denne sedim aj 16h za PC uz asi 2r takto zijem ak nejde do skoly zrak no problem vsetko vidim [aj to co nemam
Problem s ocami
Problem s ocami
mam taky maly problem pre mna a velky pre znamych - rodicov...
denne sedim aj 16h za PC uz asi 2r takto zijem ak nejde do skoly zrak no problem vsetko vidim [aj to co nemam
] lenze mavam ich take zakrvavene a to praveze vadi.Co odporucate?Ako to riesite vy?Ako to riesit aby som ich nemal a zaroven aby som sedel pri PC inaksiu zabavu nemam 
-
Šu-Do
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
nejake kvapky.. lepsi monitor..
spytaj sa ocnej... sak cele hodiny kukat na monitor oko pekne vnima frekvenciu monitora (aky mas monitor ?) vsetko to svetlo.. hlavne v noci ak je jediny zdroj svetla PC.. KOKOZ aj tak neverim ze 16 hod...
chlapce ak ty takto zijes svoj zivot tak ty musis vyzerat
// inak napadlo ma.. ze ak tam MUSIS tak akutne sediet tych 16 hodin.. tak tam sed vtedy ked mas spat.. vyspi sa tam a tym padom mas zatvorene oci a nenicis si ich...
hehe.. to mas inak cool zivot.
vstanem (umyjem sa, ak mas cas no) najem sa.. a hura k PC... potom mozno pocas dna jedlo no a ked uz si unaveny tak na tych 8 hod. spat aby si bol cerstvy ked sa zobudis aby si mohol zopakovat to co si robil vcera... stereotypny zivot.. fuj
spytaj sa ocnej... sak cele hodiny kukat na monitor oko pekne vnima frekvenciu monitora (aky mas monitor ?) vsetko to svetlo.. hlavne v noci ak je jediny zdroj svetla PC.. KOKOZ aj tak neverim ze 16 hod...
chlapce ak ty takto zijes svoj zivot tak ty musis vyzerat
// inak napadlo ma.. ze ak tam MUSIS tak akutne sediet tych 16 hodin.. tak tam sed vtedy ked mas spat.. vyspi sa tam a tym padom mas zatvorene oci a nenicis si ich...
hehe.. to mas inak cool zivot.
vstanem (umyjem sa, ak mas cas no) najem sa.. a hura k PC... potom mozno pocas dna jedlo no a ked uz si unaveny tak na tych 8 hod. spat aby si bol cerstvy ked sa zobudis aby si mohol zopakovat to co si robil vcera... stereotypny zivot.. fuj
-
vivaSlovakia
Guru wannabe
Re: problem s ocami
jednoznacne odporucam nesediet tolko pri pc. ten visine a podobne moze byt aj zo zlata, ale po takom case ti nepomoze ani svatena vodamailer napísal:Co odporucate?Ako to riesite vy?Ako to riesit aby som ich nemal a zaroven aby som sedel pri PC inaksiu zabavu nemam
btw to s tymi LCD ze su lepsie na zrak ako CRT je blbost, vedecky dokazane, ze pouzivanim LCD dochadza ku kratkozrakosti. a tento vedecky fakt mozem potvrdit ja aj drviva vacsina mojich spoluziakov.
Tvoj problem so sedenim za PC som poznal. Presťahoval som sa z mesta na dedinu a okrem PC som tu nemal inu zabavu. Avšak takto ďaleko to nezašlo. Nič ine, ako odchod od PC ti nepomôže. Najdi si nahradnu robotu. Ja som sa začal venovať zahradkarčeniu a pracam na dome. Hovorim ti to preto, že on je to velky problem. Ak si raz pokaziš zrak, nikdy to nebude pôvodne, moja sestra tak skončila, pre pracu v banke.
-Visine a LCD monitor su take nahradne sladidla, problem celkom neriešia, iba oddaluju nasledky.
-Ber tuto radu v dobrom a k srdcu, treba ten PC jednoducho obmedziť.
-Visine a LCD monitor su take nahradne sladidla, problem celkom neriešia, iba oddaluju nasledky.
-Ber tuto radu v dobrom a k srdcu, treba ten PC jednoducho obmedziť.
-
erytrocyt
VIP
Vysvetli mi dôvod, prečo tak dlho sedíš pri PC.
A riešenie? Ako bolo odporúčané vyššie.
Kúp si LCD monitor, ten nebliká, nevydáva toľko žiarenia ako CRT.
Ak už sedíš pri PC, kvapni si do očí Visinky, tie ti zostria videnie, sú naozaj účinné, mám odskúšané.
Vybehni von, urob fešaka, ponahaňaj baby, ak budeš starý o čom budeš rozprávať svojim deťom? O tom ako si celú mladosť presedel pred jednou svietiacou škatuľou a mimochodom, preto majú detičky otecka slepého?
Ak už sedíš pri PC, kvapni si do očí Visinky, tie ti zostria videnie, sú naozaj účinné, mám odskúšané.
Vybehni von, urob fešaka, ponahaňaj baby, ak budeš starý o čom budeš rozprávať svojim deťom? O tom ako si celú mladosť presedel pred jednou svietiacou škatuľou a mimochodom, preto majú detičky otecka slepého?
-
uplink
VIP
To je dobry argument. kratkozrakost. Neviem, ale radsej kratkozrakost ako rakac z katodoveho dela. CRT je totalne svinstvo, ktore vyciciava zivotnu energiu z celeho organizmu, zatial co LCD sa sprava ako sucast prostredia, ak uzivatel neni totalny looser a vie si ho aspon trochu nastavit. Lepsie LCDcka maju senzor, podla ktreho nastavjuju kontrast a svietivost prostredia.ades napísal:jednoznacne odporucam nesediet tolko pri pc. ten visine a podobne moze byt aj zo zlata, ale po takom case ti nepomoze ani svatena vodaa ked nemas inu zabavu ako sediet pri pc, tak si chudak. riesim to tak, ze zijem ako normalny clovek a nie 16h pri pc.
btw to s tymi LCD ze su lepsie na zrak ako CRT je blbost, vedecky dokazane, ze pouzivanim LCD dochadza ku kratkozrakosti. a tento vedecky fakt mozem potvrdit ja aj drviva vacsina mojich spoluziakov.
Daco si precitaj...
http://www.bootstrike.com/Articles/LCDvsCRT/index.html
http://www.inet.sk/clanok/3336/lcd-vs-crt-monitory
vidis to? Uplne najviac ze na zdravie je lepsie CRT. Davas...Celkové zhodnotenie
LCD monitor je jednoznačnou voľbou pre ľudí, ktorý nepracujú veľmi s grafikou, kde sú dokonalé farby nutné, ale iba denne dlho pracujú pri počítači. Tiež energetická úspora a tenké rozmery sú veľkou výhodou. Avšak kvalitný CRT monitor je stále na hry a kvalitné grafické zobrazenie jednotkou. Ale zdravie očí a bolesť hlavy je tiež kritérium, ktoré môže zmazať ostatné predsudky z kúpy LCD monitora.
http://www.pcreview.co.uk/articles/Cons ... CD_vs_CRT/
atd. Mr. google knows it all...
4 roky som robil na CRT iiyame HMDT903 bla bla nejaky visionmaster, proste delo CRT a totalne ma vyciciaval. Teraz mam "stolovy" LCD panel od eiza a som nadmieru spokojny. Farby zobrazuje verne [sRGB, picture, movie, text,custom mode vsetko cez DVi]. Proste zadriet ze CRT je lepsie ako LCD na zdravie je do neba volajuca...
teraz neviem, ci si to myslel ironicky alebo vazne. mne osobne kratkozrakost prekaza viac, ako minimalna moznost dostat rakovinu z CRT. ked sa to tak vezme, tak telka je este vacsie CRT... ale to je jedno teraz, proste oci potrebujem mat na 100% OK, budem to potrebovat. bez zdravych oci som skoncil. a pouzivam len LCD, ak by to niekoho zaujimalo. a mna by zaujimalo, kto mi dal K- za prispevok predtym?uplink napísal:To je dobry argument. kratkozrakost.
mailer: ked ti je teplo, chod von s kamosmi. alebo ziadnych nemas? sice je pravda, ze ked sedis pri pc, asi na vsetkych series a vsetci na teba... ja osobne by som to tak spravil. howgh
-
uplink
VIP
minimalna sanca dostat rakovinu. Zdravie. Ty moc s pocitacmi asi nerobis, ze? Docitaj si prispevok...a potom reaguj. Inac mohol by si tu kratkozrakost nejako podlozit? Lebo mne sa to vidi ako facina. Som googlil a nic, rad si daco o tom precitam.ades napísal:teraz neviem, ci si to myslel ironicky alebo vazne. mne osobne kratkozrakost prekaza viac, ako minimalna moznost dostat rakovinu z CRT. ked sa to tak vezme, tak telka je este vacsie CRT... ale to je jedno teraz, proste oci potrebujem mat na 100% OK, budem to potrebovat. bez zdravych oci som skoncil. a pouzivam len LCD, ak by to niekoho zaujimalo. a mna by zaujimalo, kto mi dal K- za prispevok predtym? ak mailer, tak je to pako.
mailer: ked ti je teplo, chod von s kamosmi. alebo ziadnych nemas? sice je pravda, ze ked sedis pri pc, asi na vsetkych series a vsetci na teba... ja osobne by som to tak spravil. howgh
baby a ja ?to celkom sedi ale nemam pri nich vela stastia to vzdy niekde zlyha ale to uz patri asi sem http://www.hojko.com/erotika-a-vztahy-f38.htmlerytrocyt napísal:Vysvetli mi dôvod, prečo tak dlho sedíš pri PC.
a inak od pondelka mam Turbo2 net od t-comu kto by nesosal 24h denne
a ako hovoril frikso , byvam aj ja na dedine ale novy dom vsetko okolo porobene nieje uz co doladovat raz za tyzden pobeham celu zahradu s kosackou pretrham zelinu okolo stromov a dalsich 6,5dna neni co a v dedine to tu je sami debil...