Zabezpecenie-heslo na mail.
Zabezpecenie-heslo na mail.
Rad by som konzultoval s odbornikom,kt.by mi poradil ohladne hesla na mail.schranku,bezpecnost,vylucit moznosti zneuzitia....Ale naozaj macher,ktory sa nebude ucit ale bude vediet.
nevim jestli to tak ja ale jednou se si udelal heslo treba isadfp a to sem napsal do wordu a skopiroval kdyz to po me pri registari chtelo heslo tak sem to proste vlozil a pak potvrzeni a taky sem to dal pres ctr-v a pak kdyz sem se chtel prihlasit tak sem napsal isadfp a neslo to tak sem natim doumal a pak sem to zkusil pres ctr-v kdyz sem to zase nekam napsal a to slo zkus to nevim ale jednou mi to tadle delalo muzes to zkusit
-
bizzy
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
hlavne je si vybrat spravne miesto na mail schranku.
Vybrat si miesto kde,
Mas moznost zaslania kontrolnej otazky, resp. noveho generovaneho hesla na alternativny e-mail, SSL etc.
Co sa tyka vyberu hesla, je spomenute vyssie, najlepsie aj kontrolnu otazku dat nieco take.
vyhni sa : inmail, pobox, zoznam.
Cize servery kde sa neposiela na alt. mail, iba kontrolna otazka.
Nahodne som skusil par "celebrit", a velmi lahko som sa dostal do schranky.
Vybrat si miesto kde,
Mas moznost zaslania kontrolnej otazky, resp. noveho generovaneho hesla na alternativny e-mail, SSL etc.
Co sa tyka vyberu hesla, je spomenute vyssie, najlepsie aj kontrolnu otazku dat nieco take.
vyhni sa : inmail, pobox, zoznam.
Cize servery kde sa neposiela na alt. mail, iba kontrolna otazka.
Nahodne som skusil par "celebrit", a velmi lahko som sa dostal do schranky.
-
BeBe
Light Expert
- Kontaktovať používateľa:
mno na heslo je najlepsi nezrozumitelny mix pismen cislic a dalsich znakov. heslo sa vecsinou lusti bruteforce (skus vsetky moznosti a jedna s toho to bude) a vtedy sa vyuziva slovnik (taze presne ako kolega spominal celebrity ne
)
problem je v tom, ze sa to tazko pameta
moj trik je vymysliet si najaky vtar (kruh, stvorec, hocico) a dat ho na klavestnicu (ale naj ti pokriva aj cisla)...ja mam napr. heslo do win 2 kruhy cez klavestnicu, ale nepovem kde
problem je v tom, ze sa to tazko pameta
moj trik je vymysliet si najaky vtar (kruh, stvorec, hocico) a dat ho na klavestnicu (ale naj ti pokriva aj cisla)...ja mam napr. heslo do win 2 kruhy cez klavestnicu, ale nepovem kde
neviem ci nahodou nechcel vediet ako odoslat mail s heslom pri registracii napriklad... ale asi nie. no ako heslo by som dal vygenerovat zopar hashov a zobral z nich len prve znaky a tie sklbil a spravil vysledny hash. a ak by si chcel kratsi, tak zobrat z neho len urcite znaky. napriklad prve 3 potom niektore nebrat a dalsie a tak dalej. myslim, ze tato metoda sa da tazko prekuknut (ako su robene hashe) a bruteforce tiez nebude ucinny.
priklad:
raz som robil registraciu a overenie mailu (vsetci pozname ten divny odkaz co pride na mail pre aktivaciu uctu)
vytvoril som prvy hash, kde bol zamd5kovany cas registracie (ten bol ulozeny aj v DB)
potom druhy hash kde bolo heslo dotycneho, ktore zadaval pri registracii
potom treti hash kde bol login
z kazdeho som zobral par znakov a vsetky hashe oddelil pomlckou. potom som aj to cele zamd5koval a vybral urcite znaky (napriklad prvy, piaty atd)
potom som len poslal odkaz a pomocou GET overil ci to sedi. a ked sedelo, tak sa ucet aktivoval
mozno trosku pritiahnute za vlasy, ale chcel som skusit co najbrutalnejsie zabezpecit registraciu a aktivaciu
mierne som sa na tom vyburil 
priklad:
raz som robil registraciu a overenie mailu (vsetci pozname ten divny odkaz co pride na mail pre aktivaciu uctu)
vytvoril som prvy hash, kde bol zamd5kovany cas registracie (ten bol ulozeny aj v DB)
potom druhy hash kde bolo heslo dotycneho, ktore zadaval pri registracii
potom treti hash kde bol login
z kazdeho som zobral par znakov a vsetky hashe oddelil pomlckou. potom som aj to cele zamd5koval a vybral urcite znaky (napriklad prvy, piaty atd)
potom som len poslal odkaz a pomocou GET overil ci to sedi. a ked sedelo, tak sa ucet aktivoval