ProGaming
-
bizzy
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
ProGaming
Nenasiel som tu ziadnu temu o progamingu (dalej iba PG).
Schvalne som ju zaradil do sekcie Šport.
Myslite si, ze sa da profesionalne hranie pocitacovych hier zaradit medzi sporty ?
Co viete o minulosti PG?
Co si myslite ma U NAS buducnost nieco taketo ?
Myslite si, ze sa da profesionalne hranie pocitacovych hier zaradit medzi sporty ?
Co viete o minulosti PG?
Re: ProGaming
podla mna na to treba mat dar, talent a veke usilie a ked moze byt sport sach tak PG urcite!bizzy napísal:Nenasiel som tu ziadnu temu o progamingu (dalej iba PG).
Co viete o minulosti PG?
nepoznam nikoho v okoli a u nas je to este v malom
-
Soviet
Darca
No CS má najväčšiu komunitu na slovensku..potom asi COD2 tipujem
No a na taký programing treba mať ako si napísal ...talent a hlavne čas a chuť..a ešte treba zachovať kľudnú hlavu keď náhodou prehrávate
..Kedysi som hrával cs ajma to bavilo ale umňa sa nestalo že by ma hra typu CS bavila viac ako rok..Preto klobúk dolu voči programingovým hráčom 
no tak podla mna sa to sportom nazvat neda. zalezi od uhla pohladu. aj sach je sport. najviac sa smejem nad tymi, ktori odsudzuju takychto ludi.
"ved len sedia doma a hraju to debilne CSko cele dni"
malokto si uvedomuje, ze prave tito ludia sportuju ovela viac ako si myslia. sediet len pri PC je aj na zdravie dost zaberak
so sportom to ma ale nejake spolocne crty.. ked nie si najlepsi, tak o tebe nikto nevie a neuzivi ta to. tema je to zaujimava a velmi sa tesim na nazory druhych. u mna k+
"ved len sedia doma a hraju to debilne CSko cele dni"
malokto si uvedomuje, ze prave tito ludia sportuju ovela viac ako si myslia. sediet len pri PC je aj na zdravie dost zaberak
so sportom to ma ale nejake spolocne crty.. ked nie si najlepsi, tak o tebe nikto nevie a neuzivi ta to. tema je to zaujimava a velmi sa tesim na nazory druhych. u mna k+
tuto definiciu podla mna nesplna ani sach (mozno ak sa trenovanie mozgu da nazvat telesnou kondiciou), ale CS urcite nie. je to sutaz, ale potom by sa sportom dalo nazvat aj keno 10 alebo lotošport -u m.
(organizovaná) záujmová činnosť vykonávaná na posilnenie telesnej kondície, často spojená so súťažením
-
bizzy
Medium Star
no pekne sa to tu rozbieha, mame nazory aj ANO aj NIE.
Zaradujem hlasovanie.
Ano, je to diskutabilne ci sa da hovorit o sporte.
Ale pozrime sa na to, e-sport sa vyvyja uz velmi dlho, preco rozkvita iba v tomto obdobi (vid vlastna vila pre CS clan, sponzory, reklama v radiach, podpora velkych PC spolocnosti) ?
Organizuje sa pomerne dost velkych turnajou, kt. obsahuju vela hier, kt. su dotovane hotovostou cenami, cize sponzory do toho idu.
vid. WCG, CPL, ESWC, atd atd.
Zaradujem hlasovanie.
Ano, je to diskutabilne ci sa da hovorit o sporte.
Ale pozrime sa na to, e-sport sa vyvyja uz velmi dlho, preco rozkvita iba v tomto obdobi (vid vlastna vila pre CS clan, sponzory, reklama v radiach, podpora velkych PC spolocnosti) ?
Organizuje sa pomerne dost velkych turnajou, kt. obsahuju vela hier, kt. su dotovane hotovostou cenami, cize sponzory do toho idu.
vid. WCG, CPL, ESWC, atd atd.
-
uNreal_saTch^
Professional
jasne ze je to sport...
a ze nema spolocne crty???
hned aj som jeden postrehol...napr. sportom k trvalej invalidite...za chvilku mas chrbticu v zadku a takisto oci si neuzivaju zrovna najviac...takze si tymto sportovanim poskodis zdravie mozno este viac ako pri "normalnom" sporte, takze je to este cosi viac ako sport
a ze nema spolocne crty???
hned aj som jeden postrehol...napr. sportom k trvalej invalidite...za chvilku mas chrbticu v zadku a takisto oci si neuzivaju zrovna najviac...takze si tymto sportovanim poskodis zdravie mozno este viac ako pri "normalnom" sporte, takze je to este cosi viac ako sport
nepovedal by som, ze progaming patri medzi sporty. rybarcenie by som ja osobne medzi sporty nezaradil tiez, ale taky sach je trocha iny. spolocne s progamingom ma akurat to, ze mozes hrat jednu partiu aj 24 hodin a sedis pri tom. inak je to nieco uplne ine. pri sachu logicky premyslas, co pri PG zriedkavo, sachisti pri partii bezne schudnu aj 2-3 kg, co je porovnatelne s vrcholovym sportom. moj nazor poznate, hadat sa s vami nebudem, lebo podla mna to je proste tak a nikto ma nepresvedci o opaku. povolanie jasne, ale sport vobec.
edit: hovorim o sachistoch na medzinarodnych sutaziach a podobne, ked hram s otcom ani sa nezapotim
edit: hovorim o sachistoch na medzinarodnych sutaziach a podobne, ked hram s otcom ani sa nezapotim
-
uNreal_saTch^
Professional
-
Soviet
Darca
No tak podľa mňa pri takýchto programingových súťažiach a spol je základ rozmýšľanie.Musíš vymyslieť čo najlepšiu taktiku aby si súpera zdolal. A pri takom CS ak niekto položí bombu a ty si napríklad 1vs1 tak musíš premyslieť narýchlo všetky vchody odhadnúť čas+defuse a to za veľmi krátky čas.Podľa mňa treba aj pri programingu náramne rozmýšľať.ades napísal:pri sachu logicky premyslas, co pri PG zriedkavo,
-
mirak2
Hardcore addict
pri PG rovnako ako pri sachu treba mat v hlavne "algoritmy" .. proste robis milion krat to iste..
je sice pravda ze PGs maju casto aspon taky dobry reflex ako skutocni sportovci, ale myslim ze keby som proti nejakemu napriahol tak by nestihol ani au povedat a lezal by na zemi so slzami v ociach...
Gaming nie je sport a ti co si to myslia patria do Ciny/Korey kde na gaming umieraju
je sice pravda ze PGs maju casto aspon taky dobry reflex ako skutocni sportovci, ale myslim ze keby som proti nejakemu napriahol tak by nestihol ani au povedat a lezal by na zemi so slzami v ociach...
Gaming nie je sport a ti co si to myslia patria do Ciny/Korey kde na gaming umieraju
CS a gaming je zaberak akurat tak na nervy a tlak...si skus v tomto letnom case vybehnut na ihrisko zahrat na hodinku futbal alebo iny sport a uvidis co je zaberakturtlak69 napísal:sediet len pri PC je aj na zdravie dost zaberak![]()
vidim ze sach asi nehras, ja sice tiez nie ale vidim aspon trochu do neho...pri sachu musis tiez rozmyslat, premysliet vsetky mozne tahy, odhadovat tahy supera na zopar kol dopredu...Sovietovic napísal:No tak podľa mňa pri takýchto programingových súťažiach a spol je základ rozmýšľanie.Musíš vymyslieť čo najlepšiu taktiku aby si súpera zdolal. A pri takom CS ak niekto položí bombu a ty si napríklad 1vs1 tak musíš premyslieť narýchlo všetky vchody odhadnúť čas+defuse a to za veľmi krátky čas.Podľa mňa treba aj pri programingu náramne rozmýšľať.
rozmyslas, ale len nad tym, ako si sam povedal, cas+defuse. pri sachu mas stovky moznosti, ktore dalsim tahom geometricky rastu. musis si premysliet aspon tie najpravdepodobnejsie z nichSovietovic napísal:No tak podľa mňa pri takýchto programingových súťažiach a spol je základ rozmýšľanie.Musíš vymyslieť čo najlepšiu taktiku aby si súpera zdolal. A pri takom CS ak niekto položí bombu a ty si napríklad 1vs1 tak musíš premyslieť narýchlo všetky vchody odhadnúť čas+defuse a to za veľmi krátky čas.Podľa mňa treba aj pri programingu náramne rozmýšľať.
-
pinacolada
Guru wannabe
podla mna od sportu to ma daleko ale nezavrhujem to.treba mat na to bunky ale sport je o fyzickej aktivite ktora tam sice je ale potom by sa aj pisanie sms,alebo umyvanie riadu mohlo zaradit medzi sporty.
ja dam prednost radsej skutocnym sportom ako sedeniu doma v tme za bednou a lianiu do seba sprite
ja dam prednost radsej skutocnym sportom ako sedeniu doma v tme za bednou a lianiu do seba sprite
tak to sa skaredo mylis.:M4jco:. napísal:Tak podla mna na to nepotrebuje clovek vlohy,stači to iba furt hravat a hravat a vysledok sa dostavi sam.
zapada to do toho?? (nemusi to byt presna definicia ale imho postaci)wikipedia napísal:Šport je ritualizovaná (prostredníctvom tzv. pravidiel) forma fyzickej aktivity alebo zručnosti, ktorej účelom je snaha rekreovať sa: pre súťaženie, pre vlastné potešenie, pre dosiahnutie dokonalosti, pre vývoj zručnosti alebo pre akúkoľvek kombináciu týchto cieľov.
-
R1k1nko
Darca
ale zas nepacilo by sa ti tomatko888 napísal:cumenie do kompu neni sport
Lepsie sedet za PC a brat kese ako robit niekde v mraziarnach
k teme : PG vzdy sa mi to pacilo ze sa tam hraju ale radsej sa prikalanam ze to nieje SPORT