Vymena HDD v notebooku

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Friseur
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok

Vymena HDD v notebooku

Príspevok od používateľa Friseur »

Poprosím Vám o radu. Mam Toshibu Satellite A30-213 v ktorom je HDD Hitachi DK23FA-40, kedže je len 40GB tak ho chcem vymeniť aspoň za 120GB HDD no a mám vyhliadnutý WD1600BEVE 160GB len niesom v tom moc skúsený a preto sa chcem poradiť či je to dobrý výber a či vôbec môžem nahradiť môj starý HDD za ten čo som si "vyhliadol" :oops:

Vopred díky
hitman
VIP
VIP

Príspevok od používateľa hitman »

no neviem pokial by som sa do toho nerozumel tak by to neriskoval a skusil radsej nejaky servis...co ty na to? :wink:
Friseur
Medium Expert
Medium Expert

hitman napísal:no neviem pokial by som sa do toho nerozumel tak by to neriskoval a skusil radsej nejaky servis...co ty na to? :wink:
vymenit to zrejme dam do servisu ale chcel som pomoct s tym vyberom HDD. Vies v servise ti doporucia to co maju na sklade pripadne coho sa chcu zbavit... :?
hitman
VIP
VIP

Príspevok od používateľa hitman »

a jaky je to ntb?jedna sa mi o to ci ma ide alebo serial ata rozhranie ten disk? :wink:

pokial mas ide kedze si tam mal 40 GB disk tak by som kupil daco take
http://www.alza.sk/hitachi-2-5-travelst ... d57273.htm

tiez je ako Serial Ata... :wink:
Friseur
Medium Expert
Medium Expert

hitman napísal:a jaky je to ntb?jedna sa mi o to ci ma ide alebo serial ata rozhranie ten disk? :wink:

pokial mas ide kedze si tam mal 40 GB disk tak by som kupil daco take
http://www.alza.sk/hitachi-2-5-travelst ... d57273.htm

tiez je ako Serial Ata... :wink:
Je to Serial ATA/100. 100 GB mi bude malo :) ale "padol mi do oka" este tento TOSHIBAcky http://www.alza.sk/toshiba-2-5-200gb-sa ... d71654.htm alebo este tento HITACHI http://www.alza.sk/pevny-disk-hitachi-2 ... d66742.htm

Vymenit to radsej hodit do servisu? Rozobrate som to uz mal, :) instalaciu systemov a rozdelenie HDD samozrejme zvladnem ale ci daco neposeriem ked budem vymeniat HDD... Je to zozite na notebookoch? 8)
pato83
Addict
Addict

Príspevok od používateľa pato83 »

Ty sledujes len a len kapacitu, tak potom aby si nebol sklamany, hitman ti sem dal 100 GB ale 7200 otackovy disk, ty sem das 200 GB a 4200 otackovy? :? Ide aj o vykon, nielen o kapacitu, pri notasoch sa o kapacitu staraju externe disky, tam nie je taky problem 4200 otacok.
Friseur
Medium Expert
Medium Expert

...tvoj prispevok ma osvietil. :) Ja az som sa spamatal ze som si to nevsimol, mas pravdu :smt042 ale zalezi mi aj na tej kapacite no to co poradil Hitman asi zatial naj.
vald
Light Star
Light Star

Re: Vymena HDD v notebooku

Príspevok od používateľa vald »

Zdravím všetkých. (nechcel som vytvárať novú tému, tak to píšem sem) Potreboval by som poradiť s kúpou nového HDD do notebooku. (HP Compaq nx6325)
Teraz tam je Hitachi 80GB, SATA, 5400rpm, 8MB buffer. Moja predstava je min.320GB, ideál.500GB. Mohol by byť trochu rýchlejší ale dôležité je aby sa neprehrieval viac než ten pôvodný.
Dávať tam HDD z 7200rpm bude asi blbosť kvôli prehrievaniu a snáď aj vyššiemu zaťaženiu procesora (1-jadro 1,8MHz). Uvažujem o Western Digital ale nie som si istý na čo by som sa mal zamerať??
Pomohol by mi HDD z vyššou cache (napr 16MB a viac), alebo nemám špekuľovať a kúpiť HDD z rovnakými parametrami ibaže väčší??
Má s tým niekto skúsenosti? Poradí mi niekto? :new04:

//autoeditácia príspevku (19 Jan 2011, 8:12)
Nikto neporadí?
h.olub
King
King

Príspevok od používateľa h.olub »

poradi ale napis cenovy strop, ale myslim ze ked kupis WD tak chybu neurobis...
vald
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa vald »

Našiel som dva za takmer rovnakú cenu (55€), ale neviem čomu dať prednosť? (bojím sa tam dať rýchlejší kvôli prehrievaniu). Pomohol by mi HDD z vyššou cache (napr 16MB a viac) a vyššími otáčkami, alebo nemám špekuľovať a kúpiť HDD z rovnakými parametrami ibaže väčší??

//autoeditácia príspevku (27 Jan 2011, 19:48)
Vyriešené. WD3200BEKT. Odporúčam každému, ide jak raketa.. :D
gresko
Novice
Novice

Príspevok od používateľa gresko »

Zdravim, mam notebook eMachines e640 s 320 GB HDD, 5400 otacok, ktory je nefunkcny a chcem kupit novy. Na nete sa nemozem dopatrat k ziadnym dalsim udajom o disku, a preto by som chcel vediet podla coho mam vyberat, ci su dolezite pre funkcnost aj nejake dalsie parametre, pripadne by ma potesilo, keby mi niekto vedel poradit zopar konkretnych modelov s kapacitou 250 alebo 320 GB a co najnizsou cenou. Dakujem :)
h.olub
King
King

Príspevok od používateľa h.olub »

vyber si, nejake WD je zaruka kvality....no niesom si isty rozhranim, to uz hadam niekto doplni

http://www.alza.sk/pevne-disky/interne/ ... iceUp&Pg=2
Napísať odpoveď