Ahojte, fotaky som doteraz mal vzdy pentaxy, teraz mam Optio S6 no a uz by som chcel nejaky novy.
Ktory by ste vy odporucali?
Aky Pentax?
-
JurijRubanov
Light Star
- Kontaktovať používateľa:
-
JurijRubanov
Light Star
- Kontaktovať používateľa:
na šport s kompaktom???
No z ponuky kompaktov od Pentaxu je jednoznačne najlepší tento: http://www.dpreview.com/reviews/specs/P ... tioa30.asp. Nezdá sa mi to však ako dobrá voľba, keďže v konečnom dôsledku nezískaš vôbec nič oproti svojmu súčasnému. Ak sa chceš pohnúť kvalitou snímkov dopredu, musíš siahnuť po niečom, s lepšou optikou. Písal si niečo o športe, tak na to ti asi 3x zoom nebude stačiť a nechcem tu písaťž o svetelnosti objektívu v tomto kompakte, ktorá je F 2.8-5.4, čiže pri zoomovaní budeš musieť nastavovať o dosť dlhšie expozičné časy a to je na šport nepoužiteľné. Zlou správou je, že väčšina kompaktov na našom trhu má nekvalitné objektívy (na druhej strane, čo od takých malých rozmerov aj očakávame). Takže pokiaľ chceš fotiť akčné snímky, tak jednoznačne choď do kategórie foťákov s vačšou a hlavne kvalitnejšou optikou. Kompromisom medzi veľkosťou prístroja a kvalitou sú EVF zrkadlovky, v súčasnosti asi najlepšie z tých menších Panasonic FZ8, Fuji S5700, Olympus SP550, Canon S3 IS/S5 IS. Všetky patria do kategórie ultrazoomov, čo je na šport v kombinácii s vcelku dobrov svetelnosťou objektívov ideálne.