Webserver-NOVE!!!

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
johny141
Star
Star

Webserver-NOVE!!!

Príspevok od používateľa johny141 »

Nevedel som to tu najst takze, ako si mam spravit "vlastny hosting" na svojom compe?alebo da sa to aj na existujuci hosting spravit server?ak ano tak ako?a ako sa vola ta aplikacia?alebo nieco ine?
p4ra
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Potrebujes kvalitny, stabilny stroj. Potom potrebujes mat zakupenu vlastnu domenu, dalej musis mat verejnu IP adresu. Vlastne (popripade zakupene alebo zapozicane DNS servery), dalej licencovany Windows Server alebo freeware v podobe Linuxov. A dalej zalezi na tom, ze co chces hostovat - MSSQL, MySQL, Apache, atd...
johny141
Star
Star

p4ra napísal:Potrebujes kvalitny, stabilny stroj. Potom potrebujes mat zakupenu vlastnu domenu, dalej musis mat verejnu IP adresu. Vlastne (popripade zakupene alebo zapozicane DNS servery), dalej licencovany Windows Server alebo freeware v podobe Linuxov. A dalej zalezi na tom, ze co chces hostovat - MSSQL, MySQL, Apache, atd...
To vsetko mam, okrem Windows Server..a ako mam dalej postupovat?
edit:k Linuxu, aky OS mi odporucate?Ubnutu?alebo ktory?
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

No, postupuj tak, ze sa nechaj zapojit do nejakeho datoveho centra / zakup si housing a tam hostuj server. Potom si sprav promo (formou webu, mailov, radia - zalezi kolko mas penazi) a pros Boha, aby sa ludia o tebe dozvedeli a chceli mat u teba hostnuty web.

Vyber Linuxu je individualny, ale siahol by som po Debiane asi. Ubuntu nie je zla volba, kedze vlastne je postaveny na Debiane, ale ja osobne mam skusenosti a aj z pocutia lepsie na Debiane. Kazdy ti moze povedat nieco ine, tak si vypocuj aj inych. Myslim, ze hojko ti moze povedat k tomuto, ved on hostuje tento kolos.
masterdead
SysAdmin
SysAdmin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa masterdead »

johny141 napísal:To vsetko mam, okrem Windows Server..a ako mam dalej postupovat?
edit:k Linuxu, aky OS mi odporucate?Ubnutu?alebo ktory?
kazde distro ma nieco do "seba", kazdy kto pouziva linux ti moze povedat nieco ine, ja osobne ako OS na webserver by som pouzil Gentoo, popripade Debian, ale Ubuntu radsej nie :roll: dalej postupuj ako pisal p4ra
p4ra napísal: A dalej zalezi na tom, ze co chces hostovat - MSSQL, MySQL, Apache, atd...
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

masterdead napísal:kazde distro ma nieco do "seba", kazdy kto pouziva linux ti moze povedat nieco ine, ja osobne ako OS na webserver by som pouzil Gentoo, popripade Debian, ale Ubuntu radsej nie
Neviem, či je Gentoo vhodné ako serverová distribúcia (ale to je iba môj názor).
johny141
Star
Star

a ako mam aplikovat MSSQL, MySQL, Apache?...poradte mi niaky navod alebo nieco podobne!takze vetsina hovori o OS Debian!takze asi aplikujem Debian..ale fakt nevem ako pokracovat dalej...
chrono
VIP
VIP

MSSQL na Linuxe asi fungovať nebude.
Návod na inštalovania Apache je tu http://www.linuxos.sk/KnowledgeBase_sho ... index.html (síce je pre Ubuntu, ale v Debian sa to robí (takmer) rovnako a presne pre Debian sa mi hľadať nechcelo :) )
johny141
Star
Star

chrono napísal:MSSQL na Linuxe asi fungovať nebude.
Návod na inštalovania Apache je tu http://www.linuxos.sk/KnowledgeBase_sho ... index.html (síce je pre Ubuntu, ale v Debian sa to robí (takmer) rovnako a presne pre Debian sa mi hľadať nechcelo :) )
Aha, ok diki, pomohol si! a ak toto vsetko mam?tak ako mam spravit aby som nahodil nieco na web?no chapete ma...chcem to rozbehat a az taka lama nejsom takze skusit to chces a prave preto potrebujem pomoc ze ako nato a co potom a pod...
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Ved som ti hovoril, zapoj PC do internetu tak, ze ho zapojis napr. doma na verejnu IP adresu. Potom mu pridas nejake DNSka. Asociujes domenu na ten stroj a mozes smelo frcat.
chrono
VIP
VIP

Na web to dáš tak (predpokladám, že Apache, PHP, MySQL je nainštalované), že tie súbory skopíruješ do adresára ktorý máš v httpd.conf nastavený ako DocumentRoot (teda v Debian /var/www).
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

btw ked sa chces zviditelnit, tak ti prilis nepomoze len stranka. existuje taka firma, ze profinet a dozvedel som sa o nej, lebo mali na svojom stroji CS server. myslim, ze ako reklama je to poriadna. ked pri hre, hraci budu vidiet, ze server stiha, tak ti to da male bezvyznamne plus. teda aspon ja by som to tak spravil. non-steam serverov nie je az tak vela, takze by sa mohol uchytit ;) proste zadarmo reklama. dalsia vec... ked uz budes mat apache a vsetky potrebne veci nahodene a funkcne, tak nezabudni na ochranu. radsej sa s niekym velmi dobre porad, aby si mal server v bezpeci. ako prve by som nejako zabranil dlzke scriptom, ktore trvaju viac ako +- 5 sekund. tymto sposobom ti mozu dost zatazit server. samozrejme aj bezpecnost. ked sa niekto bude snazit naburat do serveru, tak pojde klasickymi cestickami. staci to osetrit :)
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

A snaz sa vychadzat s ostatnymi, aby sa ti nestavali DDoS utoky. Lebo pred nimi ta neochrani nic - resp. ochrania Cisco hardware-ove firewall-y. :) Vela stastia s hostingom.
johny141
Star
Star

Dakujem vsetkim!ale mam otazku tak ako som uz bol pripraveny prejst na linux teda na linux dat server tak ci by nebolo dobre tam pichnut Windows server 2003 R3!je to horsie ako linux?ako sa snim pracuje?ma snim niekto niake skusenosti?odporucate?a ako sa tam instaluje apache, mssql?a pod?php?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Aj na Win2003 dokazes rozbehat PHP, MySQL, Apache a podobne, no zaroven je mozne pouzit plugin pre web server IIS a pustit na nom PHP, ActivePerl a a samozrejme ASP & ASP.NET. Pre mna je praca na Windowse jednoduchsia, uz len kvoli grafickemu rozhraniu, ale pre bezny hosting by som urcite volil Linux alebo FreeBSD, hoci su daleko zlozitejsie na nastavenie. Neviem ci mas Win legalny alebo nelegalny, predpokladam vsak, ze tam bude overovanie a rozne ochrany v pripade serveru, takze asi realne pouzitie cracknuteho Win2003 nebude mozne.

Edit: Ak sa nemylim, tak R2 je posledna verzia 2003jky.
johny141
Star
Star

Hej sekol som sa sorry R2!a ja by som tiez dal najradsej Windows server 2003, ale zasa ta ochrana.a co sa tyka toho linuxu rozmyslal som nad Ubuntu, ale nejde mi instalacia Kernel mi stale nieco vyhadzuje, a nevem co robit preto hladam vsetki mozne riesenia, ak mozes/mozete tak by som vas prosil o pomoc ze co zvolit a ako!Dakujem
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Ubuntu nie je vhodne riesenie na server, skus sa pozriet na Debian, Gentoo, Slackware alebo FreeBSD.
caesar1987
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa caesar1987 »

preco by ubuntu server edition nebolo dobre riesenie??
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Grafika, to je prvy dovod, mozno je to len sila zvyku ale mat linuxovy server v grafike, no neviem. Ine distro je robene s dorazom na stabilitu a bezpecnost, vid Debian. Ubuntu ci Kubuntu su verzie do ktorych sa snazia napchat najnovsie veci, hoci su mozne stable verzie, ale vzdy sa vyskytne problem a ten moze pri serverovych rieseniach znamenat katastrofu. S Ubuntu nemam ziadne skusenosti, celkovo s *nix systemami mam male skusenosti a keby som volil distro pre server, tak to bude FreeBSD alebo Debian, pripadne dobre referencie boli aj na Gentoo. Podla toho co mi Google vyplul, tak ta serverova edicia obsahuje LAMP, kedze mam s tymto balickom skusenost, tak mozem v klude povedat, ze to nie je vhodne riesenie, pretoze prinasa viac problemov ako ked si clovek rucne a postupne nahodi svoj web server & databazu. LAMPP, ktore mam ja ma v sebe este ProFTPd, ktore neviem ako do dnesneho dna funguje, najma co sa tyka konfiguracie. Co sa tyka webov, tak defaulty config je mozne pouzit pre prace doma, ale na hosting sa urcite nehodi a je nutne ho vyladit, ale s tym sa zrejme pocita, rovnako ako sa pocita s vyladenim SQL databazy a dalsich veci... A co ak pride problem s MySQL a spravca nebude vediet co robit, pretoze pouzil obycajny balik LAMP a nema o tom vobec prehlad???
caesar1987
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa caesar1987 »

aha... dobre vediet.. dakujem za odpoved... :)
Napísať odpoveď