Problem s 2 HDD

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Kesoman
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Problem s 2 HDD

Príspevok od používateľa Kesoman »

Takze Situacia: Doma mam stolovy Pc na ktorom boli 2 Baracudy 40Gb ATA pripojenie jeden bol Master a druhy Slave :) Ten slave bol vypozicany z ineho pc mal som doma asik pol roka vsetko fungovalo tak ako ma az kym sa moj tata nerozhodol ze 2 pc potrebuje a disk tam chce ho tam vratit.
Oba disky mali na sebe system (XP PROF EN SP2)len stym ze ten vypozicany Slave- fungoval toho polroka ako zaloha na data.
Master mal P4 chipset
Slave mal Duron chipset
Takze toto urobil moj tata vybral Slave dal ho do povodne Duron chipsetu a cuj sa svete hdd nesiel potom ho napadlo ako "spravneho pc odbornika" vymenit slave za master na P4 chipsete a nechat nabootovat a potom sa cudoval ze mu to neslo.
Ked som teraz prisiel po mesiaci domov a pozrel som sa na to stalo sa to ze ani jeden disk nejde detekovat Biosom - vypisuje "primary disk fail"
A chcem sa opytat ci sa stym neda nieco robit? Diky
PS: Disky vyzeraju z vonku v poriadku ziadne mechanicke poskodenia na nich nevidno... ATA kable som skusal menit bo mam 1 nahradny doma a aj tak neslo :cry:
A NECH SA VYJADRUJU LEN LUDIA CO K TOMU MAJU CO POVEDAT!!! ZIADNY SPAM A OT!!!!
programator
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa programator »

Hm, tiez sa mi niekedy stalo, ze mi BIOS nedetekoval HDD, ale nakoniec som to vyriesil tak (a dodnes to tak mam) ze som kolik z HDD uplne vybral prec. V HDD teda ziadny kolik na master/slave nemam a funguje to. Vyskusaj, mozno to pomoze...
Kesoman
Star
Star

programator napísal:Hm, tiez sa mi niekedy stalo, ze mi BIOS nedetekoval HDD, ale nakoniec som to vyriesil tak (a dodnes to tak mam) ze som kolik z HDD uplne vybral prec. V HDD teda ziadny kolik na master/slave nemam a funguje to. Vyskusaj, mozno to pomoze...
lenze ked jumper vyberem tak tie baracudy maju nastavene ze su ako slave tak z toho nic nebude kazdy disk to ma inak...
luki999
Expert
Expert

Príspevok od používateľa luki999 »

skus na obidvoch diskoch nastavit jumper na cable select
Kesoman
Star
Star

luki999 napísal:skus na obidvoch diskoch nastavit jumper na cable select
Vobec nic len zamrzne a pise "Detecting IDE.... "