Panasonic TZ3

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
Voodoo
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok

Panasonic TZ3

Príspevok od používateľa Voodoo »

Prosím Vás rozmýšľam a kúpe nového foťáku a tak by ma zaujímal aj Váš názor na foťák Panasonic DMC TZ3 Lumix...A tiež by som sa Vás chcel spýtať, že kde by som našiel najlacnejšie tento fotoaparát na objednanie z Internetu zo SR a Vaše skúsenosti ohľadne objednávania elektroniky z Internetu. Vopred ďakujem...
KoCi
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa KoCi »

ja som akurat vcera kupil TZ2, a tiez som uvazoval ze ci TZ1, TZ2, alebo TZ3.

Po precitani strasne vela recenzii ti poviem len tolko. Ked s nim chces fotit prevazne vonku za dobrych svetelnych podmienok, vyzivas sa vo foteni krajiniek a pod.. tak jednoznacne sirokouhly ultrazoom ako Panasonic TZ2/TZ3 v tejto cenovej relacii nema konkurenciu. Pri horsich svetelnych podmienkach ked je nutne vyuzit vyssie ISO (napr 400 a viac) sa uz vo fotke objavuje vyrazny sum. To by este nebol taky kamen urazu, kamenom urazu je "skvela" technologia Venus III od panasonicu, ktora sa tento sum akotak snazi potlacit.. Okrem mierneho potlacenia sumu, vyrazne potlaci aj detaily fotografie..

Co som si zatial stihol spravit nejake snimky s TZ2 tak to nie je az tak strasne ako som sa obaval. A preco som sa nakoniec rozhodol ist do TZ2 miesto TZ3?

1) pomer velkosti snimaca ku efektivnemu rozliseniu hovori skorej v prospech TZ2 (7Mpix a 1/2.35 u TZ3, 6Mpix a 1/2.33 u TZ2)
2) cenovy rozdiel medzi tymito modelmi mi nestal za autosekvencne snimanie, moznost ulozenia fotiek z videa, viac moznosti pri preusporiadani poloziek na displeji, moznost extra zoomu az 15x miesto 13.5x pri nizsom rozliseni
3) velkost displeja u TZ3 je priam zarazajuca - uz TZ2 ho ma priam nechutne velky, a prave displej je velkym zrutom energie.

Sotva porovnat ktory z tychto fotakov foti lepsie, mozno tam ani nie su ziadne rozdiely, zial nikde ich netestuju proti sebe, a navyse na TZ2 je az jedna(!) schopna recenzia na nete a aj to v anglictine...

V kazdom pripade jedine co tento fotak "kazi" je firmware panasonicu. Objektiv by mu mohli zavidiet aj modely vyssich tried. Ale inac pre fotoamatera si myslim ze sa nejedna pre zly fotak, zvacsa amater nepotrebuje siroke moznosti manualneho nastavenia. Takze na amaterske vyuzitie si si nevybral zle

a zatial najlacnejsie som tieto panasonic fotaky videl na pixmania.sk a fotoexpert.sk
Napísať odpoveď