Lcd monitor

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
pepicekp
Amateur
Amateur

Lcd monitor

Príspevok od používateľa pepicekp »

Chcem si kupit Lcd monitor 22-24 palcovy za cenu okolo 17000 sk a neviem ze ktory a aby som mohol na nich hrat hry aspon znacku monitora ktory je najlepsi :roll:
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Najlepsi je tazko povedat, pretoze zalezi ake urcenie ma mat, ci ho chces na grafiku, multimedia, hry... K tym lepsi patri Eizo, NEC a ine... Doma mam Samsung 226BW, celkom sa mi pozdava, no v recenziach mu vytkli niektore veci. Vzdy sa najdu chyby ale i plusy, takze je tazke si vybrat. Na svethardware.cz recenzovali a testovali monitory pre hranie, islo vsak o 19 palcove LCD, viac sa docitas tu.

Len tak pre informaciu, najlacnejsi 22 palcovy LCD displej v alza.sk stoji 8307 korun, ten najdrahsi 117 tisic.

Skus si precitat o technologiach LCD.
nemame
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa nemame »

Ten monitor ma zvladat hry a jasne klasika filmy... nepredpokladam nejako velmi pracu s grafickymi aplikaciami(neverim,ze by sa tym pepicek zaoberal kym to budem mat tu :D) Vramci tych testov na svethardware tie som pozeral resp o 19palcove LCD nemam zaujem xcem kupit vacsi. Vramci toho samsungu som nad nim rozmyslal,ale kdesi na webe som sa cosi docital,ze daneho modelu su dva druhy A a S a jeden z tej serie je vraj dost nekvalitny. A to,ze tazko vybrat viem kebyze sa viac vyznam do LCD tak by sa sem nepisalo ostatne komponenty si povyberam v pohode,ale LCD je o inom.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

gwixt
Addict
Addict

Príspevok od používateľa gwixt »

ako to je pri tychto sirokouhlych monitoroch??? nerobia niektore hry pri tom problem??? dokazu zachovavat pomer stran??

hojko ty si s tym mal nejake problemy, nie?
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

ak sa nemylim 22" maju 1680x1050 tak isto ako moja 20" a tusim kazda novsia hra taketo rozlisenie podporuje a potom je to kraaaaasa hrat :D len treba trochu lepsiu grafu :wink:
inac naozaj ceny sa pohybuju okolo 10000 s klasickym TN panelom a potom to uz ide drasticky vyssie pri 24" ani nevravim :?
gwixt
Addict
Addict

vendo napísal:ak sa nemylim 22" maju 1680x1050 tak isto ako moja 20" a tusim kazda novsia hra taketo rozlisenie podporuje a potom je to kraaaaasa hrat :D len treba trochu lepsiu grafu :wink:
inac naozaj ceny sa pohybuju okolo 10000 s klasickym TN panelom a potom to uz ide drasticky vyssie pri 24" ani nevravim :?
lenze co s hrami co take rozlisenie nepodporuju
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

gwixt napísal:lenze co s hrami co take rozlisenie nepodporuju
pohrat sa s ovladacmi :wink: alebo nehrat :)
nemame
Amateur
Amateur

hojko napísal:Skor si to myslis s modelom 225BW a 226BW. Tu su recenzie:
http://www.svethardware.cz/art_doc-570E ... CB7FC.html
http://www.svethardware.cz/art_doc-924E ... 0A524.html
tak som to vygooglil znova ,na konkretny prispevok ud usera popripade mozes pozriet aj ostatne kritickych nije az tolko,ale predsa
http://reviews.cnet.com/lcd-monitors/sa ... &tag=uolst

Ma este niekto nejaky konkretny napad na model,ktory by som mohol kupit?

K tomu rozliseniu kdesi som cital,ze sa vraj v nvidiackych ovladacoch da nastavit pomer 1:1 a teda sa vyuzije len dany pocet pixelov k vykresleniu ako bude rozlisenie
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

nemame napísal:tak som to vygooglil znova ,na konkretny prispevok ud usera popripade mozes pozriet aj ostatne kritickych nije az tolko,ale predsa
http://reviews.cnet.com/lcd-monitors/sa ... &tag=uolst

Ma este niekto nejaky konkretny napad na model,ktory by som mohol kupit?

K tomu rozliseniu kdesi som cital,ze sa vraj v nvidiackych ovladacoch da nastavit pomer 1:1 a teda sa vyuzije len dany pocet pixelov k vykresleniu ako bude rozlisenie
u nvidie sa da nastavit vselico aj to aby bolo rozlisenie napr iba 1024*768 a ostatne bude cierne alebo ze iba strany budu cierne atd takze tam by problem byt nemal :wink: neviem ako s atinami
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

gwixt: Battlefield 2, NHL 2006 - to su hry u ktorych to hravam roztiahnute, ale zvykol som si. Teraz som hral aj Tocu 3 roztiahnutu, pretoze po prepnuti na 16:10 ma hra v multiplayeri kickovala do Windowsu a na nativne rozlisenie 1680x1050 nemam PC (A64 3000+, 7900GT), takze to hravam roztiahnute. S monitorom som ale urcite spokojny.
gwixt
Addict
Addict

hojko napísal:gwixt: Battlefield 2, NHL 2006 - to su hry u ktorych to hravam roztiahnute, ale zvykol som si. Teraz som hral aj Tocu 3 roztiahnutu, pretoze po prepnuti na 16:10 ma hra v multiplayeri kickovala do Windowsu a na nativne rozlisenie 1680x1050 nemam PC (A64 3000+, 7900GT), takze to hravam roztiahnute. S monitorom som ale urcite spokojny.
presne o tom hovorim .. monitor musi podporovat zachovanie pomeru stran ....
nemame
Amateur
Amateur

a ma niekto z vas nejaky navrh aj k veci nejaky konkretny LCD monitor okrom toho samsungu?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

gwixt: Da sa to predsa riesit aj ovladacmi, ale kto sa s tym bude babrat??? Dalo to den prace zvyknut si na roztiahnute veci v hre, cize tak dve hodiny hrania a dnes to vobec nevnimam.
gwixt
Addict
Addict

nemame napísal:a ma niekto z vas nejaky navrh aj k veci nejaky konkretny LCD monitor okrom toho samsungu?
mne sa pozdava iny Samsung - 215TW
( http://www.alza.sk/21-palcovy-lcd-monit ... d63450.htm )
ONdr3j
Professional
Professional

Príspevok od používateľa ONdr3j »

ja mam 22" LG L226WTQ a nestazujem sa :) stal ma 10 500 (teraz je za cca 10 200 sk na alze), je to klasicky TN panel :P
a co sa tyka hier co nepodporuju tak hravam Battlefield 2 a nemam problem, v hre mam nastavene na 1400 a nieco (neviem uz presne) to je max ci mi da na vyber ale pri spustacej ikone mam v napisane 1680x1050 (teda nativne rozlisko)
ja mam takto:

Kód: Vybrať všetko

"C:\Program Files\EA GAMES\Battlefield 2\BF2.exe" +menu 1 +fullscreen 1 +szx 1680 +szy 1050
a mam to s tadeto a hadam sa tam aj nhl najde (neviem nehladal som a aj na ine hry co nepodporuju wide rozlisko)
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

qwixt presne ten mam doma, odporucil som ho aj par zakaznikom a vysledok? stopro spokojnost, naozaj vhodny aj pre pracu s grafikou Jedine co sa tomu da vytknut, ze chip je od samsungu, ktory zvykne trpiet vraj inputlagom, no u mna som nepostrehol (mozno starsie revizie), ale na strane druhej, samsung zvlada interpolaciu priam excelentne. Stale vsak vitazi volba v nvidia ovladacoch prepnut Do not scale, a kludne si aj starsie hry zahram na nativnom rozliseni 1280*1024 (so slabsimi rozliseniami funguje iba zachovanie pomerov stran)

Ale isto mi da kazdy za pravdu ze je uplne iny zazitok hrat na 1280*1024 a na 1680*1050 :)

nejaky tyzden dva dozadu boli dostupne monitory 22" iiyama 2200WS za smiesnych 9k s DPH, ktore sice kvalitou panela nijak neohuria, ale kto ide po velkosti a cene, tak si pride na svoje. Je mozne ze este su dostupne, jeden kus by sme dokonca mali mat este skladom...
nemame
Amateur
Amateur

KoCi tak nejaka 22ka by stacila,ale zase nech to ma aj nejaku tu kvalitu do seba ked sa uz na to budem musiet pozerat :D
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

nuz ked sa bavime o nizkej cenovej kategorii, tak tam musis ratat len s TN/TN+ panelmi ktore ti sice na beznu pracu a hry postacia, ale o nejakom kvalitnejsom zobrazovani farieb a pod, nemoze byt rec :)

A ak ti nejde o tie farby ale len o to ze nech to je setrnejsie k ociam, je uplne jedno ci si kupis shit za 5k alebo spicku za 50k, ked si nenastavis rozumnu mieru jasu (rozumej nizsiu), tak ta z toho budu oci boliet tak ci tak - cumiet do neonovej ziarivky tiez nezvyknes 2 hodiny a zvlast nie z takej vzdialenosti :)

A ak ti ide aj o tie farby, tak ten Samsung 215TW ktory aj qwixt spominal, uz sa da zohnat aj do 15k a ze ma o 1" menej ani nepostrehnes. A s tymto samsungom v rezime Text, vydrzim dlhe dlhe hodiny bez akychkolvek problemov s ocami :) Ma panel S-PVA co patri k tym spickovym triedam, obrazovka nie je ani leskla ale ani uplne matna, nieco medzi, takze aj farby na tom vyzeraju jednoducho uchvatne, a obrovsky rozdiel medzi TN a S-PVA si vsimnes prave pri jemnom prechode farieb, najma v stupnici sedej - TN ti bude robit pruzkovanie, S-PVA nie. O vysokych pozorovacich uhloch 178/178 ani nema cenu hovorit, maximalne ta moze zarazit odozva 8ms, ktora je ale stale pouzitelna aj na hranie.
A ked uz sme u hodnoteni na svethardware.cz ziskal celkom schopne % oproti konkurencii ;)
nemame
Amateur
Amateur

oki v poriadku pozrel som kolko asi tak stoji tak cez tych 15 vychadza o postrehnutelnosti toho jedneho palca asi skoda reci to ,ze S-PVA su lepsie som sa kdesi docital a to ano ta odozva je trochu vyssia akurat citam na svethardware co tam pisu tak to nezneje zle inak vdaka za radu

Kludne mozete radit dalej ja si to popozeram poporovnavam a uvidime ;)
Napísať odpoveď