ten zvysok je druhe rieseniet0m4s3 napísal:Ked sa tam zmesti uz iba liter tak staci naplnit 5ku a vyliat co sa zmesti do 3ky a ostanu ti 4 litre. Naco pokracovat tak zlozito?
Logicke ulohy
-
erytrocyt
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Päťlitrovú fľašu naplníš do plna. Preleješ do trojlitrovej koľko ti vôjde. Vo päťlitrovej ostanú dva litre. Trojlitrovú vyleješ, a tie dva litre z päťlitrovej preleješ do trojlitrovej.masino napísal:Kód: Vybrať všetko
mame 5 a 3 litrove nádoby ako odmeriame !presne! 4 litre vody??? (nemozete odlievat vodu do ziadnych inych nadob, mate len tieto nadoby)
Takže máme prázdnu päťlitrovú, a dva litre v trojlitrovej.
Päťlitrovú naplníš doplna a koľko vôjde, toľko doleješ do trojlitrovej.
Keďže v trojlitrovej boli dva litre, vojde do nej ešte liter.
A v päťlitrovej ti ostanú krásne 4 litre vody.
Hádanka stará ako svet
gratulujem !!
je viac rieseni..toto bolo jedno z nich
ale teraz dalsia uloha :
ale teraz dalsia uloha :
Kód: Vybrať všetko
dasia uloha:
v jednej dedinke to vyzera takto: je postaveny kostol a na jednej strane ma dvor sused A a na druhej strane sused B.
jedneho dna vyletel kohut, ktory patril susedovy A na strechu kostola, tam zniesol vajce a to sa skotulalo na dvor susedy B. susedia sa o to vajce zacali hadat.
otazka: komu ma patrit vajce?. susedovy A, alebo susedovy B, kde spadlo vajce.-
Reli.C
Medium Star
nevyletela tam náhodou sliepka? ešte kohút by neznášal vajciamasino napísal:gratulujem !!je viac rieseni..toto bolo jedno z nich
ale teraz dalsia uloha :Kód: Vybrať všetko
dasia uloha: v jednej dedinke to vyzera takto: je postaveny kostol a na jednej strane ma dvor sused A a na druhej strane sused B. jedneho dna vyletel kohut, ktory patril susedovy A na strechu kostola, tam zniesol vajce a to sa skotulalo na dvor susedy B. susedia sa o to vajce zacali hadat. otazka: komu ma patrit vajce?. susedovy A, alebo susedovy B, kde spadlo vajce.
btw/počul som to prvýkrát
Masino ta "logicka hadanka" bola vo filme Maffiósso. 
dalsia hadanka, trochu narocnejsia :
Kód: Vybrať všetko
Polovnici vysli zo zakladneho tabora na lov.Isli hodinu na juh,potom sa otocili a isli hodinu na vychod.Nakoniec sa opast otocili a isli hodinu na sever.Po hodine prisli do tabora a nasli tam medveda ako im devastuje tabor.Nastastie ho stacili zabit skor ako spachal nejaku vacsiu skodu.
Otazka znie, akej farby bol medvedbiely, bol polarnymasino napísal:dalsia hadanka, trochu narocnejsia :Kód: Vybrať všetko
Polovnici vysli zo zakladneho tabora na lov.Isli hodinu na juh,potom sa otocili a isli hodinu na vychod.Nakoniec sa opast otocili a isli hodinu na sever.Po hodine prisli do tabora a nasli tam medveda ako im devastuje tabor.Nastastie ho stacili zabit skor ako spachal nejaku vacsiu skodu. Otazka znie, akej farby bol medved
tolko kolko ma dotycny co to cita pretoze na zaciatku pises: PREDSTAVTE SI ZE STE PILOTJV napísal:hnedy![]()
poznate tuto? predstavte si že ste pilot lietadla a letite do milana cesta trva 2 a pol hodiny cestou naspet je medzi pristatie v chorvatsku kym ste doleteli do chorvatska trvalo to 1hodinu a štvrt cesta naspet na slovenska trvala rovnako KOLKO ROKOV MA PILOT?
-
bolek
Guru
Tolko kolko ja, bo ja som pilotJV napísal:hnedy![]()
poznate tuto? predstavte si že ste pilot lietadla a letite do milana cesta trva 2 a pol hodiny cestou naspet je medzi pristatie v chorvatsku kym ste doleteli do chorvatska trvalo to 1hodinu a štvrt cesta naspet na slovenska trvala rovnako KOLKO ROKOV MA PILOT?
..a spravne riesenie tu uz bolo, sry, nevsimla som si
-
axxis
Addict
Re: Logicke ulohy
Alebo je chirurg je chalanov BIOLOGICKY otec.masino napísal:Zalozil som tento topic, aby sme skusili trochu precvicit mozgy
davam prvu ulohu (na zaciatok daco lahsie) :Kód: Vybrať všetko
Jednoho krásneha dna (bohuzial) sa autom vracia syn s vlastnym otcom domov. Pár metrov pred barakom se priruti bielá dodávka, narazi do auta, auto se skotula do priekopy a narazí priamo do storocnej lipy. Behom dvoch minut prijde sanitka a odveze oboch našich automobilistov do nemocnice. Otec pocas prenosu zomrie. Syn sa dostane na chirurgické oddelenie. Pride chirurg a povie: "Já ho nebudem operovat, je to moj vlastny syn." Otázka: ako toto vysvetlíte? Vylučte laskavo prítomnost duchov a podobne :-)
Ten prispevok nad mojim-videl som to vysvetlene tak, ze ten 1cm stvorcovy sa strati na rezoch. Ked sledujete ciary spajajuce jednotlive trojuholniky su relativne hrube a skresluju.