nakup :-)

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Peters1
Expert
Expert

nakup :-)

Príspevok od používateľa Peters1 »

PLS poradte pri kupe par veci:
Prvy je LCD monitor tak do 7000sk
Potom DDR pamat asi 1GB do cca. 1500sk
Dalej Raproduktory- 3000sk
A zvukova karta 1300sk
zatial rozmyslam nad tymito vecami ale ak mate nieco lepsie sem s tym, Diky :)
http://www.alza.sk/lcd-panel-lg-flatron ... d70385.htm

http://www.alza.sk/1gb-kit-2x512mb-ddr- ... d51876.htm

http://www.alza.sk/repro-genius-home-th ... d60088.htm
http://www.alza.sk/repro-creative-inspi ... d47754.htm

http://www.alza.sk/zvukova-karta-creati ... d76728.htm
Riddickeus
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Riddickeus »

ako monitor odporucam urcite acer http://www.alza.sk/19-palcove-lcd-acer- ... d72330.htm
ramku odporucam DDR2
http://www.alza.sk/1gb-ddr2-400mhz-ecc- ... d54515.htm
repraky si si vybral celkom dobre / tie prve
a zvukovku
http://www.alza.sk/zvukova-karta-creati ... d67854.htm
PAuLi3
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PAuLi3 »

ridickeus ked pamate DDR tak tam asi tazko napcha DDR2 :roll: ..ked sa tomu nerozumies tak nepis
myslim si chlapec si dobre vybral tie repraky radsej tie Genius-y
Peters1
Expert
Expert

Nooo najprv k tomu monitoru. Si ma dost zaskocil tou znackou lebo tu este nikto nikde nechvalil, ale nejde len o tu znacku ale aj o tie jeho parametre. Sa mi zda ze je trosku horsi oproti tomu LG hlavne koli tym zornym uhlom, ale zase ma zabudovane repraky (sice su mi nanic)... Tak teraz ktory ?
DDR2 mi radis celkom fajnu Kingstonu ale DDR2 urcite nenatlacim do mojej dosky ktora popdoruje DDR, tak skus nejake ine :)
A tu zvukovku preco RETAIL a nie BULK ??? mne sa zda ze tam usetrim 500sk.
A Repraky teda tie GENIUSY ??? Teraz mam Creative SBS 580 a som dost spokojny, tak neviem ci ma tie geniusy "dostanu" :roll:
Ale ak si ich zastane este nejaky rozumny clovek tak dam na Vas :wink:
Akatosh
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Akatosh »

že acer :smt043 . To LG je good a naviše ma dobre uhly, kontrast, 8bit farby. :)
Aj tie repro genius je tiež good a tie 7.1 velmi nevyužieš kedže skoro všetky filmy, hry majú max 5.1 zvuk a + sú z dreva++. :D
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

Riddickeus - ked odhliadneme od faktu ze DDR a DDR2 je podstatny rozdiel, rad by som videl nejaky dovod preco ECC pamate? :)

Niekedy ked citam mudre rady, tak clovek aby sa aj bal nechat si poradit :)

LCD - v nizkych cenach asi nie je o com, LG je slusny vyrobda LCD monitorov, tazko ti odporucit v tejto cenovej kategorii iny. Nema ani moc cenu rozoberat presne ktory model od nich v tejto cenovej hladine je lepsi, kedze to je viacmenej na jedno kopyto, a poviem ti - vyber si ten ktory sa ti paci :)

REPRO - to ze ci drevo/nedrevo, to mozeme nechat bokom, repro ktore ma hrat stredy a vysky, nie je na dreve nejak zvlast zavisle. Podstatne drevo je skorej pre hlboke tony ako basy a pod. Tam aj ozaj drahe repro pouzivaju upravenu "drevotriesku" (naozaj neviem co do toho davaju) takze predpokladam ze asi to ma svoj zmysel. Skorej by som sa priklonil ku Creative, aj ked ako uz bolo spomenute 7.1 su prezitok. Genius preto nie, lebo subwoofer sice duni, huci, ale nebasuje - nie su to tie ciste basy na ake som zvyknuty, aj ked hrmiet dokazu :)

RAM ked mozem odporucit, tak skorej nieco od Kingston, Corsair, nejaky dualchannel kit - peniaze usetrene za repro mozes investovat do RAM - myslim ze to ma vyssiu uzitkovu hodnotu, dokonca mozno by bolo vyhodnejsie siahnut po 2x1GB.. ale to uz je "trosku" vyssia cenova palka :)

K zvukovke sa nevyjadrujem, tam nemas moc na vyber.

Ano prekrocil som pozadovanu hodnotu, ale komponenty nekupujes kazdy den ze? :)
Peters1
Expert
Expert

KoCi napísal:Riddickeus - ked odhliadneme od faktu ze DDR a DDR2 je podstatny rozdiel, rad by som videl nejaky dovod preco ECC pamate? :)

Niekedy ked citam mudre rady, tak clovek aby sa aj bal nechat si poradit :)

LCD - v nizkych cenach asi nie je o com, LG je slusny vyrobda LCD monitorov, tazko ti odporucit v tejto cenovej kategorii iny. Nema ani moc cenu rozoberat presne ktory model od nich v tejto cenovej hladine je lepsi, kedze to je viacmenej na jedno kopyto, a poviem ti - vyber si ten ktory sa ti paci :)

REPRO - to ze ci drevo/nedrevo, to mozeme nechat bokom, repro ktore ma hrat stredy a vysky, nie je na dreve nejak zvlast zavisle. Podstatne drevo je skorej pre hlboke tony ako basy a pod. Tam aj ozaj drahe repro pouzivaju upravenu "drevotriesku" (naozaj neviem co do toho davaju) takze predpokladam ze asi to ma svoj zmysel. Skorej by som sa priklonil ku Creative, aj ked ako uz bolo spomenute 7.1 su prezitok. Genius preto nie, lebo subwoofer sice duni, huci, ale nebasuje - nie su to tie ciste basy na ake som zvyknuty, aj ked hrmiet dokazu :)

RAM ked mozem odporucit, tak skorej nieco od Kingston, Corsair, nejaky dualchannel kit - peniaze usetrene za repro mozes investovat do RAM - myslim ze to ma vyssiu uzitkovu hodnotu, dokonca mozno by bolo vyhodnejsie siahnut po 2x1GB.. ale to uz je "trosku" vyssia cenova palka :)

K zvukovke sa nevyjadrujem, tam nemas moc na vyber.

Ano prekrocil som pozadovanu hodnotu, ale komponenty nekupujes kazdy den ze? :)
Heh diky celkom "mudro" pises, ale mohol si sa skor objavit. Tak uz mam vybrate, LCD-LG,Repro-Creativy (teraz mam Creativy a poznam este nejakych ludi co maju tuto znacku a to je fakt naj. znacka na repro,a o tych geniusoch pises asi pravdu, maju vykon ale ta kvalita nestoji za to.) DDR asi neham tu A-Data lebo aj teraz ju mam a ide celkom v poho. A zvukovu neham tu X-fi bulk lebo drivre si najdem na nete a krabicu nepotrebujem.A mozno si prekrocil limit (to si asi myslel tou DDR ale poradil si celkom ok).Ale neviem co si myslel tym "usetrene peniaze na repro" :) ale to neva. Diky chalosi za rady :wink:
KoCi
Darca
Darca

za repro som myslel ze siahnes po 5.1 nejakych :) .. skorej som sa zial neobjavil lebo tiez som len clovek ktory ma svoj cas rozne predeleny inymi zalezitostami :D BTW k BULK verzii byva pribalene CD so software a drivermi takze toho sa neboj.. a z netu si creative software nestiahnes - a ten je podla mna dost ze uzitocny.. mozno najdes na torrentoch ale pochybujem ;)
Peters1
Expert
Expert

KoCi napísal:za repro som myslel ze siahnes po 5.1 nejakych :) .. skorej som sa zial neobjavil lebo tiez som len clovek ktory ma svoj cas rozne predeleny inymi zalezitostami :D BTW k BULK verzii byva pribalene CD so software a drivermi takze toho sa neboj.. a z netu si creative software nestiahnes - a ten je podla mna dost ze uzitocny.. mozno najdes na torrentoch ale pochybujem ;)
Hmmm ? Ved si pisal ze nie Geniusy tak teraz som z teba mimo.Heh ale neva ja som zobral Creativy.A Mne sa zda ze k RETAIL verzii su drivre a ze ku BULK neni nic. Ved uvidim ale hadam daju driver. :)
KoCi
Darca
Darca

vsak aj creative robi 5.1 repro.. pisal som ze nie geniusy a ze 7.1 su zbytocne, poohliadnut sa po 5.1 :) .. dokonca aj logitech robi slusne repro, ale v tej vykonnostnej hladine sa obavam ze by boli este drahsie... tak snad si nakupil v pohodke :) K bulk verzii prikladaju aj CD + nejaky smiesny manual, takze ziaden strach... Len je bez krabice ;)
Napísať odpoveď