Program pre pracu s maticami

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
pato83
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Program pre pracu s maticami

Príspevok od používateľa pato83 »

Zdravim vsetkych, potrebujem pomoct s programom, je to pre kamarata, no rad by som mu s vasou pomocou pomohol. Takze program je v delphi. Prikladam aj subory. Nechce mu zobrazovat vysledky. Pri spustení z prostredia delphi mi vypise chyby:
[Warning] NM.pas(2825): FOR-Loop variable 'j' may be undefined after loop
[Warning] NM.pas(3437): FOR-Loop variable 'j' may be undefined after loop
[Warning] NM.pas(3417): Variable 'suma1' might not have been initialized - tato chyba sa vypise aj pre suma2 a3
Prosim pozrite sa niekto na to, vopred dakujem za akukolvek pomoc.
Prílohy
program.rar
(191.14 KiB) 64 stiahnutí
gwixt
Addict
Addict

Príspevok od používateľa gwixt »

ja ziadnu chybu nevidim .... to su "len" warningy :wink:
pato83
Addict
Addict

Lenze jemu by to malo zobrazovat vysledky a nezobrazuje. Spustil si si ten program a fungoval ti? Takze tie warningy su v poriadku? Nemoze byt prave tam chyba? Ja tym maticiam nerozumiem, teda tymto urcite nie, tak sa na to este pozrite, dneska to uz naisto potrebujem. Vazne budem vdacny komukolvek, len potrebujem help. Dakujem :modlenie:
Monako2
Medium Professional
Medium Professional

re

Príspevok od používateľa Monako2 »

mne ti ide uplne normalne tak neviem v com je chyba. neviem v com to spustas lebo ja som to skusal na pc kde nic nie je okrem officu
pato83
Addict
Addict

Spustit to ide, to nie je problem, no ale ked si ho spustis, tak si vyberies rozmer matice, potom zadas hodnoty, t.j. matica a , potom je tam matica b, kde zadas hodnoty. Pomocou jedneho zo 4 prikazov ti ma vypisat vysledok. Vypisal ti vysledok? Lebo mne nie.V Delphi 7 to spustam.
pato83
Addict
Addict

Pri spusteni v programe Delphi mi pri zadani hodnot do matic a vyvolanim prikazu, hodi error: " is not a valid floating point value . Ten program nie je v poriadku a ja s mojimi schopnosti to nedam dohromady. Please :?
Monako2
Medium Professional
Medium Professional

re

no uz mi to hlasi chybu. nema sa to nejako vyplnit aby to vedelo vypocitat alebo ako to funguje?
ono to pise ze nie je platna radova hodnota bodu
pato83
Addict
Addict

Funguje to takto :) Zadas rozsah matice v groupboxe Vyber matice. Potom vyplnis povolene edity v Matici A a povolene edity v Matici B, neskor sa to bude mozno nacitavat z textoveho suboru, ale to nie je podstatne. V groupboxe Prikazy zadas akym co budes robit a v groupboxe Vysledky by malo zobrazit vysledok. Ja neviem co viac k tomu mozem povedat, je to pre kamarata, konci vysku, konci vysku a nevie co s tym. Skuste s tym niekto nieco spravit, sak pre par ludi je to robota tak 10 az 15 minut :). Aj som to skusal spravit, i dont know. Co to znamena radova hodnota bodu ??
Monako2
Medium Professional
Medium Professional

re

no ja ti s tym velmi asi nepomozem
pato83
Addict
Addict

Diki Monako2, nietko iny nema napad co by s tym mohlo byt? :(
juho
Star
Star

Príspevok od používateľa juho »

neviem ako pri ostatnych ale pri jacobyho a pri tom CHOL si nenacital absolutnych clenov z matice b tam mas teda edit 101-110
StrToFloat:extended je tam a[,]:real neviem ci v tom nemoze byt priblem kedze real je odost mensi format
skus to spravit s jordanovou metodou mozno ze to potom pojde
pato83
Addict
Addict

Dakujem juho, uz je to vyriesene.
juho
Star
Star

Príspevok od používateľa juho »

a co tomu bolo?
pato83
Addict
Addict

Toho bolo viac, potom sem hodim zdrojak, mozes nastudovat. :) No problem bol okrem ineho aj v tom, ze pri matici 10x10 zobrazovalo vysledky, no pri mensich uz nie a vypisalo chybu "is not valid floating point value- to kvoli tomu, ze v tom programe boli tie edity nedostupne iba pre zapis a ono z nich aj tak citalo, lenze tam nebolo nic, tak sa to drbalo. A ja mam taky pocit, ze chyba bola tiez aj v tom warningu: FOR-Loop variable 'j' may be undefined after loop -- pretoze to nepocitalo az kym sa dosiahol pozadovaný výsledok, ale len raz. A ked sa klikalo na prikaz, tak nakoniec to hodilo normalny vysledok. No ako som uz povedal, bolo to pre kamarata. On to potreboval na vysku a nakoniec mu to spravil dakto iny. Ale slubil, ze posle zdrojaky, tak potom sa uvidi najskor, kde bola chyba.
Napísať odpoveď