fotaky
fotaky
caute chcela by som si kupit fotak tak do 7500sk.. ale vobec sa do toho nevyznam.. mohol by mi tu niekto poradit.. rozmyslala som medzi tymito dvoma.. ale to tiez neviem pre ktory sa mam rozhodnut. pls.dik
http://ishop.nay.sk/sk/-/reviews/nova_web_stranka.html
alebo
http://www.steves-digicams.com/2006_reviews/s600.html
http://ishop.nay.sk/sk/-/reviews/nova_web_stranka.html
alebo
http://www.steves-digicams.com/2006_reviews/s600.html
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Pozri napr. toto: http://www.hojko.com/fotak-do-8-litrov-t72834.html
ano podobna tema.. ale ja by som potrebovala poradit prave s tymito dvoma fotakmiKoCi napísal:cim to je ze sa poslednou dobou mnozia takmer identicke otazky o kupe digitalneho fotaku s cenou cca 7k?.. o tom ze si nikto nepozrie predchadzajuce tipy a rady ani nehovorim..
je tu tema Poradna pri kupe, skus tam pozriet a hned natrafis na podobne polozene otazky
-
Andi_Cibula
Addict
A takto dovod preco by si nezobral ani jeden alebo hned popripade doplnit o nejake modely,ktore by si zobral ty ???Racius napísal:Napíš aká si skúsená s fotením a na čo to budeš potrebovať.
Lebo z hentých by som nezobral ani jeden.
No a ked uz sme pri tom tak ten Olympus mju 760 sa mi zda celkom slusny fotak.
-
Andi_Cibula
Addict
Sú to kompakty.
(Nemám ich rád, ale to nie je predmet témy)
....
Olympus μ760 je akýsi outdoorový kompakt, síce vydrží, ale kvalita fotiek je vskutku priemerná. Osobne som len tak náhodou jeden mal v rukách a nenadchol ma.
Ak by samozrejme dotazujúca užívatelka chcela odolný outdoor foťák, tak prečo nie...? Akurát o tom nevieme.
Sony s600 tiež nie, napr. preto, lebo má slabý zoom, má síce sklo Carla Zeissa, ale to je málo. Nevýhodou je použitie Memory Stick kariet a u Olypmusu xD kariet.
Najviac sa mi pozdáva Fujifilm S5700. Foťák už trošku vyššej triedy, omnoho lepší rozsah zoomu, obrazová kvalita a u Fuji konečne aj podpora univerzálnych SD kariet.
Síce trošičku prekračuje peňažný limit, ale to podla mňa nie je také hrozné, najviac ale záleží od užívatela foťáku.
....
Olympus μ760 je akýsi outdoorový kompakt, síce vydrží, ale kvalita fotiek je vskutku priemerná. Osobne som len tak náhodou jeden mal v rukách a nenadchol ma.
Ak by samozrejme dotazujúca užívatelka chcela odolný outdoor foťák, tak prečo nie...? Akurát o tom nevieme.
Sony s600 tiež nie, napr. preto, lebo má slabý zoom, má síce sklo Carla Zeissa, ale to je málo. Nevýhodou je použitie Memory Stick kariet a u Olypmusu xD kariet.
Najviac sa mi pozdáva Fujifilm S5700. Foťák už trošku vyššej triedy, omnoho lepší rozsah zoomu, obrazová kvalita a u Fuji konečne aj podpora univerzálnych SD kariet.
Síce trošičku prekračuje peňažný limit, ale to podla mňa nie je také hrozné, najviac ale záleží od užívatela foťáku.
dobrá stránka o foťákoch je www.digineff.cz
noo tak ja nie som nejaky profesionalny fotograf.. staci mi nejaky fotak, s ktorym spravim pomerne slusne zabery..ja z tych fotiek nechcem robit nejake kalendare ani nic podobne..napriklad na dovolenku by som si ho chcela zobrat..aby som tie fotky mohla aj niekde ukazovat.. a nemusela sa za ne hanbit..a inac sa vobec do fotenia nevyznam.. sa bojim ze si kupim nejaky uplne nekvalitny fotak.. tak som sa chcela poradit..ked sa tu do toho niekto vyznam.. dost by mi to pomohlo..Racius napísal:Napíš aká si skúsená s fotením a na čo to budeš potrebovať.
Lebo z hentých by som nezobral ani jeden.
dakujem za rady..ale nie je velky ten fotak..asi je dost profesionalnyRacius napísal:Sú to kompakty.(Nemám ich rád, ale to nie je predmet témy)
![]()
....
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
ak myslis Fujifilm Finepix s5700 tak ten moc velky neni .. mam ho doma a je to pomerne malicka EVF zrkadlovka .. samozrejmä ze to neni stylovy kompaktik, ktory mozes nosti v naprsnm vrecku, ale to neni ani jeden z tych predchadzajucich ... a za dalsie za ten fuji hovori napr. zoom ( hoci neni najdolezitejsi ), SD karty, perfektne sa drzi v paprcke, ma v podstate taky kvazi "stabilizator obrazu" ( zalozene na najkratsie uzavierke - 1/4000 s ) .. ma hodne rezimov ... mozem ich presne spocitat ak ches .. ma aj plne automaticky rezim, prioritu clony a prioritu uzavierky ako aj plne manualny rezim, co teba ako abs. zaciatocnicku nebude moc zaujimat, ale do buducnosti ak by ta to bavilo a chela by si aj pekne experimentovat tak sa to hodiela napísal:dakujem za rady..ale nie je velky ten fotak..asi je dost profesionalny
zameriavat sa na vela Mpix u kompaktov je blbost, kedze kompakty maju mensi snimac, a vysoke rozlisko je pri nom skorej nafigu.. strata detailov, sum v obraze atd. Bohato staci aj 3Mpix, skorej by som uz hladel na ten zoom, ale tiez zalezi co chce fotit.. ak len beha s kamosmi a pod a chce sa s nimi vyfotit, tak jej staci bohato 3x.. ak chce ale fotit aj krajinne scenerie, pripadne nejake objekty ktore su povedzme aj ked len mierne vzdialene ale kvoli detailom fotaku nepristupne, tak by som siel do vacsieho zoomu ako 3x. V kazdom pripade rec je o optickom zoome, digitalny ani nema cenu spominat. Ak je mozne ho vo fotaku vypnut, je dobre tak spravit. No a v neposlednej rade pre rychle pouzitie je dobre nevynechat stabilizator.
honba za Mpx a vysokou citlivostou (ISO) sa stala uz cisto marketingovou zalezitostou a ludia to zeru. Ja nez som si vybral fotak, aj som co to pocital napr na digiarena.zive.cz, a to zdaleka nie je jediny web kde sa fotakom venuju. Nechcem tym naznacit ze nie je mudre si nechat poradit, ale nie je odveci si poradene modely aj pohladat a nieco o nich zistit - ci vyhovuje prave mojim potrebam. Napr rovno po vikendovej skusenosti mozem zhodnotit ze fotoaparaty Panasonic v tmavsom prostredi nie su zrovna najlepsou volbou (nie zrovna silny blesk vyvazuje vyssim ISO, a "skvela" elektronika sum vzniknuty vyssou citlivostou potlaci tak brutalne, ze zaniknu aj detaily...). Zato ale pri prijatelnom osvetleni robi fotky aj vdaka skvelym objektivom od Leica, perfektne. Kedze v tme samotne detaily zanikaju samo osebe a bezne sa v noci nezvykne fotit (ak nechodime po roznych akciach ze ano) tak to u mna nie je az taky velky nedostatok. No u ineho je to nepredstavitelna prekazka
nuz a dalsi postreh.. slecna zhana podla vsetkeho malicky lahkoprenosny kompaktik, ktory si strci k sebe do kabelky - a v mode su male kabelky, nie aktovky. Potla toho zrejme bude vyber aj vyzerat
Darmo cloveku budete vysvetlovat ze velke fotaky s mnozstvom manualnych nastaveni spravia o poznanie lepsie fotky, ked sa jedna o amatera na prilezitostne fotenie automatikou, pre zabavu ktoreho nepustia rozmery kvoli lahkemu prenosu...
honba za Mpx a vysokou citlivostou (ISO) sa stala uz cisto marketingovou zalezitostou a ludia to zeru. Ja nez som si vybral fotak, aj som co to pocital napr na digiarena.zive.cz, a to zdaleka nie je jediny web kde sa fotakom venuju. Nechcem tym naznacit ze nie je mudre si nechat poradit, ale nie je odveci si poradene modely aj pohladat a nieco o nich zistit - ci vyhovuje prave mojim potrebam. Napr rovno po vikendovej skusenosti mozem zhodnotit ze fotoaparaty Panasonic v tmavsom prostredi nie su zrovna najlepsou volbou (nie zrovna silny blesk vyvazuje vyssim ISO, a "skvela" elektronika sum vzniknuty vyssou citlivostou potlaci tak brutalne, ze zaniknu aj detaily...). Zato ale pri prijatelnom osvetleni robi fotky aj vdaka skvelym objektivom od Leica, perfektne. Kedze v tme samotne detaily zanikaju samo osebe a bezne sa v noci nezvykne fotit (ak nechodime po roznych akciach ze ano) tak to u mna nie je az taky velky nedostatok. No u ineho je to nepredstavitelna prekazka
nuz a dalsi postreh.. slecna zhana podla vsetkeho malicky lahkoprenosny kompaktik, ktory si strci k sebe do kabelky - a v mode su male kabelky, nie aktovky. Potla toho zrejme bude vyber aj vyzerat