Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness
Pom celkom fajn paci sa mi to, ale by ma zaujimalo ci sa tam daju cvicit nohy alebo lytka lebo nevidim tam stojan na drepy. A ak robis nejake improvizovane cviky tak sem snimi, kedze aj ja poslednu dobu zvacsa cvicim doma dost by ma to zaujimalo. Ja poznam par cvikom ktore praktizujem v domacej posilovni takze ich skusim opisat.
Najtazsie je v domacej posilovni precvicit hlavne chrbat nohy a lytka.
Na chrbat okrem klasickych zhybov a pritahov cinky a jednorucky v predklone robim zhybi s polovicou tela t.j ze si dam cinku na stojan, cinka na stojane je vo vyzske asi po prsia, nohy si vylozim na lavicku, chytim sa cinky na stojane a robim tak zhybi (je to dobre hlavne na zaver treningu). Dalej na chrbat robim trochu znamejsi cvik a to su pritahy jednorucky s oporou o lavicku, t.j ze si lahnem na sikmu lavicku sklon cca 45 alebo 30 stupnou, zoberem jednorucku a pritahujem ju tak ako pri prithaoch s jednoruckou (tento cvik sa skoro ani neda odflaknut).
Na nohy robim samozrejme drepy a to klasicke a celne. Kedze nemam dost naradia tak sa snazim robit drep jednou nohou. A to tak ze sa postavim pred lavicku (lavicka je za mnou) vylozim si tam lavu nohu a s pravou idem do drepu, vychodiskova poloha vyzera ako pri vypade, a zdvihnem sa hore, opakujem druhou nohou. potom robim este vystupi na lavicku, to asi nemusim blizsie opisovat, je to ako chodenie po schodoch ale so zatazou. Teraz ked je leto tak zviknem robit aj vypady za chodze vonku na dvore.
Co sa tyka lytok je to moja najslapsia partia a co som nedavno zistil tak je to aj v rodine, lebo otec aj stryko a dedo maju slabe lytka resp take tenke nozicky. Takze ked ze som nemal potrebne vybavenie bol to pre mna tvrdy oriesok ale ja som ho uz rozluskol. Lytka cvicim tak ze vezmem cinku na plecia tak ako pri drepoch lavicku mam v uhle 90 stupnou a opretu o stenu, ja sa oprem o lavicku vystupim na hranol a robim klasicke vypony (pri tomot cviku treba sa naucit hlavne stabilne stat). Potom robim oslie vypony co asi vacsina za vas pozna preferoval ho hlavne Arnold (mozno ste vydeli ako ten cvik robil s troma ludmi na chrbte), nevyhoda toho cviku je ze potrebujete niekoho kto vam vyskoci na chrbat. A posledeny cvik su vypony jednou nohou a s jednoruckou v ruke, zrejme aj tenot cvik vacsina za vas pozna.
Dufam ze som to opisla pochopitelne.
Najtazsie je v domacej posilovni precvicit hlavne chrbat nohy a lytka.
Na chrbat okrem klasickych zhybov a pritahov cinky a jednorucky v predklone robim zhybi s polovicou tela t.j ze si dam cinku na stojan, cinka na stojane je vo vyzske asi po prsia, nohy si vylozim na lavicku, chytim sa cinky na stojane a robim tak zhybi (je to dobre hlavne na zaver treningu). Dalej na chrbat robim trochu znamejsi cvik a to su pritahy jednorucky s oporou o lavicku, t.j ze si lahnem na sikmu lavicku sklon cca 45 alebo 30 stupnou, zoberem jednorucku a pritahujem ju tak ako pri prithaoch s jednoruckou (tento cvik sa skoro ani neda odflaknut).
Na nohy robim samozrejme drepy a to klasicke a celne. Kedze nemam dost naradia tak sa snazim robit drep jednou nohou. A to tak ze sa postavim pred lavicku (lavicka je za mnou) vylozim si tam lavu nohu a s pravou idem do drepu, vychodiskova poloha vyzera ako pri vypade, a zdvihnem sa hore, opakujem druhou nohou. potom robim este vystupi na lavicku, to asi nemusim blizsie opisovat, je to ako chodenie po schodoch ale so zatazou. Teraz ked je leto tak zviknem robit aj vypady za chodze vonku na dvore.
Co sa tyka lytok je to moja najslapsia partia a co som nedavno zistil tak je to aj v rodine, lebo otec aj stryko a dedo maju slabe lytka resp take tenke nozicky. Takze ked ze som nemal potrebne vybavenie bol to pre mna tvrdy oriesok ale ja som ho uz rozluskol. Lytka cvicim tak ze vezmem cinku na plecia tak ako pri drepoch lavicku mam v uhle 90 stupnou a opretu o stenu, ja sa oprem o lavicku vystupim na hranol a robim klasicke vypony (pri tomot cviku treba sa naucit hlavne stabilne stat). Potom robim oslie vypony co asi vacsina za vas pozna preferoval ho hlavne Arnold (mozno ste vydeli ako ten cvik robil s troma ludmi na chrbte), nevyhoda toho cviku je ze potrebujete niekoho kto vam vyskoci na chrbat. A posledeny cvik su vypony jednou nohou a s jednoruckou v ruke, zrejme aj tenot cvik vacsina za vas pozna.
Dufam ze som to opisla pochopitelne.
no stojan na drepy zatial nemam, ale ak sa dobre pozres tak na tej exifit lavicke je posilovac noh na prednej strane, ale zvyknem robit drepy s velkou cinkou mam taku penovu izolaciu na velkej cinke v strede aby ma netlacila ... zatial nerobim drepy s velkou vahou tak to zvladam bez stojanov ... na lytka bohuzial nemam stroj ... ale ak ma niekto nejaky nacrtok na nejaky pristroj ktory sa da so zvarackou, karbo bruskou a vrtackou zhotovit sem s nim.
chrbat zvyknem posilovat so stahovacou kladkou, hrazdou a velkou cinkou. na jeden koniec velkej cinky dam zavazie druhy koniec dam do rohu pivnice (aby sa nezdvyhal) a na stranu kde je zavazie dam tyc a zdvyham cinku v predklone k sebe (prikladam nacrtok)
chrbat zvyknem posilovat so stahovacou kladkou, hrazdou a velkou cinkou. na jeden koniec velkej cinky dam zavazie druhy koniec dam do rohu pivnice (aby sa nezdvyhal) a na stranu kde je zavazie dam tyc a zdvyham cinku v predklone k sebe (prikladam nacrtok)
Tento cvik robim aj ja obcas ale bol by pre mna dobry keby ze mam v-drzak, ak viete niekto kde sa da zohnat napiste lebo v sportovych obchodoch ho nikde nevidim.pom napísal:chrbat zvyknem posilovat so stahovacou kladkou, hrazdou a velkou cinkou. na jeden koniec velkej cinky dam zavazie druhy koniec dam do rohu pivnice (aby sa nezdvyhal) a na stranu kde je zavazie dam tyc a zdvyham cinku v predklone k sebe (prikladam nacrtok)
A pom ten stojan na drepy by som ti odporucal kupit lebo s vacsou vahou si neviem ako poradis.
no ja si veci do posilky vecsinou davam robit u znameho takze ti neviem poradit kde by si zohnal tu V tyc (skus sa poytat na sou strojarskom, abo pokukat v kovo zbere). a ten stojan si chcem tiez sam spravit v zbere zozeniem nejake trubky s karbobruskou ich narezem a spodok zalejem do betonu, ale teraz su pre mna prvorade rebriny a lavicka na posilovanie brucha.
ja preferujem radsej kvalitne posilovne s mozstvom strojov a peknych bab. Tak mate moznost precvicit dokonale kazdu svalovu partiu. Nehovorim ze neni dobre mat vlastnu posilku ale podla mna postupom casu budete vidiet nesymetriu. A okrem toho robit vlatnu posilku je prinajmensom financne narocne.
kali - acylpirin som este neskusal....chcel som aby to niekto skusil a dal vediet ci ''dupe''
kali - acylpirin som este neskusal....chcel som aby to niekto skusil a dal vediet ci ''dupe''
exifit lavicka bola za 3500, zavazia za 2000 (110kg novych + nova tyc, 60kg hrdzavych + hrdzava tyc), ostatne naradia 500, hudba 500(zosilovac 2+1, 3reproduktory)Toxikoman napísal:ja preferujem radsej kvalitne posilovne s mozstvom strojov a peknych bab. Tak mate moznost precvicit dokonale kazdu svalovu partiu. Nehovorim ze neni dobre mat vlastnu posilku ale podla mna postupom casu budete vidiet nesymetriu. A okrem toho robit vlatnu posilku je prinajmensom financne narocne.
v podstate za 6000 mam posilku priamo pod nosom ... vtedy si idem zacvicit kedy sa mi len zachce a na tom stroji na ktorom sa mi zachce ... este zainvestujem max. 1000 sk a budem mat stroje na vsetko ... za 6000 by som mal cca 120 vstupov v posilke ... cize podla mna to nieje az tak fin. narocne.
ps: pri posilovani sa chcem koncentrovat na cvicenie a nie na nieco ine ... mimochodom bab je tak ci tak dost vsade
jj a to je ten problem ja si radsej zaplatim mesacnu pernam. za 770sk a mam tam siroku paletu strojov, a mozem cvicit na ktorom kolvek pretoze s kazdeho su tam po 2 stroje, . A je mrte super, klimatizacia , 6 bicyklov...atd...najlepsie sa stretnut vecer v posilke seci...miso2911 napísal:ja mam za 6000sk 220 vstupov a podla mna je fakt kvalitnejsie chodit teda jesne pokial mas kde do posilky lebo nemôzes cvicit dva roky stale tie iste cviky budes rychlo stagnovat
no ale nie stakou vysportovanou postavou, to malo kde vidismimochodom bab je tak ci tak dost vsade
Samozrejme ze posilovna je lepsia, ale ma urcite nevyhody. Mozu byt urcite stroje obsadene, platenie za pernamentky, ak je posilovna daleko od domu strata casu cestovanim, privela ludi v posilovni atd.toxikoman napísal:ja preferujem radsej kvalitne posilovne s mozstvom strojov a peknych bab. Tak mate moznost precvicit dokonale kazdu svalovu partiu. Nehovorim ze neni dobre mat vlastnu posilku ale podla mna postupom casu budete vidiet nesymetriu. A okrem toho robit vlatnu posilku je prinajmensom financne narocne
A ktym babam by som chcel taku poznamku ze som niekde cital ze ked su v posilovni a medzi seriam sa na ne kukate tak to zvysuje testosteron a tym padom aj silu.
takze mam to chapat tak ze ked mi bude priatelka pri posilovani robit napr. striptiz tak by som mal zdvihat vecsie vahy ???kali520 napísal:A ktym babam by som chcel taku poznamku ze som niekde cital ze ked su v posilovni a medzi seriam sa na ne kukate tak to zvysuje testosteron a tym padom aj silu.
tak toto skusim
skor by som povedal ze sa mi odkrvia svaly
Neviem ci to tak funguje ale teoreticky by malo, lebo cim viac sa zvisuje hladina testosteronu tak tym viac by mala ist hore aj sila. Sak skus a daj vedeit.pom napísal:takze mam to chapat tak ze ked mi bude priatelka pri posilovani robit napr. striptiz tak by som mal zdvihat vecsie vahy ???
tak toto skusimsom zvedavy
skor by som povedal ze sa mi odkrvia svaly
SRneC - kto hovori o fitnesskach ..do posilky chodia aj normalne baby 
kali - pocul som o tom aj ja , a je to pravda
nestretol som sa stym ze ked sa opytam ze kedy konci na stroji ze by mi povel niekto ze este dlho ...vzdy tak jednu dve serie obvykle a tahaju cvicit na iny stroj
posilku mam ale daleko to je pravda, ked chcem kvalitu musim ist dalej, mam aj naokolo posilky ale neni to ono 
kali - pocul som o tom aj ja , a je to pravda
nestretol som sa stym ze ked sa opytam ze kedy konci na stroji ze by mi povel niekto ze este dlho ...vzdy tak jednu dve serie obvykle a tahaju cvicit na iny stroj
-
R1k1nko
Darca
- Kontaktovať používateľa:
radsej sa stretnem v krcme pri pivkuToxikoman napísal:A je mrte super, klimatizacia , 6 bicyklov...atd...najlepsie sa stretnut vecer v posilke seci...
no neviem ci su normalne pekne su ... ale povedzme si rovno caja ktora ide po svaloch zas tak uplne normalna nieje .....Toxikoman napísal:SRneC - kto hovori o fitnesskach ..do posilky chodia aj normalne baby