Policia zhabala servery websupport.sk

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
mishenko
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Policia zhabala servery websupport.sk

Príspevok od používateľa mishenko »

Nemate tam dakto weby ? Bo ja iba jeden, ale znamy tam ma aj internetovy obchod a je neskutocne aby policia len tak odrezala firmy od mailov/webov.
Myslite, ze sa da podat na nich oznamenie ? Hlavne kvoli uslemu zisku a pod.
Predpokladam, ze bol na serveroch daky ilegalny obsah, ale toto nie je riesenie, policia pravdepodobne nepremyslela dosledky svojho konania.
Viac na www.websupport.sk
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Sakra.. to vážne? Akurát dnes ráno som vypisoval dve objednávky na hosting. Jednu mi ešte zobralo, druhú som už nestihol, všetky ich stránky zrazu boli nedostupné.. a ešte stále sú. :roll: No pekne, teraz mám dva dni na nájdenie náhradného riešenia. :(

Inak.. skade máš informácie? A od koho si chceš vymáhať ušlý zisk? Od polície alebo od websupportu?

//EDIT: Aha.. teraz už aj mne nabehla stránka s tým textom.
MuKkY
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MuKkY »

kua mne tam vcera vytvorili hosting ani som si nestihol tam dat forum nic mi neslo a dnes kuknem ze to nejde a zaplatil som zato celkom slusny balik penazi :(
mishenko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Informacie su na stranke a ako sa na to doslo ? Nesiel webshop, ani maily kamosovi a pre neho je to dost dolezite.
Ja zalovat nechcem, ale keby tam ja osobne mam webshop, tak kludne aj policiu :D
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

kam az siaha debilita... co je moc, tak to je moc! priklad:
ja ako slusny daneplatiaci clovek si objednam hosting, kde mam maily a funguje mi tam mala webdizajnerska firma. kontakt je na prvom mieste. no a zrazu bum. veci nebudu dokoncene nacas, lebo nie je kontakt, meno firmy rapidne padne a straty su obrovske. to nie je moj pripad, ale priklad postaci. fakt neviem, ako si to mozu dovolit. policia si obcas mysli, ze stava bozstvom...
ja si myslim, ze na serveroch VUB je plno warezu. tak nech idu odstavit banku. ved server ako server. tusim v tom nevidia rozdiel. ked zhabu server hysterie, tak si asi myslia, ze mozu hocaky prist a zobrat
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Tych dovodov je viacej, moze to byt warez, mozu to byt rozne utoky cez shell konta a podobne. Kazdopadne je to vsak velka vystraha pre vsetkych.
mishenko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Clanok v SME (Polícia vyradila z činnosti tri percentá slovenských domén)
No je to fakt vadne, asi si neuvedomili, ze tudy cesta nevede ...
Josa
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Josa »

Zial maju na to pravo.. Vsade citam nadavky na policiu a to, ze toto sa moze stat len na Slovensku.. no tak tomu neverim.. Deje sa to urcite aj inde. Kebyze ludia niesu taky aky su a nesiria warez a nesnazia sa hackovat a co ja viem co tak by bolo vsetko ok. Uz davno bolo slubene, ze sa bude pristupovat tvrdsie k nelegalnemu softwareu.
Stilo
Star
Star

Príspevok od používateľa Stilo »

Ja už vidím výsledok tohto zhabania serverov - možno miliónové škody zákazníkov websupportu a žiadne konkrétne obvinenie nejakej osoby ktorá spáchala trestný čin. :roll:

//
V tom zozname som našiel 5 warez fór..
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

bloodko.. čiže napr. Tebe by vyhovovalo, aby polícia v rámci boja proti cestným pirátom zavrela všetky diaľnice?
M@ster-bb
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa M@ster-bb »

luki999
Expert
Expert

Príspevok od používateľa luki999 »

ono to je uz v mishenkovom prispevku, ale aj snaha sa ceni :wink:

K teme: je to pekne svinstvo, len tak si pridu a zoberu vsetky pocitace
M@ster-bb
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa M@ster-bb »

luki999 napísal:ono to je uz v mishenkovom prispevku, ale aj snaha sa ceni :wink:

K teme: je to pekne svinstvo, len tak si pridu a zoberu vsetky pocitace
uz je to obnovene a ospravedlnujem sa je to teraz takto

Kód: Vybrať všetko

Špeciálna prokuratúra denníku SME potvrdila, že servery zhabala polícia na jej príkaz. Prokurátor Ján Šanta povedal, že ide o záverečnú fázu vyšetrovania minuloročného útoku hackerov na Národný bezpečnostný úrad.

Šanta povedal, že pravdepodobne dôjde k obvineniu viac ako jednej osoby. "Vyhodnocovaním dôkazov a aj na základe spolupráce s FBI sme vytypovali ďalšie servery, ktoré na to mohli byť použité. Práve v tejto chvíli naši
technici vyhodnocujú využiteľnosť jednotlivých dôkazov a snažíme sa, aby o obmedzenie bolo minimálne, to znamená, že ak sa bude dať v priebehu pár hodín môžeme niektoré komponenty vrátiť," povedal Šanta. 

Majiteľ webhostingu websupport.sk Michal Truban prevádzkuje zároveň stránku blízku hackerskej komunite Blackhole.sk.

Zadržanie servera postihlo aj tisícky klientov firmy. Na serveroch bolo prevádzkovaných 3557 slovenských internetových domén. To predstavuje takmer tri percentá slovenského internetu. Väčšina z nich je v súčasnosti nedostupná. Na serveri však boli prevádzkované aj niektoré ďalšie domény s medzinárodnými príponami.

"Podľa sľubu vyšetrovateľa by nemal problém servery urýchlene vrátit po ich skopírovaní," napísali majitelia serverov na svojej stránke o 12.30. Spôsobená škoda je však podľa nich už teraz "obrovská".  
Josa
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Josa »

brm: ako tiez by ma to nas****, ale zasa by som nekonkretizoval, ze sa taketo nieco deje len na SK. To urcite nie. Mam web (websupport bol alternativa k tym, u ktorych hostujem teraz) a tiez by som bol nestastny ze by toto urobili. Mozno to caka aj mojho poskytovatela. Ved sa sami pozrite na BSA.sk.. 45% nelegalneho softwaru je na SK. Je to neuveritelne vela a policia s tym musi nieco robit. Zial urobili to tak ako to urobili. Nic sa neda robit.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

bloodko: Ako som uz pisal pred asi tyzdnom tu na fore, BSA a to co bolo na WS nema nic spolocne. BSA je organizacia, ktora sa zaobera nelegalnym softwarom u predajcov pocitacov a vo firmach, nie internetovou kriminalitou!!! Samozrejme pristup prokuratory je divny, kedze sa rozhodli odrovnat vsetky vsetky weby u nich hostovane, dalo by sa to riesit mozno aj inou cestou, ale to by zase nedostali to co chceli. Ak bol vsak filesys sifrovany, tak s tym budu mat problemy.
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

no, tiez ma to prekvapilo clovece... ja som tam nastastie web nemal, ale poznam par webov, ktorych majitelia nemaju vobec radost z toho, co sa stalo... inac tiez zasnem nad tym, co vsetko je na SR mozne...
mozno to bude aj vecer v spravach :D
Ten clanok na SME som cital, a je to tam dost "horuce", za polhodinu v diskusii pribudli dve strany prispevkov... kto to ma citat :o
johny141
Star
Star

Príspevok od používateľa johny141 »

Prosim vas, nema niekto ten zoznam domen??lebo ta stranka je uz nepristupna!a co je najlepsie ja tam mam 3hosty tomu sa hovori NO FAS*
turtlak69
Guru
Guru

napadla ma este taka vec, ze mozno to vobec nie je tak ako to vyzera. mozno nemaju ziadne podozrenia, ale len chcu, aby mali ludia vystrahu, ze davat stranky na hosting, kde je warez, je nebezpecne. teraz si kazdy dobre rozmysli, ci ci da stranku na hosting, kde sa siri warez alebo nie. alebo mozno len funguje korupcia. flojdi chceli nejake udaje pre kamarata a uz to islo ako po masle
Stilo
Star
Star

Príspevok od používateľa Stilo »

Bez podozrenia dostať od sudcu povolenie zhabať cudzí majetok ?
Ústava SR článok 19 ods 2. Každý človek je chránený pred neoprávneným zasahovaním do rodinného a súkromného života. To znamená že ak polícia zasihla do súkromia 3. osobe, ktorá nemá nič spoločné s daným prípadom, boli porušené jeho ústavné práva. Z toho vyplíva že ak polícia má prístup k mailom alebo inej korešpondencii 3 osoby ktorý nemá nič spoločné s daným prípadom, boli porušené jeho ústavné práva o listovom tajomstve, a porušený zákon a ochrane osobných údajov atď.

http://hackforums.ic.cz/?q=node/90
turtlak69
Guru
Guru

najst zamienku je to najmenej ;)
Napísať odpoveď