.net a tam ked si vyberies nejake datumy a kliknes na dalej, tak ti da ceny aj s poplatkami. Niektore aerolinie takto viac menej natahuju svojich zakaznikov, niekedy su poplatky vyssie ako samotne letenky...Skyscanner zahrna viacero leteckych spolocnosti, takze ulahcuje vyhladavanie...elektronicky ked objednas tak dostanes konfirmacny kod alebo cislo, ktore musis predlozit spolu s pasom alebo inou ID na letisku pri checkine a tam ti daju palubny listok, papierovu letenku s tym nedostanes...je to rychlejsie a praktickejsie...
Samozrejme sa ti to oplati viac . A ako kolega spominal je to omnoho jednoduchsie
-
zuzkazuzka
VIP
Nemaj boja. Letenky na nete - najmä s nízkonákladovkami typu SkyEurope, EasyJet, Ryanair... ža výjdu lacnejšie ako keby si zašiel do cestovky a kúpil si letenku tam. Oni berú ťažké peniaze za sprostredkovanie, resp. predávajú letenky len bežných leteckých spoločností, ktoré majú v porovnaní s lowcost-mi vyššie ceny.
Preto ti jednoznačne odporúčam kúpiť si na nete od nízkonákladovky.
Čo sa týka ceny, keď kupuješ cez net, tak už máš konečnú cenu. V poslednej dobe síce niektoré spoločnosti vymýšľajú, že si dodatočne naúčtujú extra batožinu, resp. poistné, ale pokiaľ neprekročíš stanovený hmotnostný limit batožiny, tak by si na letisku nemal už nič platiť.
Čo sa týka papierovej a e-letenky, tak dnes už to bežne funguje len tak, že dostaneš pri rezervácií letenky rezervačné číslo a keď prídeš pred odletom na check in, tak len predložíš pas/OP a toto rezervačné číslo (prípadne niekedy ho ani nepotrebujú a automaticky si ťa vyhľadajú podľa mena v systéme). Na základe toho ti vystavia boarding pass a možeš letieť. Niektoré spoločnosti vystavujú ešte letenky, resp. sa to zvykne robiť pri dlhých letoch s rôznymi prípojmi, no a vtedy na letisku namiesto registračného čísla predložíš letenku a ďalší postup je rovnaký.
Preto ti jednoznačne odporúčam kúpiť si na nete od nízkonákladovky.
Čo sa týka ceny, keď kupuješ cez net, tak už máš konečnú cenu. V poslednej dobe síce niektoré spoločnosti vymýšľajú, že si dodatočne naúčtujú extra batožinu, resp. poistné, ale pokiaľ neprekročíš stanovený hmotnostný limit batožiny, tak by si na letisku nemal už nič platiť.
Čo sa týka papierovej a e-letenky, tak dnes už to bežne funguje len tak, že dostaneš pri rezervácií letenky rezervačné číslo a keď prídeš pred odletom na check in, tak len predložíš pas/OP a toto rezervačné číslo (prípadne niekedy ho ani nepotrebujú a automaticky si ťa vyhľadajú podľa mena v systéme). Na základe toho ti vystavia boarding pass a možeš letieť. Niektoré spoločnosti vystavujú ešte letenky, resp. sa to zvykne robiť pri dlhých letoch s rôznymi prípojmi, no a vtedy na letisku namiesto registračného čísla predložíš letenku a ďalší postup je rovnaký.
nie, že by som o tom vedela príliš veľa ale...
podľa mňa je to rozhodne praktickejšie cez net a nevyše je to lacnejšie...
skús si pozrieť ponuky na skyeurope alebo na ckm. dajú sa tam dokonca porovnať ceny leteniek z rôznych letisk napr. z Ba, Viedne alebo Budapešte.... z Ba sú väčšinou drahšie letenky lebo sú tam prestupy...
na skyeurope majú lacnejšie letenky. a niekedy sú tam aj dobre akcie... len musíš vystihnúť tu správnu chvíľu...
veľa šťastia s hľadaním a uži si to v Paríži....
podľa mňa je to rozhodne praktickejšie cez net a nevyše je to lacnejšie...
skús si pozrieť ponuky na skyeurope alebo na ckm. dajú sa tam dokonca porovnať ceny leteniek z rôznych letisk napr. z Ba, Viedne alebo Budapešte.... z Ba sú väčšinou drahšie letenky lebo sú tam prestupy...
na skyeurope majú lacnejšie letenky. a niekedy sú tam aj dobre akcie... len musíš vystihnúť tu správnu chvíľu...
veľa šťastia s hľadaním a uži si to v Paríži....
-
seth82
Darca
Este aby som dodal...v ziadnom pripade by som nekupoval z agentur ako je CKM, alebo student agency....hlavne s tou prvou mam ja osobne jednu skusenost a stacila mi ...tiez som bol vo vytrzeni, ked som zbadal letenku z BA do Manchestru za 4000sk...lenze ked sme tam s kamosom prisli, tak samozrejme sme sa dozvedeli, ze to je ''OD'' a okrem toho tam neboli zapocitane poplatky a tak dalej...dalej ochota personalu v CKM bola typu:''nevieme, nerobime, neda sa, neoplati sa, nemame..."...K tej batozine a priplatkom - po zakupeni letenky, ci uz elektronickej alebo normalnej, dostanes pravidla danej spolocnosti na papieri a tam je uvedene, kolko kg mozes mat v prirucnej a normalnej batozine a kolko su priplatky za kazdy Kg naviac v menach ktore zavisia od destinacii,ktore si vyberies. Kazda letecka spolocnost ma vsak aj kg limit, ktory prekrocit vobec nesmies, ci uz si ochotny si priplatit alebo nie.
Dalej niekto tu spominal, ze na nete su ceny vzdy s poplatkami - dovolim si nesuhlasit, pokial spolocnost DOSLOVNE niekde nenapise, neoznami, ze ceny su uz vratane poplatkov, tak plati pravidlo, ze nie su. Ako priklad staci uviest oficialnu stranku SkyEurope, tam to takto funguje. A k tejto leteckej spolocnosti - uz davno nepatri medzi tie najlacnejsie, RyanAir, Jet2, BMIBaby, Thomson Fly ju uz davno cenami obehli...takze sa skus sustredit na tieto...mam v tom skusenosti dost, lietam pravidelne...
Dalej niekto tu spominal, ze na nete su ceny vzdy s poplatkami - dovolim si nesuhlasit, pokial spolocnost DOSLOVNE niekde nenapise, neoznami, ze ceny su uz vratane poplatkov, tak plati pravidlo, ze nie su. Ako priklad staci uviest oficialnu stranku SkyEurope, tam to takto funguje. A k tejto leteckej spolocnosti - uz davno nepatri medzi tie najlacnejsie, RyanAir, Jet2, BMIBaby, Thomson Fly ju uz davno cenami obehli...takze sa skus sustredit na tieto...mam v tom skusenosti dost, lietam pravidelne...
-
zelovoc
Darca
- Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
tak ked letis z BA tak mas na vyber SkyEurope a Ryanair pokial viem. Mam skusenosti len s SE a akurat ti poviem ze ceny su vzdy ine. Tie prve na webe su cisto len ceny leteniek, ak ich potvrdis a pokracujes dalej, dozvies sa aj letiskovy poplatok. Letenky treba kupovat v predstihu a orientovat sa podla ceny, nie datumu. Ak chces usetrit a cestovat lacno. MInule som chcel ist do Bukuresti a pozeral ceny a vyslo by ma to okolo 2500 spiatocna aj s poplatkami, KE-BA WIEN-BUKU a spat. tak to nieje az take hrozne. a co som tym chcel povedat? sam neviem, tak takto sa to ma.
-
zuzkazuzka
VIP