Dneska som zapol komp a kukam power LED blika, tento komp mam 3 roky a toto sa stalo prvy krat, neviete co to moze byt alebo naco to ma upozornovat? inak komp funguje dalej normalne...
Šu-Do napísal:neboj.. ziadne upozornenie..
asi len trosku zly kontakt v kabloch.. mozno len ledka ma uz dost
pochybujem zeby ledka bola stara...ale na ten kontakt sa podivam aj ked je to malo pravde podobne ked ona lbika pravidelne, tak isto ako keby som mal standby...
a nemohlo yb to byt nahodou zlou polaritou kabvlou lebo ja mam zapojene do dosky anstarom celeri 333 co som teraz skladal ktory aj IDE a tiez mi to blika ked som stanby asi to len indikuje ze komp ma zapnuty zdroja ze ej v sieti sice by to nemalo ale tak co uz
dekarbon napísal:a nemohlo yb to byt nahodou zlou polaritou kabvlou lebo ja mam zapojene do dosky anstarom celeri 333 co som teraz skladal ktory aj IDE a tiez mi to blika ked som stanby asi to len indikuje ze komp ma zapnuty zdroja ze ej v sieti sice by to nemalo ale tak co uz
ledka je polovodic, cize ak by bola zapojena opacne tak vobec nepojde
Sheep napísal:ledka je polovodic, cize ak by bola zapojena opacne tak vobec nepojde
Ale môže svietiť, až je to dvojitá LED dioda v jednom púzdre (pri jednej polarizácií svieti tak, pri druhej svieti onak). Vyrábajú sa už LED, ktoré majú samy v sebe prerušovač svitu (efekt je blikanie LED bez externých súčiastok).
V Tvojom prípade je možné (aj keď nie veľmi pravdepodobné), že máš dvojitú LED, a jedna z nich má sebe uvedený prerušovač.
Sk1llord napísal:Power lednka je ta zelena, alebo cervena???
zelena je
fikus-kukis napísal:Ale môže svietiť, až je to dvojitá LED dioda v jednom púzdre (pri jednej polarizácií svieti tak, pri druhej svieti onak). Vyrábajú sa už LED, ktoré majú samy v sebe prerušovač svitu (efekt je blikanie LED bez externých súčiastok).
V Tvojom prípade je možné (aj keď nie veľmi pravdepodobné), že máš dvojitú LED, a jedna z nich má sebe uvedený prerušovač.
ano mas pravdu su aj take preto maju niektore maticne dosky 3 konektory na ledku avsak tato ma len 2 kontakty a ak by bola 3-polova tak by mala 3 kabliky
inak dnes zapnem PC a uz to prestal robit a zase svieti normalne
to iste robilo aj mne mam zelenu Led-ku a blikalo mi to pravidelne na kazdu 2 sekundu asi mesac....raz som zapol PC a do dneska Led-ka neblikla....takze nvm