terminatori a roboti buducnosti

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
qwerty-xyz

terminatori a roboti buducnosti

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

reagujem na clanok na internete a chcel by som aby sa kazdy uzivatel ktory to bude citat trocha zamyslel pred tym nez pusti blud ze to neni mozne a podobne. Pretoze ked sa v armade zacne nieco vyvijat tak sa to aj dokonci a väcsinou z toho vznikne nejaka zbran. Tak by som vas chcel upozornit ze niekedy davno sme videli film terminator ,alebo film Ja robot.
Dalej by som chcel povedat ze clanok ktory tu je je oficialna sprava z ktorou sa chvalia,co je vsak skryte v tajnych laboratoriach? Necchem robit paniku ani nic ine iba chcem aby ste sa zamysleli,lebo to vyzera tak ze co bola davnejsie fikcia moze byt teraz celkom pekne skutocnost...

http://www.aktuality.sk/zaujimavosti/za ... cov-roboty

Polícia plánuje používať pri zatýkaní zločincov roboty
30.06.2007 11:58 - BRATISLAVA
Robotickí vojaci budúcnosti sa priblížili o krok bližšie skutočnosti, keď výrobca čistiacich robotov uzavrel spoluprácu s výrobcom omračujúcich zbraní a plánujú spoločne vyrobiť ozbrojené roboty pre potreby polície a amerického ministerstva obrany.
Spoločnosť iRobot Corp dúfa, že takéto stroje zvýšia bezpečnosť práce polície a vojska. Niektorí kritici sa však obávajú. že takýto trend môže viesť k vývoju robotov, ktorí budú schopní samostatne sa rozhodnúť vystreliť na človeka a zabiť ho.

Stroje iRobot Corp. by mali byť vyzbrojené elektrickou omračujúcou zbraňou, ktorá by mohla pomôcť polícii zaistiť podozrivých bez použitia obuškov či zbraní.

"Je to prvý krok novým smerom. Myslím si, že na konci budúceho desaťročia budeme svedkami rozličných verzii RoboCopov a terminátorov. Možno uvidíme autonómnych robotov, ktorí budú schopní zlikvidovať človeka," povedal John Pike, riaditeľ spoločnosti GlobalSecurity.

Viceprezident spoločnosti iRobot Jim Rymarcsuk však tvrdí, že firma neplánuje produkciu ozbrojených, samostatne sa rozhodujúcich strojov.

"V súčasnosti nemáme plány dodať na trh robota s akoukoľvek vražednou zbraňou. U našich produktov vždy platí, že v rozhodovacom procese je podstatné rozhodnutie človeka. V žiadnom prípade sa robot nemôže sám rozhodnúť zasiahnuť proti ľudskej bytosti," uviedol Rymarcsuk.

Spoločnosti plánujú predstaviť nový model 9. a 10. júla na chicagskej konferencii. Či bude robot na predaj a za akú cenu, výrobcovia nešpecifikovali.
Zdroj : Webnoviny, Foto: SITA

ci uz firma planuje alebo neplanuje robit stroje zabijakov kazdy z nas si moze domysliet ze vyroba tychto smrtiacich strojov urcite bude ale asi tak ako v terminatorovi v podzemnych tovarnach...
:cry:

mame sa na co tesit...
uplink
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Pohoda :)...znie to celkom zaujimavo a pri troche stastia sa stane nejaka katastrofa, ktora opat zjednoti ludi, lebo nam je tu na Zemi [teda tym 10tim %] prilis dobre, zvysok planety hladuje a mrie na aids a podobne svinstvo...
ledenaster
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa ledenaster »

ja to viem uz davno...... :lol:
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

Re: terminatori a roboti buducnosti

Príspevok od používateľa Old Dirty Bastard »

qwerty-xyz napísal:Viceprezident spoločnosti iRobot Jim Rymarcsuk však tvrdí, že firma neplánuje produkciu ozbrojených, samostatne sa rozhodujúcich strojov.
to je myslim jasne, ved to je AI, taka technologia neexistuje(zatial)..
qwerty-xyz

Re: terminatori a roboti buducnosti

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

Old Dirty Bastard napísal:to je myslim jasne, ved to je AI, taka technologia neexistuje(zatial)..
alebo o nej ZATIAL nevies!!! rsp nevieme... :wink:
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

lol vieš si predstaviť čo by to bolo.. umela inteligencia.. to nie je len tak, vedci nemaju ZATIAĽ šajnu ako ju vytvoriť, možeš ju vidieť v sučastnosti len vo filmoch..
//to že naprogramuju robota aby sa dostal z bludiska alebo aby pri narazeni hodil spiatočku s tym nema nič spoločne :)

//a na robota ktory sa bude svojvolne rozhodovať či zastreli niekoho alebo sa bude svojvolne rozhodovať v inych veciach.. to je jedno akych.. tak na to si ešte počkame..
pinacolada
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pinacolada »

Old Dirty Bastard napísal:lol vieš si predstaviť čo by to bolo.. umela inteligencia.. to nie je len tak, vedci nemaju ZATIAĽ šajnu ako ju vytvoriť, možeš ju vidieť v sučastnosti len vo filmoch..
//to že naprogramuju robota aby sa dostal z bludiska alebo aby pri narazeni hodil spiatočku s tym nema nič spoločne :)

//a na robota ktory sa bude svojvolne rozhodovať či zastreli niekoho alebo sa bude svojvolne rozhodovať v inych veciach.. to je jedno akych.. tak na to si ešte počkame..
myslim ze aj keby niekto AI vyvijal alebo vyvinul tak sa to tak skoro nedozvies :wink:
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

No ja som kdesi čítal v novom čase či kerej blbine, že amerika vyvíja voľáke obleky pre policajtov..Mali by mať cca 60kg a poliši v nich budú nezraniteľný :) Ale teraz to len začali budovať čiže tiež sa nato počká :)
pinacolada
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

nalejem na nho vodu a zoskratuje :lol:
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

mno ludia asi ece nevideli Ja robot alebo Terminatora... potom pochopia... ludstvo sa znici samo :roll:
nastastie ja tu uz nebudem :D
masino
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa masino »

Šu-Do napísal:mno ludia asi ece nevideli Ja robot alebo Terminatora... potom pochopia... ludstvo sa znici samo :roll:
nastastie ja tu uz nebudem :D
tomu sa hovori ludska povaha :-)
jeden sudny den sme uz prezili (29. August-podla filmu terminator)
a nemyslim si, ze hrozba bude zo strany AI, robotov a podobne...
ludia budu pricina... :( :(
minob
Star
Star

Príspevok od používateľa minob »

masino napísal:tomu sa hovori ludska povaha :-)
Tak tak, dojde aj na Einsteinove slova:
Nie je zname, s akymi zbranami sa bude bojovat v 3. svetovej vojne, ale vo 4. sa bude bojovat s palicami a kamenmi...
Nadeo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Nadeo »

tak bude plno zlocincov :) , bude ich nahanat robot a jeho umela "inteligencia" a nerozozna cloveka od stlpu a budeme dokonca aj bez elektriny :D
vojtk
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa vojtk »

mozno za par rokov si povieme: kde su tie stare dobre casy ked ludia vrazdili ludiiiiii.....dnes na to mame roboty
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

masino napísal:tomu sa hovori ludska povaha :-)
tak tak.. už ideme poriadne OT.. ale pričinou budu araby.. ako predpovedal nostradamus "bude aj tretia svetova vojna a zlo v nej pride z vychodu"
pinacolada
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Old Dirty Bastard napísal:tak tak.. už ideme poriadne OT.. ale pričinou budu araby.. ako predpovedal nostradamus "bude aj tretia svetova vojna a zlo v nej pride z vychodu"
aky si si isty.moze to byt kludne pakistan,cina,korea,...
ale o takej predpovedi som nic nepocul.cital som ze predpovedal ze v tejto dobe by mal antikrist studovat na egyptskej univerzite a cital som tiez ze to predpovedal na busha :wink: takze jeho predpovede by som nebral ako smerodajne
masino
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa masino »

Old Dirty Bastard napísal:tak tak.. už ideme poriadne OT.. ale pričinou budu araby.. ako predpovedal nostradamus "bude aj tretia svetova vojna a zlo v nej pride z vychodu"
aj ked nevidim nic OT ale v poho...
preco myslis ze araby?lebo ich amici preferuju a robia im reklamu? bullshit
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

Co sa tyka tych robotov tak je to celkom mozne ale ja mam na vec trochu iny nazor. Ludia sa uz od praveku snazia zjednodusovat zivot, hladaju moznosti aby pracu nerobili oni ale niekto iny napr pouzivanie zvierat ako dopravne prostriedok alebo pri praci na poli atd. Teraz a v blizkej buducnosti sa naskytuju moznosti vyrabat robotov ktory by za nas robili nejaku cinnost, ako sme mohli vidiet aj vo filmoch ze robot predava atd. A kedze clovek je tvor taky aky je a snazi sa vsetko zjednodusit tak stroje uz pomaly budu robit za neho aj bezne cinnosti ako je varenie, prace v domacnosti atd, kedze stroje budu za nas robit prakticky vsetko tak sa clovek stane nepotrebnym.
tak tak.. už ideme poriadne OT.. ale pričinou budu araby.. ako predpovedal nostradamus "bude aj tretia svetova vojna a zlo v nej pride z vychodu"
No ani by som nepovedal, od arabov nehrozi skoro ziadne nebezpecenstvo, s vinimkou teroristov ale ich odpalovanie urcite nesposobi vojnu. Viac by som si to myslel o statoch ako je Izrael a USA.
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

masino: nemusia to byt prave len araby ale odtial to pride.. iran, irak, pakistan, ..

pinacolada: no ja neviem, ja mu celkom doverujem kedže zatial skoro všetko čo predpovedal sa splnilo, predpovedal pad dvojičiek, prvu a druhu svetovu vojnu, som zvedavy kedy dojde k tretej ktoru predpovedal..
El Bastardo
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa El Bastardo »

podla mna je 3. svetova vojna este v nedohladnu.......a ak to prijde tak si nastrechu vynesem lehatko a budem sledovat jak litaju rakety :D
Napísať odpoveď