rozlisenie monitora 19lcd

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
R1k1nko
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

rozlisenie monitora 19lcd

Príspevok od používateľa R1k1nko »

caute mam takyto monitor
http://shop.sme.sk/produkt/SAMSUNG_930BF#
ale neviem ci som si zvolil spravnu frekvenciu ....
raz mi taha oci raz je to tak a tak....
poradte mi kto mate 19lcd
alebo ake rozlisenie popripade kolko herzov tam dat ci 75 alebo viac.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Skor skus menej, je to individualne, kazdemu vyhovuje nieco ine. Skus 60 alebo 70 nastavit.
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

ja mam 75hz/1280x1024.. ale musel som si apr dni zvykat natu zmenu.. mozno sa ti to len preto zda cudne..

aky vyznam maju herce pri LCD ked obraz uz "neblika" ?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

kukiak: Mozno v podobe FPS, pretoze ak ide hra 100 FPS a monitor len 60, tak by si tam mal vidiet rozdiel. Ako je to ale s LCD netusim, pretoze som cital niekde, ze 60 Hz na LCD sa rovna ako 300 Hz na CRT. Je to zamozrejme hlupost porovnavat, pretoze ide u uplne inu technologiu a zobrazovanie, ale predsa...
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

toto velmi trapi aj mna. ako je to s tou frekvenciu... ja mam na CRT 85 a tym aj maximum 85 snimkov. ked si raz kupim LCD, tak budem mat dajme tomu 60Hz a tym mi klesne fps na 60? takze kupim si kompik uplne delo s nejakou x800 a vobec mi to nepomoze, lebo budem mat LCD? z tohto som fakt mimo... :smt064
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

turtlak69 napísal:toto velmi trapi aj mna. ako je to s tou frekvenciu... ja mam na CRT 85 a tym aj maximum 85 snimkov. ked si raz kupim LCD, tak budem mat dajme tomu 60Hz a tym mi klesne fps na 60? takze kupim si kompik uplne delo s nejakou x800 a vobec mi to nepomoze, lebo budem mat LCD? z tohto som fakt mimo... :smt064
proste to LCD na 60Hz ti zobrazi 60 snimkov za sekundu.. cize 60FPS... mozno budes mat 100FPS ale na monitore uvidis 60... a pre normalne hranie (nie kazdej hry) je 25 minimum.. a 60 je uz dost... ale dost malo na hranie FPSiek ako je CoD alebo CS... ale neboj.. neprides o nic.. nebude tam rozdiel
turtlak69
Guru
Guru

presne toto som si myslel aj ja. ze len 60 snimkov. no a rozdiel v tom teda vidim. vidim aj rozdiel medzi 70 a 85 snimkami. takze pri kupe LCD treba pozerat aj na frekvenciu... toho som sa obaval :(
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

turtlak69 napísal:presne toto som si myslel aj ja. ze len 60 snimkov. no a rozdiel v tom teda vidim. vidim aj rozdiel medzi 70 a 85 snimkami. takze pri kupe LCD treba pozerat aj na frekvenciu... toho som sa obaval :(
hh :D to nemyslis vazne ze vidis ten rozdiel snimkov... nemusis pozerat na frekvenciu... alebo ako xces no...
ked sa ti pbraz obnovi 60x za sek tak obrazkov mas 60 za sek. ale niekto mi hovori ze je to nejake polovicne.. ze len polka z nich ci co to trepal.. nwm..
turtlak69
Guru
Guru

no ver, ze je to vidno. pri hrani CS to vidno urcite je :) pri strategiach by mi to bolo fuk. aj 85 je podla mna malo :? ked som videl na 100Hz ako to ficalo... fuuu menil by som :P mozno to bolo len krajsie vykreslene :) mozno ani neviem, ze prave kvoli tomu sa mi to tak pacilo a nie kvoli fps :D
pato83
Addict
Addict

Príspevok od používateľa pato83 »

Dnesne crt zobrazia presne a kvalitne farebne spektrum, nie ako LCD do 10000 sk, ktoré su najcastejsie pouzivane, takze to mohol byt subjektivny pohlad ovplyvneni farebnostou. Ja to tiez pozorujem, no uz by som nemenil, hrat sa moc nehram, tak je to ok.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

turtlak69 napísal:presne toto som si myslel aj ja. ze len 60 snimkov. no a rozdiel v tom teda vidim. vidim aj rozdiel medzi 70 a 85 snimkami. takze pri kupe LCD treba pozerat aj na frekvenciu... toho som sa obaval :(
A ake snimky vidis na LCD, ked tam ziadne nie su? :-)
turtlak69
Guru
Guru

t0m4s3 napísal:A ake snimky vidis na LCD, ked tam ziadne nie su? :-)
maximalny pocet snimkov mas obnovovaciu frekvenciu monitora. ked ti monitor za sekundu blikne 85krat, tak mas maximum 85 snimkov. hra aleb oprogram ti moze pisat viacej. to je len cislo, kolko ich vygeneruje a nie kolko ich vidis ty ;)
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

turtlak69 napísal:maximalny pocet snimkov mas obnovovaciu frekvenciu monitora. ked ti monitor za sekundu blikne 85krat, tak mas maximum 85 snimkov. hra aleb oprogram ti moze pisat viacej. to je len cislo, kolko ich vygeneruje a nie kolko ich vidis ty ;)
LCD neblika. Asi nechapes principialne ako sa tvori obraz na tom ktorom type monitoru Zjednodusene povedane:

1) CRT - obraz vznika dopadom elektoronoveho luca na luminosfor. Obraz sa tak neustale obnovuje v urcitej frekvencii, tzn. ze na dany bod dopadne luc napr. 100x za sekundu. Nezalezi na tom ci ten bod bude desat minut rovnakej farby - proste 100x tam ten luc dopadne

2) LCD - obraz vznika tak, ze v zavislosti na natoceni tekutych krystalov prepusta dany bod svetlo s urcitou farbou (vlnovou dlzkou). Tzn. ze dany bod sa meni, iba vtedy ked je to skutocne potreba.

Nejdem zachadzat do podrobnosti, tento zaklad bohate staci na to, aby si pochopil, ze LCD neblika a nema ziadnu frekvenciu. Je charakterizovane skor input-lagom ( http://en.wikipedia.org/wiki/Input_lag ) a odozvou ( http://en.wikipedia.org/wiki/Response_time )
turtlak69
Guru
Guru

hmmm a potom v nastaveniach monitora, kde sa nastavuje obnovovacia frekvencia je teda co? btw viem ako dopada elektronovy luc na luminofor a bla bla bla.. ;) LCD fakt nepoznam, takze neber to, ze sa hadam. ja sa skor dozvedam info a to je rozdiel ;)
R1k1nko
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

ako LCD ocistim ? handrou na okuliare ? bo mam tam dva flaky asi od musiek :(

btw : blika mi text je to normalne ?
nastavenie mam 1280 x1024
75 hz
co tam mam zmenit ?
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

R1k1nko napísal:ako LCD ocistim ? handrou na okuliare ? bo mam tam dva flaky asi od musiek :(

75 hz
co tam mam zmenit ?
blika ti text? :D . no to normlane nie je :). Ja jedine pozorujem rozmazavanie pri scrolovani.
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

kukiak napísal:Ja jedine pozorujem rozmazavanie pri scrolovani.
to uz je tou odozvou
hezo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa hezo »

to je monitor odomna, ziadny blikanie som nepozoroval. takze nevem co riesite :roll: monitor ma 4 ms odozvu.
turtlak69
Guru
Guru

R1k1nko napísal:ako LCD ocistim ? handrou na okuliare ? bo mam tam dva flaky asi od musiek :(

75 hz
co tam mam zmenit ?
skus menej zmurkat ;)
blika ti len text alebo komplet cely obraz?
R1k1nko
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

no bol zle nastaveny !! uz to ide ako ma ... nasiel som na spodu monitora gomgiky ze menu a pod.... a vsetko je v poho ! ok lock:)

btw : Hezo nice kupa !!! dik
Napísať odpoveď