znovu prepojenie pc k tv - nejde ani boot

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
callop
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

znovu prepojenie pc k tv - nejde ani boot

Príspevok od používateľa callop »

Este na starom kompe na starej grafike (mala vystupy aj S-VHS aj CINCH) mi slo prepojenie s TV v poriadku.

Teraz som si chcel pozriet film, lenze na tejto grafike je len HDTV vystup... Nevadi, povedal som si, behnem do obchodu kupit redukciu... obrazok

Prepojil som teda uz zvycajnym sposobom TV s grafikou cez redukciu.. Zapnem pocitac, ale na tv sa nic nezobrazilo, ani netiekol ziadny signal... Nevadi, znovu som si povedal, aj ked by sa boot obrazovka mala zobrazit, kaslem na to, nastavim vo wine klonovanie a bude to bezat... Lenze tv vobec nenaslo, nezobrazila sa ani v spravcovi hardveru... Zacal som teda nastavovat tv manualne... Zaskrtol som vynutenu detekciu tv a skusal som nastavit vsetky moznosti zobrazovania rozlisenia, vsetky moznosti vystupov (komponentny, kompozitny, S-VHS, DVI som neskusal - ved aj naco)...

Nic nezabralo.. Po asi dvadsiatich restartoch som to vzdal a rozhodol som sa opytat tu... Je mozne, aby bol ten vystup niekde blokovany? v biose som nic nenasiel... V baleni bol len komponentny kabel, ktory bol pre mna nepouzitelny... TV ma vpredu len tieto vstupy obrazok

Takze preco to nejde? Dik za rady... :roll:
trizzo
VIP
VIP

Príspevok od používateľa trizzo »

hdtv je digitalny vystup a nie analog, takze redukcia pre cinch a analogovy tv nepomoze. doporucujem si skontrolovat, ci mas HDTV televizor. Ak nie, asi to nepojde.

Ak nemam pravdu opravte ma.
Pedro109
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Pedro109 »

No mne sa zda ze ta redukcia je z S-video na obycajny zlty cinch. Nezda sa mi ze by to bolo HDTV. To by musel byt bud HDMI vystup alebo este komponentne video (3 kable). Ale ten S-video konektor na tej redukcii sa mi nezda. Riesenim (ak to je fakt S-video) by mohlo byt:
1.Kupit redukciu SCART (kde mas S-video, cinch...) a prepojit to S-video kablom.
2.Ak mas nejake video, DVD rekorder atd. tak to S-video pripojit do neho a pustit signal z compu cez to video(DVD) do telky. Toto riesenie nieje idealne ale aspon na skusku by som to spravil.

Inak posli typ grafickej karty alebo odfot zadnu stranu s konektormi a uvidime.
callop
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

v baleni bola ako hovorim komponentna redukcia, ale mam len kompozitne kable natahane, takze som kupil aj taku redukciu.. karta je ASUS 7600GT.

obrazok toho konektora je tu Obrázok

ale nie je to S-VIDEO lebo ma viac kolikov... s-vhs kabel tam jednoducho nenapcham...
verreaux
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa verreaux »

Ja som mal podobny problem ked som menil grafiku. Staru som mal prepojenu s tv cez cinch a ta "nova" cinch ani s-video nemala tak som kdesi na nete nasiel sposob ako to prepojit na cinch. Mal soim aj redukcie na cinch a nic nepomohlo. Prikladam obrazky ako som to vyriesil ja.
Viem, ze to nie je najstastnejsie riesenie ale funguje to. Mam to do tv zapojene cez scart, ale ty to kludne mozes prepojit na zlty kolik na tv pomocou cinch.
Prílohy
DSC01394.JPG
DSC01395.JPG
callop
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

uz nevies kde si nasiel tie navody? hodili by sa aj mne...

EDIT: uz nemusis, niekde inde som nasiel tip, ze staci prepojit modry kablik z RGB redukcie priamo do TV.. a fici :) takze diky aj tak za tipy
Napísať odpoveď