Sosovky
-
Mrs_Chocolate
Light Expert
Sosovky
Takze, ja velmi inteligentna som si isla davat sosovky, lenze nesla nam voda a pred tym som drzala stiplavu papriku...
A problem je na svete. Uz 3. den si nemozem dat sosovky aj ked som ich uz x-krat vyplachla roztokom, stale ma stipu. Poradte, co s tym?!
jj.. optika, resp. očný lekár.
Zo šošovky sa nedá úplne všetko odstrániť. Napr. známa mala očnú infekciu, ktorá sa stále vracala, nakoniec zistili, že tá infekcia sa už "zažrala" do šošoviek a pomohla jedine ich výmena, odvtedy mala kľud (aj keď životnosť pôvodnej šošovky bola len ledva v polovici).
Zo šošovky sa nedá úplne všetko odstrániť. Napr. známa mala očnú infekciu, ktorá sa stále vracala, nakoniec zistili, že tá infekcia sa už "zažrala" do šošoviek a pomohla jedine ich výmena, odvtedy mala kľud (aj keď životnosť pôvodnej šošovky bola len ledva v polovici).
-
zuzkazuzka
VIP
- Kontaktovať používateľa:
čokoládka, ničím to neodstrániš a ani sa o to veľmi nepokúšaj. Ja som raz tak mala nejakú miniatúrnu špinku na šošovke a oko ma škrabalo niekoľko dní i napriek tomu, že som sa ju všemocne snažila vyčistiť. Pomohlo jedine vyhodiť ju a nasadiť si novú... No, nie je to síce najlacnejšie riešenie, ale zdravie máš len jedno... 
-
Mrs_Chocolate
Light Expert
-
bolek
Guru
Mozno ked ich nechas este dlhsie v roztoku a postupne ich budes davat do oka, tak sa ta parika vyplavi uplne. Nehovorim, ze je to najlepsie riesenie (ako som uz spominala, treba si na oci davat pozor), ale priznajme si, kolkokrat kasleme vsetci, co nosime cocky, na odporucania. Vieme, ze si mame umyvat ruky, nekupat sa s nimi, nespat s nimi, nemat ich dlho v ociach,ale realita byva obcas ina (teda u mna hej
)
-
t0m4s3
Admin
Zalezi pre ake sa rozhodnes. Daju sa kupit jednodnove, alebo mesacne. Mesacne vyjdu na cca 400,- czk jeden par (+roztok), ktory vydrzi mesiac a mozes ich nosit +-18hodin. Nadruhu stranu su jednodnove, ktore sa hodia ak prilezitostne sportujes.Josifek napísal:Ked uz je tu tato tema chcem sa spytat: Kolko vydrzia jedny sosovky ? Pocul som totiz ze sa maju menit. Okuliare su dost nepohodlne a aj blbo vyzeraju, ale zas nechcem platit velke peniaze kazdy mesiac...
-
zuzkazuzka
VIP
Ešte by som doplnila, že sú aj dvojtýždňové (tie používam ja). 6 párov stojí asi 2000 Sk. A tiež by som mierne oponovala k tým 18-tim hodinám - stále je to cudzí predmet v oku a preto by sa mali z oka vybrať čím skôr. Ja osobne ich nikdy nemám dlhšie ako 12 hodín....t0m4s3 napísal:Zalezi pre ake sa rozhodnes. Daju sa kupit jednodnove, alebo mesacne. Mesacne vyjdu na cca 400,- czk jeden par (+roztok), ktory vydrzi mesiac a mozes ich nosit +-18hodin. Nadruhu stranu su jednodnove, ktore sa hodia ak prilezitostne sportujes.
-
t0m4s3
Admin
Isteze je to individualne, mne doktorka vravela ze by nemali v oku byt dlhsie ako 18hodin, na to su zrejme stavane. Osobne som ich uz tahal aj 20hodin a zacinala ma boliet hlava. Inak cim "dlhsie" vydrzia (tym myslim, denne, 2tyzdnove, mesacne), tym to vychadza lacnejsie. Nasiel som na nete aj nejake pomerne lacne - 3pary 720Czk. Neviem ale ako su na tom s kvalitou.zuzkazuzka napísal:Ešte by som doplnila, že sú aj dvojtýždňové (tie používam ja). 6 párov stojí asi 2000 Sk. A tiež by som mierne oponovala k tým 18-tim hodinám - stále je to cudzí predmet v oku a preto by sa mali z oka vybrať čím skôr. Ja osobne ich nikdy nemám dlhšie ako 12 hodín....
-
bolek
Guru
Mne vydrzi jeden par tri mesiace a dostanem 4 pary na cely rok, pricom ma to vyjde na 2750sk + roztok (podla objemu cca 360ml/360sk a vydrzi mi tak pol roka). Ten, kto nenosi sosovky si povie, ze je to strasne drahe a ze je to blbost, ale staci raz vyskusat a uz okuliare nebudete chciet
. Ja si uz bez nich fakt neviem predstavit svoj zivot a ten komfort a pohodlie za to urcite stoji. 
No žiaľ niekto má takú očnú chybu, že ani okuliare ju nedokážu opraviť a pomáhajú iba šošovky. Inak s okuliarmi máš niekedy viac oštary ako so šošovkami, ktoré po navyknutí v oku takmer ani necítiš.Sheep napísal:budem trocha OT ale podla by sa mala ponaucit a kupit si radsej okuliare, absolutne nechapem vyznam kontaktnych sosoviek, viac problemov ako uzitku...ze vas bavi ta protichodna logika
neviem ale mna uz len ta cena odradza, dat za sosovky co vytrimu par dni 4 kila je trochu moc, navyse okuliare niesu na skodu, konkretne ja nemam rad okliare ale uz parkrat mi zachranili oci pred zranenim takze dobrebrm napísal:No žiaľ niekto má takú očnú chybu, že ani okuliare ju nedokážu opraviť a pomáhajú iba šošovky. Inak s okuliarmi máš niekedy viac oštary ako so šošovkami, ktoré po navyknutí v oku takmer ani necítiš.
Sheep.. moje šošovky mi vydržia 2-3 roky podľa používania.
Kúpu preplatí poisťovňa, akurát servis okolo (roztoky, kvapky) ma vyjde na cca 1000Kč na 6 mesiacov.. + cca 1000sk cesta do Brna 1x do roka na kontrolu.. 
Pár krát Ti okuliare zachránili oči.. ale môžu nastať prípady, že Ti aj môžu poškodiť oči. Napr. čo som čítal, tak v čase havárie pri vystrelení airbagu je lepšie mať šošovky, v opačnom prípade Ti silný náraz môže roztrepať sklá a úlomky sa dostanu do oka..
Všetko má svoje +/-
Pár krát Ti okuliare zachránili oči.. ale môžu nastať prípady, že Ti aj môžu poškodiť oči. Napr. čo som čítal, tak v čase havárie pri vystrelení airbagu je lepšie mať šošovky, v opačnom prípade Ti silný náraz môže roztrepať sklá a úlomky sa dostanu do oka..