port na www serveri

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
bartonko
Expert
Expert

port na www serveri

Príspevok od používateľa bartonko »

no zdravim :) jedna otazocka na ktoru potrebujem odpoved potrebujem vediet ked sa zaklada wwwserver tak ze na akom porte ma pracovat ,ci je to jedno?aky dam?
chrono
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa chrono »

Štandardne je http na porte 80. Ak by si to zmenil, musel by sa ten port pridávať do url.
pe3x
Professional
Professional

Príspevok od používateľa pe3x »

Mozno pisem trosku mimo temy, ale ak nevies zakladne veci a to ake protokoly na akych portoch bezia, tak sa nepostaj do stavby ziadneho servra.
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

ja fakt obcas nechapem... ked niekto ide stavat server a nevie na akom porte bezi http protokol... no neviem ci z toho nieco bude :? bezi to na 80 a ked das iny port, tak sotva niekto stranku navstivi. nie kazdy je ochotny skenovat porty, aby si pozrel stranku ;)
fikus-kukis
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa fikus-kukis »

turtlak69 napísal:ja fakt obcas nechapem... ked niekto ide stavat server a nevie na akom porte bezi http protokol... no neviem ci z toho nieco bude :? bezi to na 80 a ked das iny port, tak sotva niekto stranku navstivi.
Každý nejako začať musí. Niekto na to nemá penaze a tak študuje, zhŕňa informácie; niekto má, splaší železo a ide skúšať ho rozbehať a popritom sa snažiť pochopiť, o čo tam vlastne ide.

Je to chabé chytenie barana za rohy, ale nejako začať sa musí.
turtlak69
Guru
Guru

najlepsie je zacat stiahnutim e-booku o TCP/IP a je to zadara. netreba ani halier. mozno tak na elektriku co cucka PC :) tiez zacinam a najprv studujem co sa da. na postavenie servera by som si isto netrufol
pe3x
Professional
Professional

Príspevok od používateľa pe3x »

Ja som si prvy server postavil pred cca 2-3rokmi, ebooky som necital, snazil som sa sam prist na podstatu, som taky samouk, ale neskor som prisiel nato, ze bez e-bookov to nieje ono. Preco si netrufas na stavbu servra? Myslis ze ked budes stale len citat citat a nebudes mat ziadnu prax ze sa nieco naucis?
turtlak69
Guru
Guru

ked budem mat prasule, tak potom si nejaky postavim. zatial som mal len virtualny a aj to srot od pipni.cz cize siel tak 3 hodiny denne :D velmi by som bral vlastny server... ale tak kupit server a platit server housing nie je take lacne. ale na druhej strane aspon usetrim za soft, ked tam supnem debiana ;)
Napísať odpoveď