rozlisenie monitora 19lcd

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
hezo
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa hezo »

R1k1nko napísal:no bol zle nastaveny !! uz to ide ako ma ... nasiel som na spodu monitora gomgiky ze menu a pod.... a vsetko je v poho ! ok lock:)

btw : Hezo nice kupa !!! dik
som rad :)
7iro
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa 7iro »

ja mam samsung 940bf, rozlisenie 1280x1024, a aky ma zmysel u lcd nastavovat frefvenciu? to sa vobec da?
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

co tak mrknut sa do manualu? niektore monitory 75Hz sice podporuju, obraz vsak na nich vyzera ako keby sa triasol.. zmen frekvenciu na 60Hz. v manuale ale zvykne byt napisana odporucana frekvencia.

u LCD by som danu frekvenciu laicky oznacil ako rychlost komunikacie s PC.. VGA v nejakej frekvencii tie data posielat musi, a monitor ich v nejakej frekvencii musi prijat. Ono by mi to bolo akotak jasne u D-SUB pripojeni ktore funguje na principe bezneho vlnenia.. ale ako je to v pripade DVI, kde uz putuju 0 a 1, to si nejak vysvetlit neviem, tam by to naopak mohlo byt uplne plynule bez obmedzenia frekvenciou.. takto mi to pripada ako keby sa odoslali nejake data, a "cakalo" sa na dalsie? :)
je mi jasne ze tok a spracovanie dat je vzdy limitovany nejakou frekvenciou, ci uz je to cpu, ram, fsb atd, ale to mi nejde do hlavy, ze preco je v pripade digitalneho pripojenia prave to obmedzenie na 60Hz napriklad, ked by nemal byt problem dosiahnut daleko vyssich cisel.. alebo zeby zobrazovaci chip LCD monitoru nestihal? hm po tolke roky by snad vymysleli nejaky pokrok :)) toto berte len ako chod myslienok laika, nesnazim sa nic vysvetlit, ani analyzovat, len pochopit jak u LCD vlastne ta komunikacia prebieha...
Napísať odpoveď