Opalovacie kremy

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
heker
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Opalovacie kremy

Príspevok od používateľa heker »

Zaujimalo by ma ako je to s opalovacimi kremami. V TV teraz nic ine nevidiet, ako to, aby si ludia davali krem na seba, najma proti UVA a UVB, aby pili vela vody atd... Mna by vsak zaujimalo, ako je to s opalenim a rychlostou opalenia. Ked nepouzijem krem, tak ma chyti rychlejsie ako s kremom s faktorom 15? A keby som mal napriklad faktor 30, tak ma chyta len velmi pomaly? Ako to vlastne je?
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

to musis vediet ty sam... kazdy ma iny pigment... bez 15tky by som bol cerveny ako paradajka este 4 dni a ked som sa vcera 15tkou natrel tak ani nevidno ze som na slnku bol... vyskusaj, uvidis :wink:
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

heker, zalezi od toho, aky si fototyp. Podla toho si bez problemov vygooglis vsetko co potrebujes o opalovani vediet ; )
vojtk
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa vojtk »

No podla toho co som pocul , je to tak, ze aky vysoky faktor ma krem, tolko krat menej by ta malo opalit. Priklad: faktor 5 a na slnku si hodinu, tak by to malo byt tak, akoby si bol 12min(pätina hodiny) na slnku bez kremu. Ale ako tu uz viaceri sponemuli zalezi hlavne na type pokozky, prirodzenej pigmentacii a aj strachu pred slnkom. Niekedy som mal strach vyjst na slnko aby ma nespalilo, ale prekonal som to a od vtedy mi slnko nevadi(az na extremy samozrejme). Kremy pouzivam len minimalne.
jackb
Redeemer
Redeemer

klm16
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa klm16 »

chystam sa na dovolenku a tiez rozmyslam ako to budem riesti zo slnok....
proste takto takzo sa opalim ked smo na slnku som sa speciem na prasa, asitak 2 roky dozadu som si neprijemne spalil plecia (mal som az pupence) lekari mi povedali ze z toho moze byt aj rakovina koze ze nabuduce mam byt moc opatrny.....
zase nechcem aby sa stalo ze pridem z dovolenky biely ako stena.... :roll:
devo159
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa devo159 »

Heh ja opalovaky neznasam :roll: snazim sa zo zaciatku moc neopalovat... ked som na kupalisku tak pohoda lebo to slnko tu nema taku silu...
No ale ked som bol v Bulharsku hned v 1. den som zhorel... nie moc ale predsa (zhorelo mi prava lopatka a trochu rameno :-) )
Ale stale musim povedat ze strasne zalezi na pokozke cloveka... Moje dievca by bez opalovaku zhorelo ako fakla...
Ps: ak ma clovek citlivu pokozku odporucam jest aspon mesiac BETAKAROTEN alebo pouzivat opalovak s betakarotenom ;-)
energy00
King
King

Príspevok od používateľa energy00 »

Ked chytis dobry zaklad ze ta opali pomaly tak potom uz v 40 stupnovych horuckach nezhoris ako keby ta spieklo za den niekedy zaciatkom jula
jackb
Redeemer
Redeemer

neviem ci ma ten betakaroten zmysel... ja som ho jedol v multivitaminoch cely rok a nema to efekt.. leda ak by malo byt efektom to ze ma neopaluje vobec... odporucany faktor pre moj fototyp je 10 po 6.tom dni a cas 10-20minut. dnes som sa natrel 8ckou a bol som 40minut a nic :( inokedy by som uz bol taky spaleny ze by som mohol hrat sovietsku vlajku :roll:
Pedrosino
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pedrosino »

ja by som mal akoze pouzivat tiez och. faktor asi tych 15-20 ale pouzivam 5 a opalima prve opalenie musi byt len take lachke taky zaklad a na to sa uz dobre opaluje ale vsetkeho vela skodi...
Napísať odpoveď