lacny LCD monitor

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Pedro109
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

lacny LCD monitor

Príspevok od používateľa Pedro109 »

Takze potrebujem vybrat monitor za co najnizsiu cenu. V podstate som rozhodnuty pre toto:

Kód: Vybrať všetko

http://isso.ekatalog.biz/zbozi/19-lcd-asus-vw192s-black-wide-screen-5ms-repro/detail.aspx?p=z:83291
Rad by som vedel co si o tom myslite. Vyuzitie je uplne bezne takze net, video, nejake nenarocne hry atd. Mam este 1 otazku: Utiahne ho starucka grafika NVIDIA Geforce 4 MX440 64MB? Dostanem z nej vobec sirokouhle rozlisenie 1440x900? Dik za pomoc.
M@rt1n
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa M@rt1n »

Ten monitor je dobry grafa by ho mala utihnut bez problemov a s tym rozlisenim ti neporadim 8)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

1440x900 na 19 palcovy wide je aj dost vela, mam 22 palcovy s nativnym rozlisenim 1680x1050 a je to dost male. Pred 6timi rokmi som kupoval grafiku GeForce 2 MX400 a ta podporovala rozlisenie 2048x..., takze nevidim problem preco by novsia karta nemala podporovat toto rozlisenie, najma ked je to vecou ovladacov. Vhodne bude, ak si stiahnes posledne ovladace a nainstalujes.
Pedro109
Light Professional
Light Professional

hojko napísal:1440x900 na 19 palcovy wide je aj dost vela, mam 22 palcovy s nativnym rozlisenim 1680x1050 a je to dost male. Pred 6timi rokmi som kupoval grafiku GeForce 2 MX400 a ta podporovala rozlisenie 2048x..., takze nevidim problem preco by novsia karta nemala podporovat toto rozlisenie, najma ked je to vecou ovladacov. Vhodne bude, ak si stiahnes posledne ovladace a nainstalujes.
No ovladace som si dal nove vcera ale maximum ktore mi dava ako moznost je 1280x1024. To bude ale asi iba preto ze tam mam momentalne iba CRT monior ktory viac nezvladne. Takze dufam ze po pripojeni LCD mi dovoli ist na vyssie hodnoty. Inak dik za rady.
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

1) rozlisko je v pohode - ked si vezmes ze bezne mas 17" LCD s rozlisenim 1280*1024, a 19" Wide je na vysku cca rovnaka ako 17", tak je to naopak aj slabsie rozlisenie, tj v konecnom dosledku uvidi objekty na obrazovke vacsie. Rozlisenie 1440 je primerane pomeru obrazu, vsak LCD je predsalen podstatne sirsie ako 17"

2) Sirokouhle rozlisenie sa ti ukaze az ked k PC pripojis sirokouhly monitor, takze zatial nemusis mat obavy. Avsak monitor by som neodporucal anilen na obcasne hranie. Pri tvojej slabuckej grafike zrejme aj tak nebudes hrat ine ako starsie hry ktore nativne bezali len vo formate 4:3, takze ti to obraz roztiahne tj zdeformuje. Sice ovladace NVIDIA umoznuju zachovanie pomerov stran, pripadne zobrazenie v rezime 1:1, ale pre tvoju kartu ovladace to najskor podporovat nebudu si myslim.

Naopak pre video je to volba slusna.
Pedro109
Light Professional
Light Professional

Diky za radu okolo toho rozlisenia. U mna tvori hranie hier priblizne 10% prace na PC a to som na compe max. 2 hod. denne taze o hry mi fakt nejde. Uz som bol v podstate rozhodnuty ale zacala mi hlave vrtat myslienka kupit LCD s TV tunerom. Co si myslite o tomto napade? Ak by som bral ten s TV tunerom tak asi toto:

Kód: Vybrať všetko

http://isso.ekatalog.biz/zbozi/19-lg-lcd-tv-m198wa-bz-5ms-tv-repro-wide/detail.aspx?p=z:85409
Myslim ze ten LG bude o dost kvalitnejsi monitor ako ten Asus. A este 1 otazka: Nemam predsa len zobrat klasicky monitor 4:3? Dik za rady.
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

V pripade 19" monitora je asi vhodnejsie siahnut po klasike 4:3, ale 4:3 je zaroven aj drahsie, co je sposobene vacsim poctom bodov.

A ci radsej s tunerom alebo bez? To nechame skorej na teba, ty vies lepsie ci sledujes TV alebo nie :) Mne by TV tuner bol zbytocny kedze TV nevidim jak je mesiac dlhy a ani mi to nechyba. A ked uz s TV tunerom, tak v tom pripade urcite nie WIDE, kedze bezne vysielanie v TV mas vo formate 4:3 ;)
pato83
Addict
Addict

Príspevok od používateľa pato83 »

Pedro109 napísal:No ovladace som si dal nove vcera ale maximum ktore mi dava ako moznost je 1280x1024. To bude ale asi iba preto ze tam mam momentalne iba CRT monior ktory viac nezvladne. Takze dufam ze po pripojeni LCD mi dovoli ist na vyssie hodnoty. Inak dik za rady.
Je to preto, lebo v ovladacoch je polozka, zobrazit len rezimy, ktoré monitor podporuje. Asi by sa tymto malo predist poskodeniu, odfakni tu polozku a pozries si svoje maximum.
Pedro109
Light Professional
Light Professional

pato83 napísal:Je to preto, lebo v ovladacoch je polozka, zobrazit len rezimy, ktoré monitor podporuje. Asi by sa tymto malo predist poskodeniu, odfakni tu polozku a pozries si svoje maximum.
No je to presne tak ako si povedal ale mam dost velky problem: Grafa sice ide az do rozlisenia 2048x1536 ale rozlisenie 1440x900 tam nieje!!! Najblizsie su bud 1360x768 a potom az 1600x900. Do riti aj s takou kartou asi budem musiet nakoniec zobrat klasiku 4:3 a pustit donho iba 1280x1024. Skuste nieco poradit ale asi s tym nic nenarobim.
Napísať odpoveď