Obnovovacia frekvencia pri LCD

Všetko ohľadom Linuxu...
pato83
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Obnovovacia frekvencia pri LCD

Príspevok od používateľa pato83 »

Zdravim vsetkych, mam Ubuntu, cez System--Predvolby.--Rozlisenie monitoru som zistil, ze mam rozlisenie 1280x1024 pri 50HZ. No ja mam LCD 1280x1024 pri 60HZ. Co s tým, pripadne kde to mozem zmenit? Dnes som si nainstaloval aj driver aby som mal pristup k ponuke Desktop effects no a vytvorilo mi to zaroven aj polozku Restricted drivers. Predtym som to mal myslim v poriadku. Viete ako na to? diki moc

Edit: A este mam otazku, kde si mozem nastavit jas, kontrast a podobne zalezitosti ako v ovladacoch vo wine? Je nieco take kde by som to popripade mal vsetko pohromade?
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

Akú máš grafickú kartu?
pato83
Addict
Addict

Sparkle 6600 GT
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

pozor, ak mas najnovsie ubuntu, tak je to tam dost doserkane. ja mam vraj rozlisenie 1024*768 (to sedi) pri 50Hz a mam na 85. ked zmenim frekvenciu tak sa mi zmeni zase inak, nezavisle od toho cisla. to cislo ber s rezervou. tiez som na to kukal ako puk, ale je to zial tak. podla toho sa riadit neda. riad sa srdcom (pekne to znie :oops: ) alebo tym, co ti hovori monitor ;)
pato83
Addict
Addict

Turtlak, basnik sa v tebe nezaprel, ok, plany poplach, cez osd menu som si to skontroloval a je to tak ako ma. A to som ani nevedel doteraz, ze to mam :D
chrono
VIP
VIP

Na zmenu jasu, kontrastu... môžeš používať program nvidia-settings
pato83
Addict
Addict

Diki chrono, som si to nahodil cez apt-get install nvidia-settings, no nikde to neviem najst :) lama, i know

edit: Vsetko hladam jak somar a nic nenachadzam, asi sa z toho zblaznim pomaly :aasmile27:

edit2: Po nainstalovaní nvidia-settings a po restarte mi uz nenabehol system v grafickom rozhrani, vypisalo chybu No module a este nieco s Xorg.conf . Tak som zadal apt-get install nvidia-glx a nabehol syste v poriadku. No tedka netusim co som spravil zle.
chrono
VIP
VIP

Netuším, ako má vyriešené závislosti Ubuntu, ale nvidia-settings je program, ktorý by nemal ovplyvniť ovládač pre X server. Ten program je u mňa v adresári /usr/bin/
pato83
Addict
Addict

nvidia-settings mi ide v pohode cez terminal spustit. Je mozne ze som to posahal ja, dost pravdepodobne, lebo som skusal nahodit H_K suite , co by mala byt thema + este dake dalsi veci, komplet balik. No ale uz je to v poriadku. A viem uz, ze tu je nieco ako nvidia settings, takze diki chrono. :)

EDit: Ja uz neviem, ci to sem mozem dat, no som si nahodil Krusader, no ci dam edit as root alebo nie aj tak mi vzdy vypise Access denied. Chcel som si nakopirovt skin pre xmms do /usr/share/xmms/skin.
Napísať odpoveď