WD Raptor vs. Vista
-
jjhacker
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
WD Raptor vs. Vista
Kupil som si disk WD Raptor, mam dosku ASUS P5B-E (i965P), druhy disk je Seagate 320GB (ako C:\) OS Windows Vista Ultimate x86 (ten Dell OEM od NoPE)... Moj problem je, ze po zapojeni disku na dosku Vista nie je ochotna spolupracovat a spristupnit disk. BIOS, WD utilitky, disk najdu, dokonca je aj medzi HW pod systemom, ale nie je v exploreri. Disk bezi v standardnom rezime (no RAID), je pripojeny na patici SATA2... docital som sa na nete, ze je stym problem (ako u koho), ale nejake konkretne riesenie som nenasiel... Ma niekto stymto skusenosti ?

-
jjhacker
Medium Star
dobre si to pochopil, ale ten disk sa neda spristupnit vo win, teda ani v PM, ani defragmentovat proste nic...prask napísal:bud som zle pochopil aj alebo ty.
320GB seagate ma ako C: systemovy disk
raptora zapojil az teraz a v exploreri ho nevidi ale v device managery alebo v softoch od WD a ine co spomina sa nachadza
-
krija
VIP
len pre istotu, ci este stojis o riesenie?
pises, ze WD data life guard tools ho najde, je tak? co takto pouzit jej DOS-ovsku verziu? (nemusis sa bat. look je akoby si pracoval vo wine) so spominanou aplikaciou vytvoris spustaciu disketu. spustis masinu z diskety a ak v PC najde HDD od WD tak naformatujes bez akehokolvek zasahu visty, samozrejme na NTFS.
ak ho po restarte vista nenajde, a nebude ani v explorery tak potom mozes poziadat o lock
(ale lepsie bude, ak sa vratis k XP)
http://www.tomshardware.co.uk/wd-raptor ... -2336.html
pises, ze WD data life guard tools ho najde, je tak? co takto pouzit jej DOS-ovsku verziu? (nemusis sa bat. look je akoby si pracoval vo wine) so spominanou aplikaciou vytvoris spustaciu disketu. spustis masinu z diskety a ak v PC najde HDD od WD tak naformatujes bez akehokolvek zasahu visty, samozrejme na NTFS.
ak ho po restarte vista nenajde, a nebude ani v explorery tak potom mozes poziadat o lock
http://www.tomshardware.co.uk/wd-raptor ... -2336.html